Widok

Rzeź

Rzeź Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Rzeź.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

super

polecam, super zabawne dialogi, polecam fanom rozrywki teatralnej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12
wpełni zgadzam się z opiniąą krytyka, osobiście go też polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

ciekawy i treściwy

Super zabawna komedia sytuacyjno-słowna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

co za beznadiejnyfilm, to nie rzeź ale rzeźnia intelektualna. Dawno się tak nie znudziłem na filmie. 4 aktorów i geriatra Polański . Coś okropnego
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

rzez

Świetny film,popis gry aktorskiej.Polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Stanowczo odradzam fanom dobrych filmów !!

Nie traćcie czasu !!

Film to żenada i totalna porażka.
Właśnie go obejrzałam i jestem zdziwiona, że promuje się coś takiego. Sądziłam, że może się pośmieję, trochę mnie coś zastanowi, film przecież podobno "celnie obnaża ludzkie zakłamanie". Myślałam, że może trafi się jakiś błyskotliwy dialog - jak za czasów dawnego Allena...
Ale nic takiego się nie stało!

Film jest połączeniem różnych wątków w sposób iście beznadziejny. Całość to pseudointelektualny bełkot, przeładowany tekstem krzyczanym w szybkim tempie przez aktorów, którzy siedzą i czekają na kolejne kwestie scenariusza. Zupełnie niezrozumiałe było dla mnie dlaczego rodzice jednego z chłopców nie wyjdą, siedzieli w mieszkaniu jak za karę, jakby wszystkie drzwi były pozamykane, a nie czuć było między nimi żadnego spięcia, ich dialogi nie pobudzały intelektualnie.

W sumie film - żenada, a nie "super zabawna komedia s-s" (jak pisze pan powyżej - który idę o zakład, że filmu nie oglądał).

Nie oglądajcie, no chyba, że chcecie się zdołować.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8
A ja jestem zdziwiona, że w filmie Polańskiego liczyłaś na dialogi Woodego Allena :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Rzeź.

Zdecydowanie dramat. :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam!

Świetny film, ale dla dorosłych. Dla niektórych dorosłych :) najlepiej z małżeńskim stażem !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
byłam z koleżnką 55, singiel, psula m cala zabawe, dla niej film prawie do konca marny,siedziala nadeta, ja męzatka z 30 letnim stazem ryczalam ze smiechu.....

cudne postaci z życia amerykanskiego wzięte, problemy "drogie "ich społeczenstwu - genialnie zagrane.

Fantastyczna atmosfera filmu i zwroty akcji....Tak wiem, w 1 pokoju.

Na pewno dla myślących i niedzieciaków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

rewaelacja

Polecam wszystkim, można się pośmiać, inteligentny film!! Dawno się tak nie uśmiałam, rewelacyjna gra aktorów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

bardzo słaby

Dramat dosłownie, jeżeli liczysz na to że się pośmiejesz to nic z tego.Taki film można" ostatecznie" obejrzeć w domu ale w kinie -szkoda pieniędzy, nie polecam !!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

stanowczo nie polecam!!!!

film który niczego nie wnosi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

jak dla mnie bomba

Dawno się tak nie ubawiłem. I wydaje mi się, że poza mną kilka osób w kinie też zanosiło się śmiechem. Może jakiś dziwny jestem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

strata czasu i kasy

film przereklamowany,męczący,nic nie wnosi i wogóle nie bawi.Nie polecam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

przereklamowany

Zastanawiam się, czy w ogóle byłby zauważony, gdyby nie NAZWISKO reżysera...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak woody allen

albo spodoba się, albo nie. ja uśmiałam się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Rzeź

Nie każdemu każdy film się podoba, natomiast w przypadku filmu "Rzeż" nie wszystkim udaje się celnie zinterpretować i zrozumieć jego fabułę oraz przesłanie.
Mnie film bardzo sie podobał- niesłychanie zabawny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
albo film jest mądry i ciekawy albo jest głupi i mało interesujący + ma nazwisko znanego reżysera, więc "coś w nim musi być" i trudno się przyznać, że wieje pustką.

nie ma to jak snobizm pseudointelektualny!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wypowiedź tematycznie z kręgu "co autor miał na myśli ?". A mi się wydaję, że ważne jest to co film przekazuje/ daje odbiorcy.
Mi osobiście nic nie dał.
Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

warto zobaczyć

Spokojnie można obejrzeć i nie będzie to zepsuty wieczór. Dobra gra aktorska, życiowe prawdy, aż się prosi na Scenę Kameralną w Sopocie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

a ja polecam

Rewelacyjna gra aktorska, odpowiednia dawka absurdu.

Kino nieco statyczne i widać, że powstał na podstawie sztuki teatralnej, ale to nie przeszkadza. Można się pośmiać w trakcie i pomyśleć nieco po wyjściu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

pustka

Po wyjściu z kina czuje się kompletną pustkę w głowie. Nie wiadomo tak naprawdę co po obejrzeniu tego filmu można by o nim powiedzieć dobrego, interesującego, intrygującego. Po prostu film-wydmuszka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
zgadzam się w 100%.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

nuuuda

... a i sama gra aktorska pozostawia wiele do życzenia, bo np. K. Winslet pijana w sztos i ledwo trzymająca się na nogach powinna była bełkotać a mówiła płynnie jak na konkursie recytatorskim...
p.s przepraszam moją przyjaciółkę, że po raz kolejny wyciągnęłam ją do kina na słaby film i to w taki mróz ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

świetny!

Bardzo dobra gra aktorska, nieoceniony montaż, ujmujące dialogi brawo! Polecam zobaczyć go w malutkim kinie Helikon na ul.Długiej, bylam tam pierwszy raz i jestem oczarowana
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

A zaczęło się tak niewinnie...

"Rzeź", to cudowne studium natury ludzkiej... Każdego dnia przywdziewamy jakieś maski, kierujemy się poprawnością polityczną, ale kiedy tylko hamulce zaczynają puszczać to... do głosu dochodzi nasza prawdziwa natura, to co czujemy, myślimy, tak w głębi serca i duszy... I dokładnie tak właśnie jest w przypadku "Rzezi". Spotykają się dwie na pozór dobrze ułożone pary małżeńskie, które połączył wspólny problem... dzieci... Na początku wszystko jest miło, grzecznie i kulturalnie, ale... No właśnie, później zaczyna się robić ciekawie... Śmiesznie i strasznie zarazem... Brawa dla aktorów !!! Polecam:-).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

genialny, polecam!

j.w.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
az musisz 2 wpisy dawać? haha
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

rewelacja

Jestem pod wrażeniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Z życia wzięte,

ja to przeżyłam - skrzywdzono mojego syna i awantura z rodzicami sprawcy nic nie dała oprócz wrogiego odnoszenia się do siebie zarówno rodziców jak i chłopców przez lata. Tyle ze w tym filmie chłopcy bawią się dalej razem, a rodzice stając w ich obronie zatracają się w wirze nienawiści Przy okazji wychodzą różne zgrzyty w małżeństwach. Patrząc na film od strony psychologicznej, jest on bardzo realny. Nie jest to dzieło, ale nauczka dla oglądających rodziców ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Diva Futura (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Diva Futura . Przeczytaj o filmie.

Śnieżka (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Śnieżka . Przeczytaj o filmie.

Opera! (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Opera! . Przeczytaj o filmie.

do góry