Widok

SEX

CZY JEST W TYM COŚ ZŁEGO ŻE MAJĄC 30 LAT PODOBAJĄ MI SIĘ KOBIETY 40-45 LAT.NIE KRĘCĄ MNIE MŁODSZE TYLKO STARSZE BABECZKI.PEŁEN ODLOT
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To sie nie wbijaj.
Zacznij nowy watek.
Moze tez bedzie ciekawie.

Powyzej to tylko moje zdanie.
Nie wszyscy musza sie z tym zgadzac.
trudno sie wbic w temat jak ma sie przed soba do pochloniecia tyle postow..:(

...W Życiu Niczego Nie Warto Żałować! Do Niektórych Rzeczy Nie Można Po prostu Powrócić...
Hmmmm,no niby tak.

nef..sa wyjątki...potwierdzaja regułe..;)

No dziękuję bardzo :/ Ja nie przypominam sobie abym z Tobą jeździła na rowerze :/
No ale wątek dotyczy sexu.....więc to co innego :)

Pozdrowionka

tak. te starsze sa cool ;)..tak 25 i wiecej....;)...te młodsze jednak pstro we łbie i straszne kompleksy..mogą wystepowac przewaznie jedynie jako koleznaki na rower ;)..

Kobieta ma poukładane w głowie zdanie wewnetrznie sprzeczne. To tak jakbys powiedział moja kwadratowa kuleczka :D
A WILLK nie ma czasu by pisac dalej.
Sporo ma zajecia z ta starka.
Oby zdrowie mu tylko dopisalo.

To było dwa lata temu, niby tylko dwa, ale dla mnie to cała przepaść czasowa. Niedawno wlazłam w to archiwum i czytałam swoje początkowe wpisy, jakby pochodziły od obcej osoby. Jeszcze większe było to wrażenie, jak wróciłam do tysięcy (tak!) maili, które pisałam 3, 4 lata temu. Bardzo się zmieniłam. Zawsze we wcześniejszym swoim pisaniu odbieram siebie jako osobę głupszą i naiwną. Teraz to dopiero czuję się mądra :) Ale jak dożyję i przeczytam swoje dzisiejsze słowa za rok, to pewnie też nie będę sobą zachwycona.
lubię cyfry i litery
Opowiadasz strasznie dawne dzieje.
Ta mlodziez tego nie pamieta tak jak my.

Ja też znałam jedną osobę po czterdziestce. Pamiętam, jak tu pisywała. Ale nie lubiła młodszych, nie szukała i nie próbowała. Może zmniejszała sobie szansę na wielką miłość, kto wie? hehe
lubię cyfry i litery
Znalem jedna po czterdziesce. :)))))

a mi jest wszystko jedno byle by miała fajne...tzn. byle by byłą mądra i oczytana oraz WESOŁA.znam takie i po 40stce i przed 30stka..

sex is danger !!!

.... Carpe Diem ....
Nef dodaj do tego ludzka reakcje. Spoleczenstwo by ci dawalo znac ze "jestes starsza", ze cos jest nie tak, ze ktoras ze stron ma jakis zysk, ze usidlilas sobie mlodego chlopca, ze on potrzebuje mamusi...etc
Czesto ludzi mimo dobrych checi nie daja rady. Milosc jednak ma sile by cos takiego przezwyciezyc, i gdybys sie tak porzadnie zakochala to wiek czy opinie innych nie mialyby duzego znaczenia;)

