Widok

Ruch jest prawostronny

Ludzie kiedy wy się nayczycie, że ruch jest prawostronny. Macie wolny prawy pas to jedźcie nim, a nie pusto, a Wy lewym się wleczecie jak święte krowy, bo za 3 kilometry skręcacie w lewo. Śmiech. Za male mandaty
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę,że to raczej prężny PH albo raczej sales manager albo junior jakiś.Lata skodą albo kią po trzech województwach w ciągu dnia,sprzedaje grzejniki,kotły albo zupki.Pan świata a napewno lewego pasa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo u większości

tych kierowców są tylko LEWE pasy.

Jak wam na tyłku siedzi taki "mistrz lewego pasa"

Trzeba lekko nacisnąć pedał hamulca. To zazwyczaj wystarcza, żeby nagle przypomniał sobie o zachowaniu bezpiecznej odległości od pojazdu jadącego przed nim.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam włącznik świateł stopu.

Na takich frajerów działa idealnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dostał ktoś kiedyś za to mandat?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem w czym problem, jak prawy pas jest wolny to takich trzymających się lewego pasa zawsze wyprzedzam z prawej.

Nawet jak jedzie z max dozwoloną prędkością?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyprzedzanie z prawej strony nie jest totalnie zabronione

Kierowca może wyprzedzać z prawej strony m. in na jezdniach kierunkowych z wyznaczonymi pasami ruchu, czyli np na autostradzie czy naszej obwodnicy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najczęściej właśnie w takich sytuacjach, jeśli ktoś na okolicznych dwupasmówkach (czy to w mieście czy poza) jedzie równo z ograniczeniem prędkości to jedzie wolniej od większości aut. Sam nie mam żadnych moralnych problemów z tym, żeby przekroczyć limit.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze ale jeśli wyprzedzany jedzie z max dopuszczalną prędkością to nie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to łamiesz przepisy-żaden powód do dumy.Pal licho na 40 czy 50 ale tacy jak ty notorycznie to robią na drogach ekspresowych czy autoatradach bo dla nich zawsze mało,za wolno.Nie pozdrawiam.I nie pisz że to twoja sprawa ze łamiesz przepisy-nie jesteś sam na drodze i to jak jeździsz i co robisz wpływa na innych.I jak widać codziennie wpływa tragicznie

ale wszyscy myślą tak jak ty i chcą jechać lewym

i na dodatek z przepisową prędkością, nie tak jak ty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy jadę w mieście lewym pasem, trąbią na mnie kierowcy, którzy jadą szybciej. Mam obowiązek ich przepuszczać? Przecież prędkość jest ograniczona do 50 km/h.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie trąbili by gdybys jechał prawym pasem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czysto teoretycznie to zgadza się, ale

w takim wypadku nie będzie miało już znaczenia którym pasem jedzie, i tak nie mógłbyś go wyprzedzić.

Statystycznie?Z obserwacji?Raczej pół na pół kierowców tak robi.Nie masz moralnego problemu powiadasz?I oczywiście pewnie jesteś jednym z tych jeżdżących szybko ale bezpiecznie?Nikt nawet kierowcy rajdowi nie mają supermocy przewidywania co się może wydarzyć za chwilę.Dlatego stworzono przepisy-na zasadzie badań,obliczeń i doświadczeń prowadzonych przez naukowców.I jakoś się składa,że w krajach jak Polska kierowcy są mądrzejsi od specjalistów.Nie podziwiam-z trwogą obserwuję.
do góry