Widok

Rowerzyści i hulajnogi

Ul Kołobrzeska od skm do Auchan/Alfa Centrum, w większości chodnik jest bardzo wąski a jeżdżą nim rowerzyści oraz ludzid na hulajnogach z dużą prędkością, już nie raz widziałam jak rowerzysta wjechał w pieszego, czy nie powinni w takim przypadku jechać ulicą? Wkurza mnie też to że w miejscu gdzie chodnik jest wąski rowerzyści dzwonią dzwonkiem żeby ich przepuścić bo oni są ważniejsi a gdzie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straż

Miejska nie widzi problemu ostatnio im prawie na masce rowerzysta jadący po chodniku i przejeżdżający przez przejście wylądował nawet nie zwrócili mu uwagi.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

W krzaki lepiej
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na samochód:). Ludzi i tak jest za dużo na świecie xdd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Proponuję pieszym chodzić prawą stroną chodnika. Zamiast standardowego: jeden lewą, drugi środkiem, trzeci skosem, czwarty wreszcie prawą.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jak jada ulica to koerowcy pisza posty ze powinni kechac chodnikiem
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odpowiadając na pytanie, rower jest tam dopuszczony.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oburzony

Sam se człowieku jedz tą dwupasmową autostrada. Zero miejsca żeby uciec gdziekolwiek a samochody i tak wyprzedzają bez zachowania odstępu. Choćby mnie mandatami zmuszali to nie pojadę Kołobrzeską rowerem przy pełnym ruchu. To nie jest kraj do jazdy po jezdni. Raz to brak infrastruktury a dwa to mentalnosc kierowców.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

+1 bczq
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opinia

Jazda rowerem tamtym fragmentem Kołobrzeskiej po jezdni to proszenie się o wypadek. Z dwojga złego wolę już ryzykować mandat za jazdę po chodniku niż wpadnięcie pod koła samochodu który wyprzedza bez zachowania odstępu. Na rower polecam też ominięcie tego miejsca poprzez ulicę Lęborską i innych osiedlowych ulic w tamtej okolicy, którymi można bezpiecznie dojechać od Chłopskiej do SKM Przymorze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

a na jakiej podstawie ?

gdzie są znaki dopuszczające ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

a na mnie mógłbyś sobie dzownić

i tak bym ci nie ustąpił, a tylko byś mnie dotknął to bym zgłosił potrącenie i ucieczkę - ustalenie twoich danych to jakieś pół godziny
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

ojoj
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak to? Rowerzysta wjechał w pieszego? Przecież rowerzyści nie powodują wypadków

Ciekawe, czy te zderzenia rowerzystów z pieszymi zostały gdzieś odnotowane. Założę się, że nie. No i potem mamy statystyki, że kierowcy to "drogowi bandyci", a rowerzyści są bezwypadkowi i im wszystko wolno, włącznie z jazdą po deptaku, jakim jest Długi Targ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

co ty porownujesz? XD
porównujesz rowerek kilka kg do samochodu? XDD rozumiem porównac hulajnogi z rowerem ale to xDDD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mega kozak jesteś, nie ma to tamto
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

lej dziada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeżeli jest dopuszczony to to erzysta nie ma pierwszeństwa i dzwonek powinien mu się znaleźć w okrężnicy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

wybierz inną trasę, dojeżdżam na rowerze 15 km i zanim zacząłem sprawdziłem trasy którędy mam jechać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To napisz do władz miasta, kiedy wreszcie zbudują tu drogę rowerową, od dawna tu postulowaną nie tylko

przez aktywistów rowerowych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry