Widok

Rower z Allegro?

Witam! Czy ktos z was kupil kiedys rower na allegro,lub innej aukcji internetowej? Czy jestescie zadowolenie z takiej traksakcji i jak ma sie sprawa gwarancji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupilem juz kilka rzeczy z allegro i zawsze bylem nie zadowolony a tym bardziej taki duzy zakup jak rower odradzam radze kupic rower z jakies "promocji" polecam decathlon i radon dobre i tanie
zenek napisał(a):

> kupilem juz kilka rzeczy z allegro i zawsze bylem nie
> zadowolony a tym bardziej taki duzy zakup jak rower odradzam
> radze kupic rower z jakies "promocji" polecam decathlon i radon
> dobre i tanie

Na wszelki wypadek mówię:

>>> Zenek to nie ja! <<<

Bez obrazy, Kolego Zenek, ale decathlon i radon to był mój konik.

Pozdrawiam,
Yary
Yary. Jak sądzisz. Czy Portal powinien dołączyć do postów wyświetlanie IP nadawcy? Może część postów by znikła?

;)
TJ napisał(a):

> Yary. Jak sądzisz. Czy Portal powinien dołączyć do postów
> wyświetlanie IP nadawcy? Może część postów by znikła?

Powtarzam: Zenek to nie ja. Możesz nie wierzyć, ale mówię prawdę. A jak chcesz dołączać IP, to najpierw sam sprawdź i przekonaj się.

Rozumiem, że w swojej ostrożności możesz mnie podejrzewać o jakieś gierki w podwójną tożsamość, ale zaręczam, że takich nie uprawiałem i nie będę uprawiał - nie na tym forum.

Do Zenka: Powiedz, jak jest.

Pozdrawiam,
Yary
OK.
ale przyznasz, że to DUŻY zbieg okoliczności. Może ktoś wyrabia GŁÓD marki na naszym Trójmiejskim rynku? hehe.

;)
Głód? Hmmm... Jak ktoś jest bardzo głodny, to łyknie, ale jak się lepiej przyjrzy... wybierze jakiegoś ohydnego treka albo paskudnego scotta... :D :D :D

Jednak najlepszym sposobem na posiadanie najlepszego roweru jest samodzielne złożenie go z części dostosowanych do osobistych upodobań i potrzeb. Tyle że to wychodzi dość drogo. Dlatego jeżdżę Radonem, a z czasem się zobaczy... :)
A ja mysle, ze IP to bylby na prawde dobry pomysl, bo czasem na prawde mozna odniesc wrazenie, ze ma sie doczynienia z kims o podwojnej osobowosci:) (i nie mowie tu akurat o Yary'm). Jak dla mnie to pomysl dobry.
Popieram Michala i pomysl z IPami :-)

wiesia
wiesia ty stary rowerze i tak sie z toba nikt nie liczy ale ja ciebie bardzo lubie
co za glupoty wypisujecie o jakims IP tak bardzo chcecie wiedziec kto kim jest jak sie nazywa to chyba nie o to chodzi w internecie ale jak tak pragniecie JAWNOSCI to dlaczego uzywacie nicka a nie pelnego imienia i nazwiska i jeszcze podajcie adres zamieszkania i gdzie pracujecie i moze rozmiar buta !!!??? a co decathona to slyszalem ze TANI i dobry wygral w jakis testach rowerow a o radonie czytalem w magazynie rowerowym tez dobry i TANI a jesli chodzi o treka i scota to sa to bardzo dobre rowery tylko ze z****iscie drogie p.s. wy chyba zabardzo sie przejmujecie tym forum wyluzujcie troche pozdro
no cóż... nikt nie mówił, że można się obronić przed nowoczesnym marketingiem ;)

przeczytaj zenku to co napisałeś i pomysl troszkę czego ofiarą padłeś;)

co zaś do głodu - Yary jest nieco za mało subtelny na wyrabianie głodu ;)

pzdr
czesci jak najbardziej! Kupiłem już dziesiatki i zawsze było super, a ceny świetne. Co do roweru, to nie wiem. Chyba jak nie wiesz do końca co kupujesz to lepiej isc do sklepu, przymierzyc, sprawdzic itp.
kupilem dwa a w zasadzie trzy.
Jeden naprawde tanio i okazyjnie - w srodku zimy. Drugi to w sumie tak średnio. Żadna specjalna okazja - ale rower wart swej ceny i naprawde dobrym stanie choć nie idealnym jak twierdzil sprzedajacy. Trzeci to nowy w kartonie.
Co do gwarancji to nie wiem - zadne przykre wypadki które by sklanialy do skorzystania z gwanacji na szczescie sie nie zdazyły.

Jak ktoś kiedyś pisał na preclu trzeba uważać bo rowery sprzedawane przez handlazy wygldaja na allegro lepiej niz w zeczywistoci. W przypadku rowerów sprzedawanych przez "amatorów" można zec ze jest odwrotnie :)
ja kupiłem czapke i polecam !:D
wrzuć jakąś fotkę, jak wyglądasz w tej czapce. :D
no nie bez przesady, aż tak nie polecam :)
kupiłem na allegro kolarkę retro - jestem zadowolony, ale oczekiwania (i plany) miałem dopasowane do ceny - 200 pln. nie wiem czy zdecydowałbym się na kupno drogiego roweru tą drogą.
TJ a sam niczego nie reklamujesz? spojrz co masz w sygnaturce. zenada troche co?
Mógłbym napisać to samo, tylko że ja kupiłem starego górala do miasta/na zimę za 120 zł. W tym przypadku odrapania były zaletą, a nie wadą (antyzłodziejski kamuflaż ;) )...
Aktualnei kupuję na allegro wszystkei możliwe rzeczy związane z rowerem(no oprócz butów, bo to uważam że trzeba przymierzyć). Kiedyś uważałem że takie zakupy są neibezpieczne i przeznaczone dla ludzi co mają dużo kasy, okazało się jednak że jest wręcz przeciwnie! Przyszedł czas że kupiłem i rower na allegro(stara szosówka), ale kupiłem go podobnie jak Grisza, za grosze. Jednak uczciwy sprzedawca wszystko mi napisał o tym co jest nie tak z rowerem i nie bylem zawiedziony. Trochę przy nim pomajsterkowałem i teraz sprawdza się wyśmienicie, zwłaszcza biorąc pod uwagę malutką sumę za jaką go kupiłem :-) Kilku znajomym też pomogłem kupić rower na allegro i jeszcze nikt z nich nei był zawiedziony. Na allegro można znaleźc napraawdę fajne sprzęty.

pozdrawiam
Żywy
Zawsze lepiej kupić na miejscu, obejrzeć, pomacać.
Często na allegro można trafić okazję. Praktycznie już przy 50 komentarzach pozytywnych allegrowicza szansa na oszustwo jest niewielka. Przed zakupem poproś o dokładne zdjęcia części.
Praktycznie wszystko kupuję na allegro,jesli chodzi o części rowerowe.Po prostu się opłaca.Np.,za amor zapłaciłem 1200zl.mniej niż u dystrybutora.Polska to dziwny kraj więc trzeba sobie radzić.Polecam też sklep Bikestacja oraz sklep Piotra Formickiego-chłopcy z Bolesławca są wporządku i ceny też i możliwość negocjacji zawsze mozliwa.
bikestacja jest OK

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry