Widok
Krzyżak napisał(a):
> wiadomo ze fox czy reba bedzie lepiej, ale spokojnie sobie
> poradzisz, ja mialem sida sl z rocznika 2001 z tarcza xt i bylo
> dobrze, jezdzis sprawnie i hamowac sie da
Ło matko i córko, pamiętam ten wynalazek, bez obrazy Krzyżak ale to była największa Twoja porazka sprzętowa :D Jeżdziłem kilka razy na tym Twoim szicie i hamując rower skracał sobie baze kół o jakieś 5cm, do tego koło prawie tarło o lewą goleń widelca. Fakt, jestem może troche cięższy, ale nie zapomne tego zjawiska, to była porażka :)
> wiadomo ze fox czy reba bedzie lepiej, ale spokojnie sobie
> poradzisz, ja mialem sida sl z rocznika 2001 z tarcza xt i bylo
> dobrze, jezdzis sprawnie i hamowac sie da
Ło matko i córko, pamiętam ten wynalazek, bez obrazy Krzyżak ale to była największa Twoja porazka sprzętowa :D Jeżdziłem kilka razy na tym Twoim szicie i hamując rower skracał sobie baze kół o jakieś 5cm, do tego koło prawie tarło o lewą goleń widelca. Fakt, jestem może troche cięższy, ale nie zapomne tego zjawiska, to była porażka :)
ostatnie sidy są dużo sztywniejsze od poprzedników-chociażby SL Krzyżaka... poza gięciem się przy chamowaniu była jeszcze jedna ciekawostka-przy zablokowanym widelcu opierając się mocno na kierownicy dało się wyraźnie odczuć, że druga goleń (bez blokady) lekko się ugina, takie to wiotkie było...mam SID'a TEAM'a 2006 i nie ma tego zjawiska (64kg ważę)...z tarczą nie testowałem więc nie wiem
No jechałem tylko po bulwarze, ciesze sie ze nie musiałem w terenie :D Dla mnie sid z tarczówką to porażka i zdania nie zmienie.
btw, Mam już za sobą jazde na nowym fox'ie F80 RLC 2008. Jak dla mnie rewelacja, mam porównanie do foxa F80RL 2005 i czuć różnice, nowy pracuje bardziej płynnie, jest bardziej czuły. W starym miałem max 6cm skoku, w nowym jest już 6.5cm, to też różnica na plus :)
btw, Mam już za sobą jazde na nowym fox'ie F80 RLC 2008. Jak dla mnie rewelacja, mam porównanie do foxa F80RL 2005 i czuć różnice, nowy pracuje bardziej płynnie, jest bardziej czuły. W starym miałem max 6cm skoku, w nowym jest już 6.5cm, to też różnica na plus :)
www.trek.gd.pl
Dobra.. tylko w czym fox jest lepszy od reby ?? reba ma manetka z blokada i system floodgate.. a foxa moge wziasc ablo: X - system auto blokada auto odblokada lub RLC - system zablokowania ręcznego.. (bez manetki :| ) i jaka redukcja ugiec amora wywołanego przez nacisk pedałow.. - reba tutaj jest fajniejsza.. tak mi sie zdaje..
Na maratony jeszcze jestem za słaby, tam tylko zawodowcy jeżdżą. Jak już będe duzy to kupie sobie licencje i już bede zawodowcem, moze wtedy pojade na jakiś maraton. Krzycz z daleka jak będziesz mnie mijał, zebym miał duzo czasu żeby usunąć się z drogi, pewnie będziesz pędził niczym wicher.
www.trek.gd.pl
Ja tak troche poza tematem, pozdrawiam serdecznie pacjenta, który dziś w okolicach koleczkowa około 14:30 jechał na krótko ! ( 3 stopnie, deszcz i wiatr) Youcek to moze Ty i Twoja reba chartujecie sie przed maratonami ?
btw, trzeb byc kompletnym debilem żeby założyc czapke, kurtke, grube rękawice i krótkie spodenki :D
btw, trzeb byc kompletnym debilem żeby założyc czapke, kurtke, grube rękawice i krótkie spodenki :D
www.trek.gd.pl