Widok
Rock'n'Roll
Opinie do spektaklu: Rock'n'Roll.
Tom Stoppard
Rock'n'Roll
Tłumaczenie: Elżbiety Woźniak
Głośna sztuka brytyjskiego dramaturga i scenarzysty, zdobywcy Oscara za scenariusz do filmu "Zakochany Szekspir", jest epicką opowieścią o trzydziestu latach XX-wiecznej Europy.
Historia, polityka, namiętność towarzyszące bohaterom, żyjącym po dwóch stronach Żelaznej Kurtyny, przeplatają się z historią muzyki rockowej. ...
Przejdź do spektaklu.
Tom Stoppard
Rock'n'Roll
Tłumaczenie: Elżbiety Woźniak
Głośna sztuka brytyjskiego dramaturga i scenarzysty, zdobywcy Oscara za scenariusz do filmu "Zakochany Szekspir", jest epicką opowieścią o trzydziestu latach XX-wiecznej Europy.
Historia, polityka, namiętność towarzyszące bohaterom, żyjącym po dwóch stronach Żelaznej Kurtyny, przeplatają się z historią muzyki rockowej. ...
Przejdź do spektaklu.
byłam
sztuka... to raczej historia najbardziej nowożytna z nowożytnych (choć na pewno nie najsłodsza dla Czechów, dla nas) :) mi osobiście łza się w oku zakręciła raz i drugi :)
na początku spektaklu może nazbyt nudnawo ale z każdą minutą coraz bardziej się rozkręca
jeśli ktoś nie zna realiów lat 60-70-80 to dość trudno będzie mu zrozumieć ale moim zdaniem WARTO :)
na początku spektaklu może nazbyt nudnawo ale z każdą minutą coraz bardziej się rozkręca
jeśli ktoś nie zna realiów lat 60-70-80 to dość trudno będzie mu zrozumieć ale moim zdaniem WARTO :)
Opinia
Poszedłem na spektakl z otwartą głową i z wielkim pragnieniem posłuchania dużej dawki rock and roll'a . Rock and roll'a za wiele nie uświadczyłem a wydarzenia pokazane w przedstawieniu są na pewno bliskie Czechom i do mnie osobiście nie przemawiały . Nawet nie za bardzo mnie za interesowały w takim wydaniu .
Z wielką chęcią obejrzałbym spektakl o wydarzeniach , które działy się w Polsce ( 1970 , stan wojenny , pierwsze wybory ) zilustrowany muzyką polskiego Bigbitu.
Z wielką chęcią obejrzałbym spektakl o wydarzeniach , które działy się w Polsce ( 1970 , stan wojenny , pierwsze wybory ) zilustrowany muzyką polskiego Bigbitu.