Widok
Robyg - Stacja Nowy Gdańsk czy warto kupić ?
Rozważam kupno mieszkania na osiedlu Stacja Nowy Gdańsk. Mam wątpliwości odnośnie smrodu w tej dzielnicy oraz dojazdem do centrum. Jak to jest na prawdę ? Śmierdzi ? Proszę o opinie mieszkańców. Bardziej chodzi mi o komfort mieszkania, niż opinie na temat developera. Z góry dziękuje za informację.
Nie wiem jak blisko Szadółek jest to osiedle, ale skoro nawet na Kowalach jest wyczuwalny smród to mogę sobie tylko wyobrazić jak będzie jechać w okolicy Jabłoniowej. Szadółki smierdzą o każdej porze roku a latem to już wybitnie. Przejeżdżam tamtędy co dziennie i za każdym razem nawet przy takich mrozach aż mną rzuca.
W tym miejscu bedzie zapach ok kilka razy w tygodniu, intensywnosc rozna, to tez zalezy jak bardzo wrazliwy jestes.
Dojazd do centrum komunikacja jest okropny, samochodem jest dobry - poza szczytem w 8 min, w godzinach szczytu w pol godz powinienes dojechac. Ogolnie cala okolica jest juz dosc malo kameralna - nastawiali tam full blokow, bedzie jeszcze wiecej
Dojazd do centrum komunikacja jest okropny, samochodem jest dobry - poza szczytem w 8 min, w godzinach szczytu w pol godz powinienes dojechac. Ogolnie cala okolica jest juz dosc malo kameralna - nastawiali tam full blokow, bedzie jeszcze wiecej
A coś się uparł na ten Robyg ? Tam to okolica rzeczywiście jest mało ciekawa, jeden autobus tylko jedzie do miasta, a bloki wyglądają jakby w szczerym polu je postawili, bo tak zresztą jest. Jest parę innych osiedli z lepszą infrastrukturą komunikacyjną obok, bliżej mają do sklepów i na niektórych "wszędzie śmierdzi" a tam nie śmierdzi.
Trzeba tylko poszukać, ja nie będę pisał, bo zaraz się dowiem że dla dewelopera pracuję.
Trzeba tylko poszukać, ja nie będę pisał, bo zaraz się dowiem że dla dewelopera pracuję.
Mieszkam na starym jasieniu już 15 lat i to jak bardzo zmieniła się tu okolica robi na mnie codziennie olbrzymie wrażenie. Największe zmiany nastąpiły od 2011 i jeżeli plany rozbudowy nakreślone na kolejne 2-3 lata się spełnią to będziesz miał i tramwaj i nową spalarnie odpadów więc i dojazd do centrum będzie dobry i ewentualny smród zniknie. Swoją drogą zapach z wysypiska był tu odchuwalny może z 1-2 razy w ciągu ostatnich lat (podczas tej powodzi w 2015 tylko)
Spalarnia bedzie spalala tylko plastiki (frakcja lekka) co spowoduje tylko emisje toksyn - poniewaz bedzie to najtanszy typ spalarni - rusztowa.
Natomiast to co obecnie smierdzi to kompostownia, ktora poki co pozostanie i bedzie dalej smierdziec.
Jasien to nie jest dobra dzielnica a robyg to nie jest dobry deweloper - poczytaj w internecie ile ludzie maja z nim problemow. Jest tyle innych miejsc w Gdansku ze warto sie 2 razy zastanowic czy jest faktycznie sens tam kupowac
Natomiast to co obecnie smierdzi to kompostownia, ktora poki co pozostanie i bedzie dalej smierdziec.
Jasien to nie jest dobra dzielnica a robyg to nie jest dobry deweloper - poczytaj w internecie ile ludzie maja z nim problemow. Jest tyle innych miejsc w Gdansku ze warto sie 2 razy zastanowic czy jest faktycznie sens tam kupowac