Widok

Rozliczenie ogrzewania

I jak u was, zwrot, dopłata....? Zawsze w tej spółdzielni dziwne rzeczy w kwestii ogrzewania się dzieją.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witosa bloki 11pietr.nadplata ok.500zl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A macie podzielniki czy grzejecie od metra? Jak lepiej ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

od metra jest uczciwiej i lepiej, ale niestety mam podzielniki.

Ja mam od metra i mam niedopłatę 966zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja nie wiem po co już 16 września włączają ogrzewanie. ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A kto powiedział,że włączają? Z ogłoszenia wynika raczej,że przygotowują sieć do włączenia np. odpowietrzając.

Co jest uczciwego w płaceniu za złe nawyki grzewcze innych...

Masz na myśli grzanie,czy w ogóle nie odkręcanie zaworów? U mnie najbardziej narzekają na mały zwrot ci co w ogóle nie grzeją.Dawniej dostawali z powrotem prawie tyle samo co przez cały rok wpłacili.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy rozliczeniu z metra płacisz miedzy innymi za tych co odkręcają na maksa grzejniki i jednocześnie siedzą z otwartymi oknami. Rozliczenie z metra nie promuje dobrych praktyk tylko brak odpowiedzialności za koszty ogrzewania...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda,ze siedzą przy otwartych oknach i grzeją.Słyszałam o takim przypadku,ale to było na złość tej większości która chciała od metra kwadratowego.
Nie wiem jak jest bardziej sprawiedliwie,bo mieszkający na czwartym piętrze płacą za tych wszystkich poniżej,którzy w ogóle nie odkręcają zaworów też chyba nie jest w porządku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

najgorsze ze nie ma roznicy miedzy tymi ktorzy maja "nowe" zawory ,a tymi ktorzy maja stare ,-znaczy ten co ma stare zakreca i nie grzeje i ma taki sam zwrot albo wiekszy od tego co grzeje.nonsens bo za cieplo czy zurzyte czy nie placimy wszyscy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Nowe" zawory powinny rozwiązywać trochę ten problem. W każdym razie odpowiedzialność zbiorowa i płatność od metra jest fatalną opcją.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A można tak? Przez te nowe zawory nie mogę zimą przewietrzyć mieszkania. Zdziwiłam się,bo widziałam że w niektórych mieszkaniach są cały dzień uchylone okna.Ciekawe,czy to są ci,którzy płacą od metra kwadratowego,czy ci którzy nadal mają stare zawory.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam otwarte okna nowe zawory ,wystarczy zakryć grzejnik lub sama głowice kocem czy nawet miękka maskotka i nic nie nabija,powaznie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byle nie wietrzyć zimą zbyt długo naraz bo nawet grube koce na zaworach nie pomoga :)

Zgadzam się, żadna maskotka, czy nawet koc z alpaki nie zablokuje włączenia się kaloryfera.
Mnie osobiście też wkurzają te włączające się kaloryfery przy 5 minutowym otwarciu okna, ale co zrobić :(

Podobno to jest dostosowanie do wymogów unijnych...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biegańskiego, zwrot ok.150. Stare podzielniki, więc mogę wietrzyć :).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wymysl spoldzielni ,na suchanka w nowych blokach sa zwykle pokretla od 0 -5