Widok
SKM Kraków
A pojedź skm z Krakowa do Wieliczki to dopiero szczęka opadnie . Te są jeszcze piękniejsze od warszawskich. A kultura konduktorów to doznałem szoku że tak można. Dzień dobry -bardzo proszę przygotować bilety- dziękuję - życzę przyjemnej podróży ... zatkało mnie. A tu to tylko 40 letnie wytapetowane złomy i Renoma - dawać bilety" !!!! zero kultury.....
Nie nie.To są teraz artyści.Co z tego że jescze 10 lat temu niszczyli tramwaje,autobusy itp Teraz dziwna estetyka i koleżanki na stanowiskach załatwiają im możliwość oszpecenia,przepraszam upiekszenia murów,mostów za kaske miejską.Żenada.Całe ewc,tc i inne powinno być ścigane za wandalizm a nie nagradzane
A co mądralo podpisujący się Columbo ? Co ty masz wspólnego z kulturą Zachodu konserwatysto ?
Wielu ludzi, również w ojczyźnie Columbo ma tak wyryte auta i nikogo to nie dziwi jak ciebie.
I na szczęście sztywniaku nie jesteś przy władzy, aby narzucać się ludziom co mają tworzyć. Twoja opinie (moja też) nie jest obowiązującym, obiektywnym wzorcem w tych sprawach - jedynie subiektywna.
Zgoda jedynie co do tych, co malują jakieś bazgroły na ścianach budynków, taboru itp.
I na szczęście sztywniaku nie jesteś przy władzy, aby narzucać się ludziom co mają tworzyć. Twoja opinie (moja też) nie jest obowiązującym, obiektywnym wzorcem w tych sprawach - jedynie subiektywna.
Zgoda jedynie co do tych, co malują jakieś bazgroły na ścianach budynków, taboru itp.
Ten tabor od początku, czyli 1936 roku ma takie barwy.
W 1936 roku ruszyły pierwsze elektryczne zespoły trakcyjne w węźle warszawskim i takież było ich malowanie.
Jeśli ktoś się dopatruje jakiś związków z jakimiś barwami klubów itp. to jedynie są opinie, że są one związane z producentem tych pierwszych ezt - szwedzkiego koncernu ASEA.
A szwedzkie barwy narodowe to kolory żółty i niebieski. Zatem te barwy jak już to można jedynie kojarzyć ze Szwecją.
Po wojnie te barwy dla ezt różnych typów utrzymano, dopiero od 1990 roku zaczęto zmieniać barwy najpopularniejszej serii EN57 na inne, niż żółto-niebieskie.
Jeśli ktoś się dopatruje jakiś związków z jakimiś barwami klubów itp. to jedynie są opinie, że są one związane z producentem tych pierwszych ezt - szwedzkiego koncernu ASEA.
A szwedzkie barwy narodowe to kolory żółty i niebieski. Zatem te barwy jak już to można jedynie kojarzyć ze Szwecją.
Po wojnie te barwy dla ezt różnych typów utrzymano, dopiero od 1990 roku zaczęto zmieniać barwy najpopularniejszej serii EN57 na inne, niż żółto-niebieskie.