Widok
SKM - dramat
bilety coraz drozsze a komfort jazdy, to jakiś koszmar. Każdego dnia pociągi spóźnione, albo nie przyjeżdżają w ogóle, dzisiaj rano był taki scisk (pociąg opóźniony ponad 20 minut) nie było jak wsiąść. Nie ważne czy jedzie się w stronę Gdańska czy Wejherowa. Ciągle są jakieś problemy
więcej
więcej
Pendolino xD
To się nazywa pojechanie po bandzie :-D
Gwoli informacji: bilet na Pendolino na trasie Gdynia Główna -> Gdańsk Główny - 19 zł., 23 minuty
Normalny SKM - 9 zł, 35 minut
Samochody na minuty - powodzenia w polowaniu wtedy, gdy jest Ci rano potrzebny. Koszt Traficara ~40 zł
Taxi nie mam pojęcia.
SKM jest przede wszystkim tania, zwłaszcza, gdy masz miesięczny. Mevo jest tańsze, ale tutaj zależy, na jaki dystans chcesz się przemieszczać, bo abonament ma swoje ograniczenia minutowe. No i też zależy, jak daleko masz do najbliższej stacji.
Gwoli informacji: bilet na Pendolino na trasie Gdynia Główna -> Gdańsk Główny - 19 zł., 23 minuty
Normalny SKM - 9 zł, 35 minut
Samochody na minuty - powodzenia w polowaniu wtedy, gdy jest Ci rano potrzebny. Koszt Traficara ~40 zł
Taxi nie mam pojęcia.
SKM jest przede wszystkim tania, zwłaszcza, gdy masz miesięczny. Mevo jest tańsze, ale tutaj zależy, na jaki dystans chcesz się przemieszczać, bo abonament ma swoje ograniczenia minutowe. No i też zależy, jak daleko masz do najbliższej stacji.
Miałem "przyjemność" jechać kilka razy w godzinach porannych. Nigdy więcej.
Żule, smród, alkohol i masa podejrzanych osób. Strach było wyciągnąć telefon czy odwrócić głowę za okno, bo przy każdej przechodzącej osobie miałem wrażenie, że zaraz zgarnie któraś z moich rzeczy i wyleci z wagonu. Nigdy więcej. Do tego przejazd na trasie 12km kosztuje więcej niż koszt paliwa, która potrzebuje auto. Komedia.