Widok

SKM i czas.....

Może zacznę od tego czym jest czas.
Czas - wielkość fizyczna określająca kolejność zdarzeń oraz odstępy między zdarzeniami zachodzącymi w tym samym miejscu. Pojęcie to jest również przedmiotem rozważań filozoficznych.

Więc w/w "czas" kolejkom SKM generalnie nie przeszkadza. SKM podchodzi do czasu filozoficznie.
No bo jak wyjaśnić rzecz taka, na przykład, że kolejka która planowo ma odjechać o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyloozuj

zjedź sobie ciasteczko z ziółkami albo zwyczajnie zapal relaksik
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14

dwa pytania:

1) czy jesteś pewny że masz sprawny zegarek?
2) czy to przypadkiem nie są poprzednie kursy spóźnione po 5 minut? trzeba by numer pociągu sprawdzić z rozkładem
nie żebym bronił skm ale w odjazdy za wcześnie i to dwóch pociągów na raz to ciężko uwierzyć, raczej podejrzewam spóźnienia bo im się w skm to generalnie pracować nie chce więc gdy jest więcej pasażerów i trzeba trochę sprawniej ruszać, szybciej drzwi otwierać itp to się gubią i nie wyrabiają
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szybciej drzwi otwierać...

No jasne, zwłaszcza, że od 1 marca drzwi otwierają pasażerowie przyciskami przy drzwiach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak, ale te przyciski trzeba jeszcze aktywować

a to nie jest takie oczywiste, pociąg stoi a one nieaktywne przez jakieś 5 sekund, powtórzy to się kilkanaście razy i już minuta do spóźnienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak już to ta co planowo miała być 7:39 przyjechała 7:42 i odjechała7:44.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na torach są korki, to jak mają utrafić w rozkład? A nie, czekaj...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żebyś wiedział, że na torach też są korki.

Wczoraj np. jechałem pociągiem, który czekał 20 min na przyjazd karetki. Skmki w tym czasie jeżdżą co 7 min. Sądzisz, że te następne to mój pociąg poboczem objechały?

Na kolei funkcja czasu nie ma przebiegu liniowego, oraz kolejowa minuta nie ma 60 sekund.

Nie wiem jak teraz, ale w zeszłym miesiącu, rozkład na stronie internetowej różnił się od tego podanego na stacji o kilka minut (z Gdyni Głównej niektóre odjeżdżały kilka minut wcześniej w stronę Wejherowa). W trakcie dnia, gdy SKM jeździ często, to może nie jest duży problem. Problem jest natomiast ogromny, gdy chce się na jechać jedną z ostatnich:(

Dziwne.

Jeżdżę niemal codziennie, często do i z Gdyni Głównej i nigdy się nie zdarzyło, by rozkłady w gablotach i na stronie lub w aplikacji Kompas się różniły. Raz mi się wydawało, że tak jest, ale okazało się, że... spojrzałem na rozkład weekendowy, a to był dzień powszedni.

skm to państwo
do góry