Widok

Rzucanie palenia

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Wiele razy już próbowałam rzucać, raz od razu. Innym razem jak wyczytałam w tej książce "Jak rzucić palenie" powoli bez pośpiechu i za cholerę nie mogę zawsze wracam... Ehhh pozostaje chyba tylko silna wola... Raz udało mi się nie palić przez 7 lat a potem znów spotkałam faceta co palił i mnie zachęcił. Albo sam się zachęciłam tym by nie czuć jak go całowałam tego smrodu....

A Wy jak sobie radzicie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rzuciłam palenie pół roku temu,kopciłam 8 lat,dobrą metodą jest to by przeliczać pieniądze wydawane niegdyś na papierosy na małe miłe drobiazgi,jakąś biżuterie czy rajstopki itp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sama z siebie, od razu, bo bardzo chciałam przestałam palić w listopadzie i trwam dalej. Przytyłam 7,5kg niestety, ale już mi właśnie 2 zeszły. Więc będzie ok.

Nie wierzę w żadne substytuty palenia (typu e-papierosy ;-) ), ani w rzucanie stopniowe, a ni za bardzo w silną wole nie wierzę. Po prostu wierze w to, ze jak się naprawdę CHCE to się nie będzie palić. I już.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam obejrzeć filmik o nałogach : http://www.youtube.com/watch?v=55xVPMEvSrs&feature=channel_video_title

W śmieszny sposób przedstawione problemy używek.
ja przerzuciłam się na e-papierosa, troche kosztuje ale kupiłam zestaw (2 papierosy sa w srodku) z chłopakiem na pół, to jednorazowy wydatek a w miesiacu na wkład wysaje do 40zł ! nie smierdze i pale sobie wszedzie :P baterie laduje podlaczajac e-papierosa do laptopa, jest tez wtyczka do kontaktu :) zwyklych nie pale wcale wrecz nie smakuja;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
cdn: wklad ma rozne zawartosci nikotyny, zaczynasz od najmocniejszego, konczysz na najslabszym i powoli odczuwasz mniejsza chec na nikotyne, sama silna wolna raczej mi nie pomogla ;p
zgadzam sie :) tez sie z mezem przerzucilismy. i zauwazylam ze pale duuuuuuuuuuuuzooooooooooo mniej, a przy okazji nie truje nigdy nikogo w swoim otoczeniu, nie smierdze i nie wydaje tyle kasy :) dla mnie jest to oszczednosc ponad 200 zl miesiecznie (tylko na mnie! )
Ja rzuciłam palenie "od ręki", po tym, jak na jednej imprezie padło hasło: "Kto idzie na zewnętrzną zapalić?" - i wyszło 12 facetów i ja jedna kobieta... Ale wstyd!!!
Aha: to było już 10 lat temu :).
jeśli jesteś z Gdańska to polecam wizytę w poradni antynikotynowej w tej dużej przychodni na Morenie. Można się przebadać, spotkać z pulmonologiem i psychologiem nawet chyba kilka razy. Mój chłopak korzystał i dużo mu to dało. kolejek też nie ma. znalazłam http://www.trojmiasto.pl/Poradnia-Antynikotynowa-o43392.html
na Morenie to jest poradnia antynikotynowa - za free :) w tej dużej przychodni.
nie palimy :D
Poczytaj o nowotworach - zdecydowanie pomaga :) I zrób sobie test: http://postlinknews.com/457news.php – przynajmniej bez konieczności kontaktu z naszą służba zdrowia dowiecie się czy wasz organizm nie potrzebuje pomocy. Nazwa testu może śmieszna i skojarzy się z wieloma krążącymi po necie testo-wyroczniami ale ten jest opracowany rzetelnie , przez specjalistów.
Mój partner raz pali, raz nie pali.... Mówi, że ciężko się tego pozbyć, a ja myślę, że jak się chce to można.
Teraz ma "chwilę" nie palenia, a z racji, że ja strasznie tego nałogu nienawidzę - cieszę się tą chwilą, tylko nie wiem jak długo.....
A mi sie udało z dnia na dzień, nagle i już 3 tygonie minęly
|Wystarczy chcieć
Mi się też udało rzucić. Powodzenia! :)
Próbowałam rzucić 50 razy... poznałam faceta który nie palił i brzydził się nikotyną. Rzuciłam. Mija 9 lat jak nie tknęłam papierosa. Z tym facetem nie jestem od 3 lat ale zawsze bede mu wdzięczna za moje czyste płuca ;-)))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też polecam tabex dzięki niemu nie palę już rok i 8 miesięcy a paliłam 2 paczki dziennie albo i więcej, dzięki tym tabletkom palenie rzuciło sporo osób wśród mojej rodziny i znajomych i zresztą oni mi je polecili. Z tym, że są one na receptę ale naprawdę warto.
ja też polecam przychodnię na morenie i poradnię antynikotynową. Można się przebadać, spotkać z lekarzem i psychologiem, nawet chyba kilka razy. ja byłam raz. polecam. nie czeka się długo
palenie wszędzie to wiocha :P to że ktoś przerzucił się na e-papierosa nie daje mu prawa robić tego wszędzie
A moze mi ktos odsprzedac ta tabletki??

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (405 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (42 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry