Widok
najlepsze kino
powiem szczerze dawno nie widziałem filmu który tak zrył mi głowe jest niesamowity obraz okrucięstwa pokazany w tak realistyczny sposób że wbija się w czaszkę i tak zostaje mnie trzyma czwarty dzień.niesamowita kulesza fantastyczny dorociński .jego bohater to super bohater słowo honor itp.dawno zapomniane przez ludzi mająsię dobrze.człowiek o żelaznych zasadach których nic nie jest wstanie złamać.takich ludzi już nie ma umarli w latach 50 tych w łagrach i więzieniach zakatowani na śmierć przez ruskich siepaczy i ich przydupasów z polski.
Masz rację: taki często jest ten świat.
Ale czy to znaczy, że nie można odwrócić wzroku od pijaka robiącego pod siebie? Albo czy mam patrzeć np. na zboczeńca wykorzystującego dziecko - bo taki jest ten świat? A ja muszę być twardy i męski?
Nie neguję przesłania tego filmu, ale formę przekazu, która DLA MNIE jest nie do zaakceptowania.
Za dużo dookoła rzeczy wstrętnych, brudnych, odpychających, by jeszcze oglądać je w TV.
Ale czy to znaczy, że nie można odwrócić wzroku od pijaka robiącego pod siebie? Albo czy mam patrzeć np. na zboczeńca wykorzystującego dziecko - bo taki jest ten świat? A ja muszę być twardy i męski?
Nie neguję przesłania tego filmu, ale formę przekazu, która DLA MNIE jest nie do zaakceptowania.
Za dużo dookoła rzeczy wstrętnych, brudnych, odpychających, by jeszcze oglądać je w TV.
Głupio mi, ale nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam zakończenie. Bohater zginął, zakatowany w ubeckich kazamatach, a ostatnie sceny (pociąg z transportem Mazurów do Niemiec i spotkanie z Jadwigą) to była jego wizja w chwili śmierci ? A może przeżył i faktycznie wrócił po Jadwigę ? Tylko czy ub wypuszczało swoje ofiary ?
Tak czy inaczej - film świetny, wstrząsający, mroczny i ważny. A gwałty - nareszcie złamano tabu . Dotąd tylko o tym wspominano półgębkiem.
Tak czy inaczej - film świetny, wstrząsający, mroczny i ważny. A gwałty - nareszcie złamano tabu . Dotąd tylko o tym wspominano półgębkiem.
prawda może ci się nie podobać, ale nie musisz za nią dziękować.
podczas i po wojnie tak się często zdarzało, że pijane, ruskie knury szczały lub s****y do szafy. przyjechali zza uralu i nigdy szafy nie widzieli - myśleli, że to wychodek
a że ty z domu nie wychodzisz, życia nie znasz, bo jesteś wychowany w cieplarnianych warunkach to takie rzeczy cię oburzają
muszę cię zmartwić, taki jest brawdziwy świat - czasem oszczany i pijany
podczas i po wojnie tak się często zdarzało, że pijane, ruskie knury szczały lub s****y do szafy. przyjechali zza uralu i nigdy szafy nie widzieli - myśleli, że to wychodek
a że ty z domu nie wychodzisz, życia nie znasz, bo jesteś wychowany w cieplarnianych warunkach to takie rzeczy cię oburzają
muszę cię zmartwić, taki jest brawdziwy świat - czasem oszczany i pijany
hmmm...
Byłam w dniu wczorajszym i muszę przyznać,że idą na film nie wiedziałam czego się spodziewać....film wstrząsający,ale prawdziwy.Może ktoś uzna,że dużo okrucieństwa,ale nie ma co się oszukiwać-taka jest nasza historia.Pani Agata Kulesza świetnie wczuła się w swoją rolę.Muszę też podziękować ludziom,którzy byli na tym seansie,ponieważ ich zachowanie dowodzi ,że jesteśmy dojrzali emocjonalnie do tego rodzaju przesłań.