Widok
Ruch jest prawostronny
Ludzie kiedy wy się nayczycie, że ruch jest prawostronny. Macie wolny prawy pas to jedźcie nim, a nie pusto, a Wy lewym się wleczecie jak święte krowy, bo za 3 kilometry skręcacie w lewo. Śmiech. Za male mandaty
więcej
więcej
I bardzo dobrze, że jadą tu lewym pasem ci, co skręcają potem w lewo w Redłowską. A może wolisz,
ja wciskają się oni z prawego pasa przed samym skrzyżowaniem z Redłowską między jadących lewym pasem, gdzie wieli ma gdzieś być uprzejmym i wpuścić ich przed siebie ?
Jesteś z gatunku tych, co nie wiedzą czego chcą od innych kierowców. Jak wcześnie wjedzie na lewy pusty pas (nic za nim nie jedzie) i jedzie nim z 500 m to źle. Jak później będzie wciskał się z prawego przez lewy na lewoskręt to też źle.
Wszystko źle inni robią. Zatem zdecyduj się na coś. Najlepiej wtedy na uprzejmość wobec innych.
Jesteś z gatunku tych, co nie wiedzą czego chcą od innych kierowców. Jak wcześnie wjedzie na lewy pusty pas (nic za nim nie jedzie) i jedzie nim z 500 m to źle. Jak później będzie wciskał się z prawego przez lewy na lewoskręt to też źle.
Wszystko źle inni robią. Zatem zdecyduj się na coś. Najlepiej wtedy na uprzejmość wobec innych.
gwe, gpu - oni mają jakieś kompleksy
zamula na lewym, ale jak chcesz go wyprzedzić z prawej to przyśpiesza. Tylko po to, żeby zrównać się z najbliższym tirem i coś komuś udowadniać. Jedyne co mi osobiście udowadniają każdego dnia kierowcy z tych gmin to, że w ich miejscach zamieszkania edukacja jest jeszcze najwyraźniej na poziomie mycia rąk po wyjściu z toalety...
...i nie ma tu związku stan majątkowy wyrażony autem...
...i nie ma tu związku stan majątkowy wyrażony autem...
I to jest tłumaczenie na łamanie przepisów??!!
Jakoś nie mam z tym problemów. Wystarczy włączyć kierunkowskaz z zamiarem zmiany pasa i zawsze ktoś zrobi miejsce. Być może 2, 3 może nawet 4 buców, dla których lewy pas to klasa premium i sposób na niskie poczucie ich własnej wartości, cię zleje i jeszcze przyśpieszy ;-), ale ktoś zawsze cię wpuści. Wśród tego całego motłochu chamów i prostaków (i prostaczek) są nadal "ogarnięci psychicznie" ludzie.
Ty chyba nie wiesz gdzie żyjesz, bo piszesz bzdury. Sytuacje ze "Stop chama" to może są fantazyjne
animacje a nie realne filmiki z kamer samochodowych, gdzie wielu ich posiadaczy zarzeka się, że z jakiej racji robić komuś uprzejmość jak są przepisy RD ?
Na forum YT pod odcinkiem bodajże nr 577 (a może 578 lub 579) serii "Polscy Kierowcy" (druga po "Stop chamie" popularna seria) jakiś Piotr zarzeka się, że są przepisy RD i on nikogo nie będzie wpuszczał. Gdzie dostał za to 6 kciuków w górę.
Moja codzienna praktyka kierowcy potwierdza, że takich Piotrusiów i w Trójmieście jest sporo.
Zatem nie pisz, że wszyscy kierowcy w PL są uprzejmi i innych wpuszczają.
Efektem są zatrzymania się kierowców na prawym pasie i czekanie na możliwość wjazdu na lewy pas, a niego po chwili na pas do skrętu w lewo.
Na forum YT pod odcinkiem bodajże nr 577 (a może 578 lub 579) serii "Polscy Kierowcy" (druga po "Stop chamie" popularna seria) jakiś Piotr zarzeka się, że są przepisy RD i on nikogo nie będzie wpuszczał. Gdzie dostał za to 6 kciuków w górę.
Moja codzienna praktyka kierowcy potwierdza, że takich Piotrusiów i w Trójmieście jest sporo.
Zatem nie pisz, że wszyscy kierowcy w PL są uprzejmi i innych wpuszczają.
Efektem są zatrzymania się kierowców na prawym pasie i czekanie na możliwość wjazdu na lewy pas, a niego po chwili na pas do skrętu w lewo.
Zdefiniuj-wleczecie.Jeśli ktoś jedzie 50 na pięćdziesiątce a są dwa pasy to ok powinien korzystać jeśli się da z prawego ale wg przepisów nie możesz go wyprzedzać.Z doświadczenia wiem,że takie pretensje jak twoje głoszą wariaci chcący za wszelką cenę jechać szybciej niż przepisy.To samo na autostradach-mruganie za kimś,kto wyprzedza kolumnę cięzarówek.Bo on musi.
