Widok
Ruch pociągów
Wstrzymany ruch pociągów od Wejherowa. Polregio/Intercity opóźnienia 140 minut i rośnie.
więcej
więcej
Ehhhhhhh...
Wsiadłem sobie w Orłowie do SKM-ki i odpaliłem Disney plus na telefonie żeby szybko minął czas dojazdu do Gdyni Głównej. Biletu nie kupiłem bo przecież to tylko 3 przystanki. Siedzę sobie wygodnie i oglądam : Star Wars - Akolita , mijam Redłowo i Wzgórze Św. Maksymiliana. Myślę sobie: za 3 minutki będę na dworcu głównym , a tu nagle dobiega do moich uszu donośne " Dzień dobry, proszę bileciki do kontroli! " Spoglądam z wzrokiem skazańca na osobę która kontrolowała bilety i odczułem ulgę bo zobaczyłem młodziutką , prześliczną kontrolerkę. Myślę sobie że się upiecze i jakoś uda mi się przejechać do dworca głównego , ewentualnie dopłacę za zakup biletu w pociągu. Mówię do pani konduktor: dzień dobry, nie zdążyłem zakupić biletu bo pociąg już wjeżdżał. A ona policzyła mi 3 zł za bilet ulgowy plus opłatę dodatkową za przejazd bez ważnego biletu. Że niby za to że jej nie zgłosiłem. Ponieważ miałem tylko 50 zł przy sobie i nie byłem w stanie uiścić na miejscu, piękna pani kontroler wystawiła druk opłaty dodatkowej za przejazd bez biletu. Taka młoda i piękna a już wystawia mandaty. Myślałem że mi się upiecze , nic z tego...