Widok
Romeo i Julia
Opinie do spektaklu: Romeo i Julia.
Sergiusz Prokofiewbalet w 3 aktach, 12 obrazachlibretto: Sergiej Radłow, Leonid Ławrowski i kompozytor w adaptacji Emila Wesołowskiego wg dramatu Williama Szekspirainscenizacja i choreografia: Emil Wesołowskiscenografia: Łucja i Bruno Sobczakowiepremiera: 24 kwietnia 1999 rokumuzyka z nagrania (Leningradzka Orkiestra Symfoniczna pod dyrekcją Gienadija Rożdżestwieńskiego)czas trwania: ok. 2h ...
Przejdź do spektaklu.
Sergiusz Prokofiewbalet w 3 aktach, 12 obrazachlibretto: Sergiej Radłow, Leonid Ławrowski i kompozytor w adaptacji Emila Wesołowskiego wg dramatu Williama Szekspirainscenizacja i choreografia: Emil Wesołowskiscenografia: Łucja i Bruno Sobczakowiepremiera: 24 kwietnia 1999 rokumuzyka z nagrania (Leningradzka Orkiestra Symfoniczna pod dyrekcją Gienadija Rożdżestwieńskiego)czas trwania: ok. 2h ...
Przejdź do spektaklu.
Frustracja
Sztuki nie widziałem, utwór czytałem. Kretynem jest ten, który napisze na ten temat tylko "kupa kupa (..) " albo "masakra" ludzie, myślcie trochę. Ludzie będą was uznawać i mam pewność, sądząc po waszych wypowiedziach, że uznali was za durniów bez krzty szacunku, respektu dla tak ponadczasowego dzieła.
Mówicie: "cegła" , mówicie "gówno, przeczytam "Bryka" ". O przeklęci śmiertelnicy! Durnie! Ten, kto nie przyczytał w życiu nawet 60 książek w ciągu powiedzmy 15 lat... Nie macie się czym chwalić! A jak się nie podoba wam czyjaś interpretacja dramatu przedstawiona w teatrze... zróbcie lepszą, o "geniusze". Szczeniaki jesteście, które nic nie osiągną, będą analfabetami, ludzmi bez zdania. Niech was szlag weźmie za takie myślenie!
Mówicie: "cegła" , mówicie "gówno, przeczytam "Bryka" ". O przeklęci śmiertelnicy! Durnie! Ten, kto nie przyczytał w życiu nawet 60 książek w ciągu powiedzmy 15 lat... Nie macie się czym chwalić! A jak się nie podoba wam czyjaś interpretacja dramatu przedstawiona w teatrze... zróbcie lepszą, o "geniusze". Szczeniaki jesteście, które nic nie osiągną, będą analfabetami, ludzmi bez zdania. Niech was szlag weźmie za takie myślenie!
żenada
te wypowiedzi są ŻENUJĄCE. Nawet pochwały "książki" są żałosne. Krytyki głupie, pochwały jeszcze głupsze. Fakt, że ten dramat wydaje się i wystawia od prawie 500 lat świadczy o nim jak najlepiej. Przeminiecie, i wasze żałosne opinie tez, a i dramat Szekspira i balet Prokofiewa pewnie zostana. Przemincie jak najszybciej! I nie czytajcie ksiażek, bo je profanujecie. I nie chodźcie do teatru, bo go zasmiecanie.Jestem tolerancyjny, ale powyzszy popis ignmorancji wyprowadził mnie z rownowagi. Rozumiem, ze trafiliscie na te strone przypadkowo, szukajac streszczenia lektury. Dajcie sobie spokoj: po co wam szkoła, matura itd. Czy nie szkoda wam czasu na nauke? zostawcie ja tym, ktorzy wiedzą po co sie ucza i maja szacunek dla twórcow, artystów, ludzi madrzejszych od siebie. Nie kompromitucie sie krytykując to, co jest poza krytyką. ok, juz koncze, bo to pewnie jak rzucanie grochem o sciane.
hmm..
"Romeo i Julia" wcale nie jest nudną książką. Myślę wręcz przeciwnie. Poza tym nie można krytykować książek przed ich przeczytaniem, bo jest to po prostu bezcelowe. W taką krytykę na pewno nikt nie uwierzy. Nie widzę tu też argumentów przeciwko tej książce. "Nuda", "kupa" itp. nie można wysówać takich wniosków bez ich poparcia. Co było nudne? Nie wiem. Wdł. owa książka jest może trochę "przesłodzona" (te "ahh" i "ehhh" rzeczywiście trochę mnie denerwowały), ale nie uważam, że nie jest warta przeczytania. Lecz to tylko moje, zapewne pominiete zdania..Nic nie znaczące.
Powiem krótko
Skąd spadliście?!
Ja to teraz przerabiam i uważam, że jest to jedne z piekniejszych dzieł literatury angielskiej. Sądząc po kilku pierwszych opiniach to jeżeli czyta się tylko pisma obrazkowe nie zrozumiecie nic. Sądząc po waszych wulgaryzmach to nie jesteście zbyt oczytani, rozumni ani sympatyczni. Życzę wam z całego serca zmiany w waszym życiu. Szekspir (pisownia polska) jak chyba wicie był barwną postacią. Jeżeli chciecie szukać prawdy to zamiast koncentrować się na różnych książkach zajrzyjcie do Ewangelii i reszty Bibli. Wracając do Szekspira czy wiecie, że on zapoczątkował dramat elżbietański?
Ja to teraz przerabiam i uważam, że jest to jedne z piekniejszych dzieł literatury angielskiej. Sądząc po kilku pierwszych opiniach to jeżeli czyta się tylko pisma obrazkowe nie zrozumiecie nic. Sądząc po waszych wulgaryzmach to nie jesteście zbyt oczytani, rozumni ani sympatyczni. Życzę wam z całego serca zmiany w waszym życiu. Szekspir (pisownia polska) jak chyba wicie był barwną postacią. Jeżeli chciecie szukać prawdy to zamiast koncentrować się na różnych książkach zajrzyjcie do Ewangelii i reszty Bibli. Wracając do Szekspira czy wiecie, że on zapoczątkował dramat elżbietański?