Widok

Rower B'twin czy Kross 20' ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój syn ma 7 lat, chcemy kupić rower jeszcze jesienią. Proszę o wyrażenie swojej opinii przez właścicieli tych rowerków. Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie, ze kross. Jeżeli możesz poczekać w styczniu są wyprzedaże modelu z zeszłego roku. Polecam sklep w Wejherowie chyba, największy w okolicy, można przymierzyć rower. Lub szukaj używanych, ja w tym toku tylko na wiosnę kupiłam pięknego krossa za 250 zł prawie nowego tez 20'
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

my też kupujemy dzieciom krossy, zwykle w internecie szukamy promocji, są stabilne, bezawaryjne, dobrze się na nich jeździ; kilkoro dzieci wytrzymują, naszym pierwszym krossem (12-tką) cieszy się właśnie trzeci właściciel;
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się wyłamię i nie polecę krossa. Synek jeździł na biegowym puky, potem wkęszym puky, w końcu kupiliśmy crossa 12 cali do nauki, złapał raz dwa :) W sumie byłam zadowolona, bo nie miałam porównania. Długo nie pokorzystaliśmy bo w sumie rowerek był za mały już na starcie i kupiliśmy większy. Na następne wakacje (syn bardzo szybko rośnie) kross wydawał się za mały, kupiliśmy 20 calowego cube. Różnica w jakości - niestety niebo a ziemia na niekorzyść krossa. W krossie o wiele gorsze hamulce (serwisowalismy w normalnym serwisie razem z naszymi rowerami), pan mówił że chińska plastikowa tandeta, ciężko się je regulowało, musielismy chodzic na doregulowanie mimo że rower był nowy. W cube o wiele lepsza jakość materiałów. Z btwim nie miałam styczności.

Pewnie masz rację, tylko o ile się nie mylę, to dziecięce rowery cube to przedział cenowy 1000 - 2000, a krossy 400 - 800. Kupowanie tak drogiego roweru na dwa lata, no nie wiem, czy to ma sens
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kross zdecydowanie, uważam,że nie do "zdarcia". Przetrwa kilkoro dzieci bez większych zniszczeń ( tzn. poza rysami na ramie). Sprawdzony od roweru biegowego aż po 26''

Anonim no niestety masz rację, choć liczę że go potem nieźle odsprzedam :) Reasumując w mojej opini lepszy uzywany cube niż nowy kross. Miałam dwa - może trafiły mi się pechowe egzemplarze, ale serwisant też nie miał pozytywnego zdania na ich temat. Mój mąż za to ma krossa i jest bardzo zadowolony - zupełnie inna jakość niż te dziecięce.

Polecam Krossa. Mój syn miał Hexagona, kupiliśmy go za 900zł w zasadzie na dwa sezony a sprzedaliśmy bez problemu i czekania na olx za 650zł.

My tez mamy hexagona, szkoda go sprzedawać, czekMy aż córka dorośnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

do góry