Widok

Rozwód

Witam,

mam pytanko: żona wyprowadziła się, emocjonalnie mnie nie potrzebuje, dzieci też jej czasami zawadzają. Czy w takim razie wnioskować o rozwód bez winy, ze wskazaniem jej winy, czy w ogóle machnąć na nią ręką i zacząć sobie szukać kogoś bez rozwodu? I tu pytanie pomocnicze: czy formalne istnienie dawno martwego związku ma dziś dla kobiet jakieś znaczenie, czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A tak, zapomniałem, że wyprowadziła się z rozpoczęciem pandemii, bo zaczął się upadek cywilizacji. Ja dobry człowiek, ale jednak hacjendy na wsi jej nie zbudowałem. No i mam zbyt niskie wibracje, poza tym duchowo sę nie rozwijam.

A dzieci to jej czasami nie przeszkadzają na wakacjach. Bo w czasie roku szkolnego są ze mną. A i w lipcu w ub.r. podesłała mi je w połowie miesiąca, bo miała ich dosyć; są niewdzięczne, pyskate i leniwe:-)
Mówi kobieta, która od 2008 do 2022 była na macierzyńskim/wychowawczym/chorobowym, oczywiście, dla dobra dzieci (obecnie bezrobotna, nawet zarejestrować się jej nie chciało).
A dzieciom dziś na dobranoc książkę czytał tatuś, bo mamusia nie zwykła tego czynić. Podobnie z obiadem (ona je mało, więc nie są one potrzebne).

Sorki, tak piszę na spokojnie, ale widzę, że przyzwyczaiłem się do narzuconego mi wariatkowa. Bo to wszystko nie jest normalne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bez powodu się nie wyprowadziła.
Poza tym, zbyt wiele niewiadomych w tym co napisałeś. Rozwód pewny?
Jeśli żona wyprowadziła się z dziećmi to raczej jej nie przeszkadzają.
Z czyjej winy ? Trudno coś powiedzieć, bo informacje skąpe.
Pytanie pomocnicze, które zadałeś jest dość lakoniczne: "Formalne istnienie dawno martwego związku ma dziś dla kobiet jakieś znaczenie?". Formalnie jesteście małżeństwem. Koniec kropka.
Inną sprawą jest ustanie pożycia małżeńskiego. Czy to ma dla kobiet jakieś znaczenie? No ba. Oczywiście. Zwłaszcza dla takiej, która chce rozwodu.
Zbyt mało przekazałeś informacji, aby móc powiedzieć więcej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry