Widok

Rodizio el Toro - restauracja brazylijska

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś miał z Was już tu Wesele? Ja tam byłam na obiedzie i efekt 1000000%. było fantastycznie. W piątek jadę obejżeć salę na Wesele.
Zobaczcie sami
http://www.rodizio.pl/wesela.html

Widoki z niej są naprawdę niesamowite. Nie wiem tylko jaki koszt:(

Co Wy Na To?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już był kiedyś wątek na temat tej restauracji,poszukaj bo było tam sporo opini.
mi sie tam podoba, ale niestety nie ma miejsc noclegowych a u mnie jest to obowiązkowe.
moja ciotka była tam na weselu jakis czas temu i była zachwycona
image
Madzioszka, będziesz oglądać moją salę:) Do 19.00 masz czas na przyjrzenie się, no chyba, że planujesz wmieszać się w tłum moich gości?;)

image
CZIGRA MASZ TAM WESELE? wow fajnie ! proszę ci napisz mi jakie są tam ceny itp na maial cio? ja bede tam szybciej zdecydowanie:)

image
CZIGRA

Jak ochłoniesz po przyjeciu weselnym to prześlesz mi kilka fotek z twojego wesela? Taki, żeby było widać salę i parkiet:)

Bardzo bardzo proszę:)

image
Cały czerwiec, lipiec, sierpień i dwa weekendy wrzesnia są już zajęte. Płaci się zaliczkę od 500-1000 zł!

image
my mamy tam termin zarezerwowany na 26.08.2006:) sala podobala mi sie bardzo, a obsluga tez wywarla dobre wrazenie.jesli chodzi o ceny to kazdy znajdzie cos dla siebie bo maja menu za 115zl (czy podobnie) i za 170:D

image
Ja mam zarezerwowana sale w Rodizio na 3 czerwca 2006.Jestem zachwycona tym miescem i klimatem.Obsluga i pan z ktorym zalatwia sie foramlnosci sa bardzo mili i ugodowi.Jesli chodzi o ceny to my wybralismy sobie menu a 145zl.w cenie nie ma ciast,napojow(to znaczy jest kawa i herbata)oraz alkoholu.Polecam miejsce i czekam na opinie o weselach ktore sie juz ram odbyly.
Pozdrawiam
Mialam tam wesele, polecam:) jak macie jakies szczegółowe pytania piszcie.
ja proszę o jak najwięcej opini na ten temat bo jestem podniecona tym miejscem:D.

image
a salę tam trzeba rezerwować rok wcześniej? ja będę miała ślub prawdopodobnie 30 września albo 7 października. powiedzcie mi ile płaci się zadatku na samym początku?
wiem, że tam nie ma noclegu a gdzie umieszczacie gości? są przecież jakieś pensjonatu itp.

image
jesli chodzi o apartament dla nowozencow to bylam milo zaskoczona bo mimo ze to jest restauracja to jest takowy....tylko nie moglismy obejrzec tego apertamenciku bo akurat zajety byl:)

image
Lenka!!! My mielismy tam wesele 26.VIII tylko tego roku!!!
Strasznie zalezalo nam na tej dacie, bo to byla III rocznica naszych zareczyn!!! Wypadalo to w tym roku w piatek ale jestesmy bardzo zadowoleni... Nie mielismy juz cierpliwosci, zeby czekac do przyszlego roku, az ta magiczna data bedzie wypadac w sobote!!!
Wszystkiego najlepszego i owocnych przygotowan zycze... Bedziemy o Was myslec w nasza rocznice: 26.VIII.2006 roku... ale widze, ze rocznicowy obiadek w Rodizio przy swiecach nie wchodzi w gre... hehehhe.
Pozdrawiam

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Karola ale jak tam goscie byli zachwyceni lokalem? Jaka jestem tam sala do tańczenia?

image
Niedlugo, jak wroce do rzeczywistosci opisze ten dzien dokladniej i moze wkleje pare zdjec...
Samo polozenie lokalu, panorama Gdynska noca zapiera dech w piersiach. Lokal ladny, czysty, schludny jedzenia duzo i pyszne.
Sala do tanczenia na obnizeniu... widoczna dla siedzacych przy stolach gosci - duzy plus... My nie mielismy zadnego dodatkowego przystrojenia sali i stolow... Naszym zdaniem tandetne baloniki, golabeczki i obraczki zniszczylyby klimat knajpy. Na stolach byly skromne bukieciki i eleganckie swieczniki. Wedlug mnie w zupelnosci wystarcza.
Zespol rowniez mielismy z knajpy - super zgranie.
Pozdrawiam serdecznie

image
[/url]
Jesli chodzi o zadatek to my placilismy 1000zl,oczywiscie przy wpalcie tej kwoty otrzymalismy umowe.Na 3 czerwca 2006 rezerwowalismy sale w maju tego roku wiec 13 miesiecy wczesniej i nie bylismy pierwsi na lato`06.
Ja na początku kwietnia zaklepywałam termin,a najbliższy wolny to był dopiero 30 wrzesień(chciałam zeby to był piątek)

Basia.B
image
[/url]
kurcze ja chce miec 30 września mam nadzieje, że jest jeszcze wolny:(

image
byłam gościem u Karoli81.

Bardzo sympatyczny zespół, "na wyposażeniu" lokalu, rozkręcali zabawę nie nachalnie, a z wdziękiem, jedzenie pyszne, napoje schłodzone, można wyjsc na taras dla ochłody, dużo miejsca wokół stołów i wystarczająco do tańczenia. Polecam z perspektywy gościa :-)

image
---
Miód w me serce lejecie dziewuszki, znaczy jest szansa na udane wesele za 2 dni:)))

image
Opisz proszew po weselu jak bylo.
Zycze mielj zabawy!
Na pewno udane!
Witam dziewczyny! i my mamy tam wesele juz niedlugo :) Vanhelsia czy możesz zdradzic mi na maila lub na forum tajniki Waszego manu? czy wybraliście coś przygotowanego przez restaurację czy sami dobieraliście jakieś dodatki? i czy jedzenia było wystarczająco?
u Karoli na weselu na pewno goście byli zadowoleni, ja byłam.
Super Impreza
karola81!
nie ma sprawy, wpadajcie....chociazby na jednego za nasze weselicho!! napisz mi jak bylo-jakie menu wybraliscie, czy cos dokupiliscie, itp, jak obsluga, czy trzeba bylo pilnowac, jaki zespol mieliscie (o ile taki mieliscie)....bo my ciagle szukamy grajkow:)

image
Zespol - z Rodizio.
Obsługa - jak to sie moja "kochana" rodzinka wyrazila - za szybka... Czasem jak tylko ktos sie odwrocil, zeby porozmawiac lub odszedl na sekunde, zabierano mu talerz, czasem pelny. Ale prawda jest taka, ze do jedzenia wszystkiego bylo tyle, ze kiedys musieli to podac, to po pierwsze... a po drugie jakby sie kelnerzy za dlugo ociagali, to tez by bylo zle i rodzinka niezadowolona... - nie dogodzisz wszystkim... :-)))
Pilnowac nie musisz - jedzenia i picia oddali cala mase, tak ze wydaje nam sie, ze sumiennie...
Chcielismy biale nakrycia, mielismy lososiowe, ale to jest taka drobnostka, ze nie ma co sobie glowy zawracac i nastroju psuc... Obsluga jest tak mila, ze pewnie jak bysmy z tego zrobili problem, to by wszystko nakryli od nowa...
My zamiast wodki mielismy wode... obsluga wtajemniczona, tylko z rozpedu pierwszego kielona nam procentowego nalala...maz nie pogardzil, ale ja poprosilam o nowy kielonek i za sekundke go mialam...
Ogolnie polecam, polecam, polecam...
Jakbym miala jeszcze raz robic wesele - wybralabym Rodizio....
Jesli chodzi o menu... mielismy piatkowa znizke (30%). Menu chcelismy to najwyzsze... za 170 (bez znizki), czyli z szampanem na powitanie, winem do obiadu i kawa i herbatka do oporu... Skonczylo sie na tym, ze dania byly z menu za 160, cena tez jak za 160, plus reszta byla i tak w cenie....
Pozdrawiam

image
[/url]
Jesli chodzi o rzeczy, ktore dokupowalismy sami.... To tak:
- Alkohol - Rodizio kupi dla Was caly alkohol jaki chcecie po cenach koncesyjnych.... Nie musisz nic wozic i sie przejmowac a i cene masz najkorzystniejsza. U nich zamawialismy wodke (1/2 litra na glowe plus 20% dodatkowo na wszelki wypadek), wino biale i czerwone, piwo (obowiazkowo!!! zeszlo cale!!!) i popitki... kelnerki doradza najlepiej czego ile... (fakt, ze nawet po poprawinach zostalo wodki i wina i full popitek... ale nigdy nie wymierzysz, lepiej kupic za duzo niz za malo).
- Ciasta i tort

Owocow nie kupuj... u nas byly tylko te dekoracyjne od knajpy... a i tak zostalo po poprawinach...

Hmmmm.... i dodatkowo z rzeczy spozywczych nic wiecej nie kupowalismy...

image
[/url]
Karola a mozesz mi wysłac kilka fotek;)?
a gdzie zakwaterowaliście przyjezdnych gości weselnych? jest w okolicy jakiś pensjonat, który możesz polecic?
Dziewczyny czy moglaby mi ktoras z was przeslac na maila swoje menu z Rodizio,bede bardzo wdzieczna.:)
ja też poproszę ;)

Zdjec cyfrowych jeszcze nie mam... a niestety ni8e mam skanera....
Menu w formie cyfrowej tez nie posiadam...
Jesli chodzi o zakwaterowania u nas goscie byli z Gdanska i Gdyni... A rodzinka przyjezdna nocowala u tutejszej...

image
[/url]
zastanawiam sie czy powinno sie pokrywac koszty taksówek? jak sadzicie? prawie 100% miejscowych jest z Gdańska... co o tym sądzisz? pozdrawiam :-)
JA rozwiąże to tak! Ponieważ goście moi to generalnie przyjezdni a ja miekszam w Gdyni i niektórzy będą spać u mnie, cioci i mojego faceta. Chciałabym wynająć jeden autokar o godzinie 2.00 lub 3.00, który rozwiózłby ludzi do domów.

Robicie poprawiny też Tu?
jeszcze nawet nie mamy sali- robię rozeznanie :-)
My mieszkamy z Gdańsku. Przyjezdnych bedzie ok. 50 osób i nie zdołam ich wszystkich pomieścić u rodzinki. Więc zastanawiam sie jak to wszystko załatwić. Myslałam tez o jakimś busiku, który rozwiózłby zmeczonych gości. Jesli chodzi o poprawiny to nie mam pojęcia jakiego rzędu to sa koszty - wiec jeszce nie wiem czy bedziemy robić. Ja wolałabym obiad , bo i tak większość bedzie wracać nastepnego dnia na południe Polski.
;) ja mam nadzieje, że moi goście też będą wracać nastepnego dnia w niedziele bo oni jak juz się zagoszczą u kogoś to koniec świata;) a praca czeka
BĘDZIECIE STROIC TA SALĘ JAKOŚ?

wiem, że ona jest ładna ale może macie jakiś pomysł? balony itp?
nie wiem nie zastanwiałam się nad tym ale ja chyba wynajmę autokar, który bedzie rozwizić gości po 3-city
a macie już zaklepany termin? bo my jeszcze nie. wszystko przez to, że za dużo mamy na głowie- praca, remont miszkania, ja mam obronę pracy mgr - doba ma za mało godzin... pozdrawiam
byłam tam wczoraj ale mojemu się zbyt nie podoba bo powiedział, że jak jakaś babcia albo ciocia poszuje się źle to nie ma nawet pokoju, żeby się położyć. taki sam problem jest z dzieciakami:(

i co teraz?
Od restauracji dostajecie klucz do apartamentu, ktory jest do dyspozycji tylko dla Was na cala noc...
U nas polegly tam dwie osoby plus dzieciak...
Sa tam 2 pokoje i duza lazienka z narozna wanna... tak w razie czego :-D

image
[/url]
ooooo fajnie dzięki za takiego newsa:)

image

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry