Widok

Rowerzyści i hulajnogi

Ul Kołobrzeska od skm do Auchan/Alfa Centrum, w większości chodnik jest bardzo wąski a jeżdżą nim rowerzyści oraz ludzid na hulajnogach z dużą prędkością, już nie raz widziałam jak rowerzysta wjechał w pieszego, czy nie powinni w takim przypadku jechać ulicą? Wkurza mnie też to że w miejscu gdzie chodnik jest wąski rowerzyści dzwonią dzwonkiem żeby ich przepuścić bo oni są ważniejsi a gdzie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straż

Miejska nie widzi problemu ostatnio im prawie na masce rowerzysta jadący po chodniku i przejeżdżający przez przejście wylądował nawet nie zwrócili mu uwagi.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak

Ale jakby jeździli ulicami, to tym bardzie j byście na nich klęli, wiec się zdecyduj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W krzaki lepiej
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na samochód:). Ludzi i tak jest za dużo na świecie xdd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Proponuję pieszym chodzić prawą stroną chodnika. Zamiast standardowego: jeden lewą, drugi środkiem, trzeci skosem, czwarty wreszcie prawą.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jak jada ulica to koerowcy pisza posty ze powinni kechac chodnikiem
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odpowiadając na pytanie, rower jest tam dopuszczony.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

a na jakiej podstawie ?

gdzie są znaki dopuszczające ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawo drogowe

Tam jest strefa 50 km/h, więc według prawa drogowego rower może jechać chodnikiem - to jest podstawa

jeżeli jest dopuszczony to to erzysta nie ma pierwszeństwa i dzwonek powinien mu się znaleźć w okrężnicy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdzie nie napisałam, że ma wtedy pierwszenstwo. Napisałam, że jest dopuszczony. Nauczcie sie czytać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oburzony

Sam se człowieku jedz tą dwupasmową autostrada. Zero miejsca żeby uciec gdziekolwiek a samochody i tak wyprzedzają bez zachowania odstępu. Choćby mnie mandatami zmuszali to nie pojadę Kołobrzeską rowerem przy pełnym ruchu. To nie jest kraj do jazdy po jezdni. Raz to brak infrastruktury a dwa to mentalnosc kierowców.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

+1 bczq
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a na mnie mógłbyś sobie dzownić

i tak bym ci nie ustąpił, a tylko byś mnie dotknął to bym zgłosił potrącenie i ucieczkę - ustalenie twoich danych to jakieś pół godziny
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

ojoj
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mega kozak jesteś, nie ma to tamto
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

wybierz inną trasę, dojeżdżam na rowerze 15 km i zanim zacząłem sprawdziłem trasy którędy mam jechać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ktoś mieszka na Kołobrzeskiej i ma teleportować się na inną trasę czy jak? XD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opinia

Jazda rowerem tamtym fragmentem Kołobrzeskiej po jezdni to proszenie się o wypadek. Z dwojga złego wolę już ryzykować mandat za jazdę po chodniku niż wpadnięcie pod koła samochodu który wyprzedza bez zachowania odstępu. Na rower polecam też ominięcie tego miejsca poprzez ulicę Lęborską i innych osiedlowych ulic w tamtej okolicy, którymi można bezpiecznie dojechać od Chłopskiej do SKM Przymorze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak to? Rowerzysta wjechał w pieszego? Przecież rowerzyści nie powodują wypadków

Ciekawe, czy te zderzenia rowerzystów z pieszymi zostały gdzieś odnotowane. Założę się, że nie. No i potem mamy statystyki, że kierowcy to "drogowi bandyci", a rowerzyści są bezwypadkowi i im wszystko wolno, włącznie z jazdą po deptaku, jakim jest Długi Targ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

co ty porownujesz? XD
porównujesz rowerek kilka kg do samochodu? XDD rozumiem porównac hulajnogi z rowerem ale to xDDD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

XDD

lej dziada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To napisz do władz miasta, kiedy wreszcie zbudują tu drogę rowerową, od dawna tu postulowaną nie tylko

przez aktywistów rowerowych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

D

Ale to trzeba powiedziec rowerzyscie który trąbi a nie nam tu na raporcie.Chyba ze jestes kozak w necie piz*a w swiecie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę napisać do Oficera Rowerowego dlaczego opóźnia on budowę trasy rowerowej w tym miejscu , która niby jest priorytetem. Ale lepiej wylewać swoje żale. Ja też jeżdżę na rowerze i to mój główny środek transportu. Droga rowerowa wzdłuż ul. Kołobrzeskiej potrzebna jest na już a ciągle jest odkładana jej budowa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Problem jest

rozwiązanie też by się znalazło, wystarczy używać mózgu. Idę sobie koło auchana i nagle coś dzwoni z tyłu - zanim zdążyłam się obrócić (nie mówiąc o ucieczce) wjechała we mnie dziewczyna na hulajnodze, a cały chodnik wolny. Naprawdę trzeba tak bezmyślnie wjeżdżać w pieszych i dzwonić na nich bez sensu siedząc im już praktycznie na plecach? Tyle miejsca dookoła, ale i tak jeździ się komuś na tyłku. Wystarczyłoby objechać pieszego a nie jeździć mu po butach ;D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też jadę rowerem po chodniku, bo jadąc ulicą auto zachaczylo mnie lusterkiem i pociągnęło, pół roku z życia, dodatkowo zaparkowane auta wzdłuż Kołobrzeskiej uniemożliwiają ucieczkę na chodnik. Planowana jest trasa - na ulicy, powinna być na, obik chodnika,bo kierowcy niestety u nas nie chcą widzieć rowerzystów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rzeczywiscie to mega problem

Dużo pieszych, a między nimi rowerzyści i co jeszcze gorsze to ci na hulajnogach. 90%rowerzystów obawia się jazdy ulica, chyba dlatego że mimo ograniczenia do 50km/h mało kierowców przestrzega ograniczenia, zwłaszcza na drodze 2 pasmowej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jezdze tam zawsze ulica

Ale fakt, raz na tydzień trafiam na chorego psychicznie kierowcę który że złości przejedzie tak blisko trąbiąc na mnie ze czasami zostaję uderzony lusterkiem. Nie rozumiem takiego zachowania, zwłaszcza że za moment i tak stanie na czerwonym świetle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry