Widok
SECOND HAND :) Anglia/ Irlandia
Wiem, że second handy zaczynają wracać do łask :) Sama uwielbiam chodzić na łowy i to, że wyrastają one jak grzyby po deszczu też niezwykle mnie cieszy. Może macie swoje tanie, ulubione i markowe? Podzielcie się tym! :)
Osobiście ja już znalazłam swój ukochany (co tam, niech będzie większa konkurencja dla mnie w szukaniu, adrenalina jest w życiu potrzebna jak powietrze hehe) Mój lumpek znajduje się na przymorzu na ul. Piastowskiej 97, obok sklepu i pizzerii DaGrasso, łatwo można do niego dojechać tramwajem 2,8 lub 12 :) Ja mam to szczęście , że mieszkam bardzo blisko,a do tego 3 sierpnia otwiera się nowy tej samej właścicielki (podsłuchane w przymierzalni haha) na Żabiance, na ul. Gdyńskiej 3.
Dlaczego akurat ten? Czysto, ładnie, przejrzyście ,zapach nie odstrasza (jak w niektórych) , bardzo miła obsługa, ceny na każdą kieszeń (dodatkowo we środy 20% taniej, w czwartki 30%, w piątki 50%, w sobotę sztuka za 3zł,a w niedzielę totalne szaleństwo za 2 zł sztuka :D) Ubrania markowe jak- Zara, Atmosphere, Bershka, New Look, Dorothy Perkins, Nike, Adidas, River Island, Tommy Hilfiger :))) no i tak wymieniać w nieskończoność! To kto chętny, żeby się ze mną zmierzyć w maratonie po ekstra ciuchy? :D
Osobiście ja już znalazłam swój ukochany (co tam, niech będzie większa konkurencja dla mnie w szukaniu, adrenalina jest w życiu potrzebna jak powietrze hehe) Mój lumpek znajduje się na przymorzu na ul. Piastowskiej 97, obok sklepu i pizzerii DaGrasso, łatwo można do niego dojechać tramwajem 2,8 lub 12 :) Ja mam to szczęście , że mieszkam bardzo blisko,a do tego 3 sierpnia otwiera się nowy tej samej właścicielki (podsłuchane w przymierzalni haha) na Żabiance, na ul. Gdyńskiej 3.
Dlaczego akurat ten? Czysto, ładnie, przejrzyście ,zapach nie odstrasza (jak w niektórych) , bardzo miła obsługa, ceny na każdą kieszeń (dodatkowo we środy 20% taniej, w czwartki 30%, w piątki 50%, w sobotę sztuka za 3zł,a w niedzielę totalne szaleństwo za 2 zł sztuka :D) Ubrania markowe jak- Zara, Atmosphere, Bershka, New Look, Dorothy Perkins, Nike, Adidas, River Island, Tommy Hilfiger :))) no i tak wymieniać w nieskończoność! To kto chętny, żeby się ze mną zmierzyć w maratonie po ekstra ciuchy? :D
ja też kupuję ciuchy w tym second handzie :D i muszę przyznać, że inne sklepy z używanymi ciuchami przy tym wymiękają :) tutaj połowa ciuchów jest zupełnie nowa!:) poza tym, jak już ktoś wspominał, nie ma tu tego "zapaszku", jaki spotkać można w innych secondach, towar jest fajnie rozwieszony, obsługa zawsze pomoże, a ceny i obniżki są rewelacyjne!:) Bo w którym innym "lumpie" kupimy nieużywaną kurtkę znanej marki za 3zł?:D
JA mieszkam we Wrzeszczu, mam male dzieko wiec trudno mi biegac z nim gdzies dalej i zaluje ze tutaj nie ma takich fajnych lumpkow jak w innych dzielnicach
Owszem, sa szmateksy ale wlsnie szmateksy bo to co tam jest to zart lacznie z cenami , plus jakies mega ceny za szmaty po prostu , bluzka bawelniana wyrozciagana i cena np 15 zl!!! szok,ale ludzie sie na to nabieraja bo niektorzy maja wbite do glowy ze to co uzywane musi byc zawsze tansze niz nowe mimo ze cena powalajaca
Mieszkalam kilka lat w Anglii, w lumpkach sie przewaznie ubieralam ale to zupelnie co innego niz u nas w Polsce, moja ulubiona rozsuwana bluzka z welura Next kupiona za funta , super oryginalna torebka kupiona za 2, kurtka skorzana za 4 funty ...itd ale bede musila sie przejechac na Przymorze do tego wychwalanego lumpeksiku;)
Owszem, sa szmateksy ale wlsnie szmateksy bo to co tam jest to zart lacznie z cenami , plus jakies mega ceny za szmaty po prostu , bluzka bawelniana wyrozciagana i cena np 15 zl!!! szok,ale ludzie sie na to nabieraja bo niektorzy maja wbite do glowy ze to co uzywane musi byc zawsze tansze niz nowe mimo ze cena powalajaca
Mieszkalam kilka lat w Anglii, w lumpkach sie przewaznie ubieralam ale to zupelnie co innego niz u nas w Polsce, moja ulubiona rozsuwana bluzka z welura Next kupiona za funta , super oryginalna torebka kupiona za 2, kurtka skorzana za 4 funty ...itd ale bede musila sie przejechac na Przymorze do tego wychwalanego lumpeksiku;)
Dziewczyny od której do której jest czynny ten lumpeks na Piasdtowskiej 97? Dzisiaj go szukalam i nikt mi nie umial powiedziec gdzie on jest. Zaprowadzili mnie do jakiegos wielkiego na Piastowskiej 78 w jakims dziwnym budynku ale to raczej nie ten opisywany przez pierwsza osobę. Chciałabym sie wybrac tam w sobote wiec napiszcie mi jak mozecie jak mam tam trafic od tramwaju i jak jest otwarty
A mój J nie lubi lumkesów i przyznam się Wam, że w tego rodzaju sklepach byłam tylko kilka razy i to z mamą jak byłam mała :P
A teraz ciekawość mnie zżera i chyba wybiorę się chociaż rozglądnąć co i jak...
A teraz ciekawość mnie zżera i chyba wybiorę się chociaż rozglądnąć co i jak...
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
jak dla mnie ten sklep to szmatland, tylko ze z metkami. tandeta straszna. a co do irl to tam rowniez sa uzywane. ja w 60% w takich sie ubieralam. mialam 3 ulubione dubilnie. nawet moj maz, wielki przeciwnik uzywanych rzeczy odpuscil, jak ciuchy dla synka zaczelam kupowac. nie mogl uwierzyc ze to z lumpow.
Cześć Gosiu,
Czy możesz napisać godziny otwarcia FUKSA na przymorzu- z sobotą.Wysłałam już zapytanie też o ten lumpek na Piastowskiej 97.Jeśli znasz tam godziny otwarcia to też napisz. Blackpearl pisała,że nawet otwarty jest w niedzielę-to super. bardzo bym chciała się tam wybrać i coś poszperać, ale mogę tylko w weekend.
Pozdrawiam wszystkie fanki SH'ów.
Czy możesz napisać godziny otwarcia FUKSA na przymorzu- z sobotą.Wysłałam już zapytanie też o ten lumpek na Piastowskiej 97.Jeśli znasz tam godziny otwarcia to też napisz. Blackpearl pisała,że nawet otwarty jest w niedzielę-to super. bardzo bym chciała się tam wybrać i coś poszperać, ale mogę tylko w weekend.
Pozdrawiam wszystkie fanki SH'ów.
Polecam zakupy w internetowym secondhandzie http://www.loompex.pl . Tanio i przystępnie. Wszystko czyste i pachnące :) Nie masz czasu na zakupy? Wstydziłaś się chodzić do lumpeksu? Zajrzyj do Nas :) Gwarantujemy dyskrecję i satysfakcję ze zrobionych zakupów.Pamiętaj http://www.loompex.pl Staramy się codziennie dodać nowe rzeczy :) Dodatkowo każdy weekend - 20 % :)
Witam wszystkich, przeprowadzialam się pół roku temu do Gdańska. Wcześniej mieszkalam w Olsztynie gdzie od niepamietnych czasów uwielbialam biegać i buszowac po tego typu sklepach. Jak dotąd nie miałam zbytnio czasu się zapuszczac na inne osiedla, ale teraz mam kilka dni urlopu więc napewno odwiedzenia opisywane sklepiki na tym forum:) Obecnie chodze tylko do jednego sklepu który od jakiś trzech miesięcy jest na moim osiedlu. Jeszcze nikt o nim tu nie pisał wiec go trochę zareklamuje bo wydaje mi się że jest tego wart:)) a przynajmniej w Olsztynie takiego nie doswiadczycie:( Sklepik nazywa się Pełna Szafa i znajduje się na os. VII Dwór ul. Norblina nad pocztą, mają naprawdę ładne niezniszczone rzeczy (od razu widać ze nie kupują najtańszego towaru) i ceny całkiem przystępne:) ostatnio upolowalam w nim bluzeczke od Versace:)) a koleżanka sweterek tommiego i od razu dostalysmy karte stałego klienta (szok!)dzięki której mogę mieć rabat 30% nawet w dniu dostawy:)))
Czy ten lumpeks: http://www.garderobamagdy.pl na Chełmie jeszcze działa? Kiedyś kupiłam tam fajne ciuchy i teraz na lato przydało by się odświeżyć szafę...
Zapraszamy do internetowego second handu http://gabciuch.pl
Z pewnością dla każdego znajdzie się coś ciekawego a na pierwsze zakupy otrzymują państwo rabat -15% ;)
Zapraszamy!
Z pewnością dla każdego znajdzie się coś ciekawego a na pierwsze zakupy otrzymują państwo rabat -15% ;)
Zapraszamy!