Większość uczestników ruchu drogowego ma poziom świadomości niższy od ameby. Tyczy się to zarówno kierowców jaki i rowerzystów oraz pieszych. Poziom inteligencji oraz poczucie tego iż nie jesteśmy sami na drodze drastycznie spada. Większość z was nie powinna nawet prowadzić wózka w markecie. Dlatego już nie mogę się doczekać tego gdy zamienią was roboty. Zwykłe emitery co2.
No to łamiesz przepisy-żaden powód do dumy.Pal licho na 40 czy 50 ale tacy jak ty notorycznie to robią na drogach ekspresowych czy autoatradach bo dla nich zawsze mało,za wolno.Nie pozdrawiam.I nie pisz że to twoja sprawa ze łamiesz przepisy-nie jesteś sam na drodze i to jak jeździsz i co robisz wpływa na innych.I jak widać codziennie wpływa tragicznie
Statystycznie?Z obserwacji?Raczej pół na pół kierowców tak robi.Nie masz moralnego problemu powiadasz?I oczywiście pewnie jesteś jednym z tych jeżdżących szybko ale bezpiecznie?Nikt nawet kierowcy rajdowi nie mają supermocy przewidywania co się może wydarzyć za chwilę.Dlatego stworzono przepisy-na zasadzie badań,obliczeń i doświadczeń prowadzonych przez naukowców.I jakoś się składa,że w krajach jak Polska kierowcy są mądrzejsi od specjalistów.Nie podziwiam-z trwogą obserwuję.
Nie gadaj pierdół. Wolę jak tacy zawczasu pojadą sobie lewym pasem, aniżeli później wpychają się na lewy pas
między jadące auta tym pasem, bo mają za chwilę pas do skrętu w lewo lub już są na jego wysokości. Bo wtedy będziesz miał o to żale - za te wpychanie się z prawego pasa.
Tak robią też kierowcy autobusów np. na Zwycięstwa w Gdyni jadący od przystanku "Harcerska" na lewoskręt w Redłowską - po wyjeździe z niego od razu wjeżdżają jak mogą na lewy pas i jadą nim 500 m do skrzyżowania.
Pretensje do miej do tych, co nadużywają lewych pasów na drogach szybkiego ruchu.
Tak robią też kierowcy autobusów np. na Zwycięstwa w Gdyni jadący od przystanku "Harcerska" na lewoskręt w Redłowską - po wyjeździe z niego od razu wjeżdżają jak mogą na lewy pas i jadą nim 500 m do skrzyżowania.
Pretensje do miej do tych, co nadużywają lewych pasów na drogach szybkiego ruchu.
Janka Wiśniewskiego na długiej prostej w kierunku centrum oraz zaraz od granicy z Sopotem Zwycięstwa
w kierunku centrum - prawe pasy są tu na tych odcinkach najgorsze.
Już z 9 miesięcy nie jechałem prawym pasem Wiśniewskiego na odcinku Energetyków - Węzeł Ofiar Grudnia 1970, nawet gdy był pusty. Po prostu miałem dość odgłosów wpadania w wyboje "bach-bach, bach-bach" co sekundę mimo lekko niekiedy zygzaków między zapadłymi studzienkami.
Już z 9 miesięcy nie jechałem prawym pasem Wiśniewskiego na odcinku Energetyków - Węzeł Ofiar Grudnia 1970, nawet gdy był pusty. Po prostu miałem dość odgłosów wpadania w wyboje "bach-bach, bach-bach" co sekundę mimo lekko niekiedy zygzaków między zapadłymi studzienkami.
Na L'eczkę na jazdy zapraszam bo śmiech z komentujących :))
Pamiętajmy, że lewy pas ruchu lub lewa jezdnia w przypadku dwujezdniowej lub szerszej drogi służą tylko i wyłącznie do wyprzedzania. Można z nich korzystać w innych, określonych przypadkach, jak np. korek lub ustawienie się na pasie do skrętu w lewo !
A że większość to niedzielni kierowcy którzy gdy tylko przytrą komuś auto odrazu uciekają to nie ma się co dziwić że prawdziwi kierowcy wyprzedzają wszystkich lewym pasem bo mają tą wyobraźnię i wiedzą gdy by jechali prawym za takimi ludźmi to korki by były tak wielkie że szybciej by z buta się gdzieś doszło haha pozdrowienia dla wariatów z lewego ! Lewy to nie kółko różańcowe INL
A że większość to niedzielni kierowcy którzy gdy tylko przytrą komuś auto odrazu uciekają to nie ma się co dziwić że prawdziwi kierowcy wyprzedzają wszystkich lewym pasem bo mają tą wyobraźnię i wiedzą gdy by jechali prawym za takimi ludźmi to korki by były tak wielkie że szybciej by z buta się gdzieś doszło haha pozdrowienia dla wariatów z lewego ! Lewy to nie kółko różańcowe INL