Widok

Rowerowy GPS co polecacie ?

Rozglądam się ostatnio za GPS rowerowym, ale ciężko coś wybrać jak się nie używało i nie ma porównania. Garminy są po ok 700 zł, Holux mniej więcej w tej samej cenie. Jak z mapami itp.. Raczej powyżej tej kwoty nie chciał bym inwestować. Może ktoś kto ma i używa coś doradzi.. Z góry dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pewnie nic nie doradzę, bo nie mam, ale raczej sprecyzuj pytanie, do czego ma być ten gps:
- tylko tracking do analizy wyników sportowych lub dokumentowania,
- do geocachingu,
- jako licznik rowerowy on-line, żeby na niego patrzeć w czasie jazdy,
- jako mapa turystyczna.

No i ile ma trzymać bateria, bo na jednodniowe wycieczki to telefon + zewn odbiornik BT, albo jak komuś niespecjalnie zależy na dokładności to sam telefon. Zresztą w lesie dokładność każdemu spadnie.
Raczej do używania turystycznego jako nawigacja, kompas, mapa ścieżek, zapis przebytych tras itp. Wyniki i prędkościomierz to mam raczej w liczniku.
Z danych technicznych wyczytałem, że te GPS-y wytrzymują po 20-25h pracy. Telefonu nie chciał bym używać bo mi potrzebny do rozmów a prąd/bateria w terenie to rzecz cenna.
Chodzi o zupełnie oddzielne urządzenie.
Ostatnio jak się kręciłem rowerem po Trójmieście widziałem, że co niektórzy mają zamontowane, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby popytać.

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry