Widok

Rozliczenie ogrzewania

I jak u was, zwrot, dopłata....? Zawsze w tej spółdzielni dziwne rzeczy w kwestii ogrzewania się dzieją.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A po co wam spółdzielnia? Zrezygnujcie z tego i bedzie po klopotach, chce sie wam tak denerwowac bo ktos kreci na was lody? Strzygą was jak chcą, jak baranki
Spoldzielnie Mieszkaniowe to moloch i relikt PRL, za duze sa, mizna marnotrawic i brac dla siebie jak sie jeet nieodwołalnym zarzadem i prezesem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to rakich mozna nauczyć zostawic ich samych na miesiac, za wszystko zaplaca sami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To był przypadek z 2011r. Droga Spoldzielnio a nie żadna konfabulacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź dla "assa":
W system egain wyposażono 26 węzłów cieplnych, których właścicielem jest SM "CHEŁM".

A które budynki należą do tych 33 szczęśliwców,płacących do 20% mniej za ogrzewanie?

Odpowiedź dla "assa".
Węzły są sterowanie czujnikami pomiaru temperatury zewnętrznej. W tym przypadku prosimy wziąć pod uwagę inercję systemu grzewczego, szczególnie przy zasilaniu ze stacji cieplnej (Kopeckiego, Jabłońskiego, Zamiejska). Najnowsze węzły są wyposażone w systemy egain, czytaj: https://www.egain.io/pl/

Odpowiedź dla : "nie ma co wracać czy reklamować,szkoda nerwow" To konfabulacja. Po analizie danych z ostatnich trzech lat działania "starych" podzielników nie potwierdzamy takiego przypadku. Zastanówmy się wspólnie... niedopłata 2,5 tysiąca zł nie byłaby przedmiotem reklamacji?

Odpowiedź dla "mu". Prosimy zgłosić fakt wadliwego - Pana zdaniem - działania podzielnika do spółdzielni. Pismem lub mailem.

Jednostki same się nie nabily, ja zostawiłem wszystko na 5, wyjechałem na wakacje, wczoraj wróciłem. Grzejniki były ciepłe, w mieszkaniu gorąco, na podzielnikach nabilo się po 20 jednostek.

Dlaczego w węzłach cieplnych nie ma jakiegoś czujnika,który reagowałby na temperaturę zewnętrzną i włączał,lub wyłączał ogrzewania.Ostatnio było dość ciepło,a na klatce schodowej upał,bo grzejnik przy wejściu grzał.

Kiedyś stare podzielniki ciągle nabijaly mi jednostki,po otrzymaniu rachunku na 3500zl w tym niedoplata ok 2,5tys zł usłyszałem w spółdzielni że nie da się nic z tym zrobić ,na pewno grzalem jak szalony i przyszło mi zapłacić.Od tamtej chwili mam ciągle zwroty na nowych podzielnikach.Temat zamknięty.

To ciekawe, bo ja mam zawinięte w folię aluminiową, narzucam ręcznik i dalej mogę otworzyć okno na maksymalnie 10 minut, bo się grzejnik włącza.

Witam, proszę o ustosunkowanie się do faktu nabicia jednostek na podzielniku bez włączonego ogrzewania - zawór ustawiony na p.5- zgodnie z wymogami Państwa dla rozruchu ogrzewania.

Pojawiają się moje wątpliwości czy w sezonie grzewczym podzielnik prawidłowo nalicza jednostki skoro bez ogrzewania jednostki sie nabily.

Może konieczna jest wymiana podzielnika?

Tak też uczynię. Dziękuję za odpowiedź

I to wielki błąd - po to strona http://www.smchelm.pl i FB, aby tam zaglądać. Zapraszamy. Dopowiemy tylko , że przy wymianie grzejników i zaworów mieszkańcy otrzymywali ulotki prezentowane na FB.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprawy ewentualnego braku podzielników na kaloryferach prosimy zgłosić niezwłocznie do działu technicznego (inspektor ds ciepłownictwa - tel. 58/302-45-02)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowna Pani, bez zbędnej zwłoki należy zgłosić reklamację, a na to jest termin 14 dni od daty otrzymania rozliczenia. Tak stanowi stosowny Regulamin - https://www.smchelm.pl/filelib/2017-10/Uchwala%20nr%2069%20RN%20.pdf Można to uczynić za pomocą maila, (jeżeli ten jest zidentyfikowany w naszej bazie danych-RODO), lub pisemnie.

Nie znamy problemu stukających zaworów przy grzejnikach. Sprawę zgłosić do działu usterek, tel. 58/302-26-30.

Problem stukających zaworów nie jest nam znany. Sprawę należy zgłosić w dziale usterek (tel. 58/302-26-30), podając konkretny adres.

Rozumiem, ale podzielników nie posiadałeś na własne życzenie czy przez niekompetencję spółdzielni? A może ktoś z Państwa jest jeszcze tym zapomnianym lokatorem bez podzielników, o których wspominała młoda pracownica spółdzielni w czerwcu tego roku?