Odnosnie samej dojrzalosci i tego "rozwoju". To roznica miedzy osoba dojrzala a niedojrzala w tej kwesti wynika ze swiadomosci rozwoju. Osoba niedojrzala chodzi do szkoly bo musi. Osoba dojrzala mimo tego ze nie musi sie czuje taka potrzebe. Swiadomie dycyduje o dalszej checi rozwoju. Chce tego, i poszukuje mozliwosci. Wedlug mnie osoba dojrzala to taka co ma wyrazne poglady moralne na zycie. Taka osoba sporo w zyciu przezyla, ma swoje zasady ktorymi sie kieruje. Taka osoba nie jest calkowicie zamknieta przez sadady i poglady. Taka osoba sie swiadomie rozwija, dazy do doskonalosci. I nie pozostaje bierna. Taka osoba poszukuje najlepszych rozwiazan i nie podaza slepo za tlumem. Osoba dojrzala zyje swiadomie i dostrzega rzeczywsitosc taka jaka jest. Nie wiem czy istnieje jakas osoba ktora taka jest, ale sa osoby ktore sa blizej niz dalej, i te wlasnie nazywam dojrzalymi.

:))

"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Kurczę Rut....masz rację.to co napisałaś to składa się na dojrzałość w sensie.....yyyyy....emocjonalnym?Bo nie wiem jak to nazwać.
Właśnie sobie tak myślę,czy np 21 latek z wyglądem i zachowaniem 30 latka sprawiłby,że zmieniłby się mój punkt widzenia pod jego adresem.Otóż....może w niewielkim % tak,ale.....i tu się sprawdza teoria Antego której chyba zaprzeczyłam z początku,że czułabym się starsza mimo wszystko i to byłby ten ból.Może nie na początku,ale po jakimś czasie.Czyli związek w rezultacie i tak okazałby się wielkim nie wypałem z mojej strony.

Trudno sie z Toba nie zgadzac.
Ale wytlumacz to tym co mysla ze dojrzeli.
Moze do samego seksu tak ale do zycia doroslego to im chyba jeszcze cos brakuje.

Tak piszecie o dojrzałości, a jestem ciekawa, czy ktoś pokusi się o zdefiniowanie tego pojęcia. Nie byłabym sobą, gdybym nie zajrzała do słownika :). Więc przytoczę krótką treść - jest to stan osiągnięcia pełnego rozwoju i gotowości do określonych zadań. I tu już pojawiają się kolejne wątpliwości, bo nauka ma to do siebie, że każda odpowiedź powoduje kolejne pytania. Ja chciałabym wciąż się rozwijać, więc chyba nigdy nie będę dojrzała w takim rozumieniu. A zadania życiowe mogą być dla każdego inne. Temat rzeka.
Wracając do tematu wątku, to dojrzałość seksualną osiągamy w wieku nastoletnim, ale czy o taką dojrzałość tu chodzi?
I jeszcze jedno - ja bym dodała do definicji dojrzałości - odpowiedzialność.
lubię cyfry i litery
To czy ktos jest mezczyzna a nie chlopcem to wlasnie chyba sprawa dojrzewania. Oczywiste jest ze szansa spotkania dojrzalego mezczyzny w wieku 18 lat jest dosc mala. Powiedzialbym ze taki sie zdaza raz na 1000, ale szansa jest. Jak to mowia nigdy nie mow nigdy. Istnieje duza szansa ze kiedys mozesz spotkac naprawde dojrzalego malolata;)
A co od tej sznasy 1 na 1000 to z kobietami jest podobnie. W swoim zyciu spotkalem tylko jedna kobiete mlodsza odemnie ktora mozna by uznac za dojrzala. Niestety byla zbyt "ucywilizowana"

"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Też się z Tobą zgodzę co do tego że nie jeden "małolat" jest dojrzalszy niż taki 30-latek.Ale niestety nie dla mnie......mam w bani tak już ustawione i nie do przestawienia,że z góry taki związek byłby skazany na porażkę.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Żona zdradza męża - jak się w tym odnaleźć by nie zwariować? (15 odpowiedzi)

Hej, Przyznam szczerze, że zdrada żony jest dla mnie olbrzymią traumą, ponieważ wierzyłem w...

Para szuka pary (16 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Czy lubicie imprezy integracyjne? (31 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

do góry