Widok
SKM kierunek Gdańsk - Lębork ...
SKM kierunek Gdańsk - Lębork
Wsiadłem do pociągu SKM na stacji Gdańsk-Przymorze o godz. 14:15 i odrazu fala ciepła uderzyła jak by na zewnątrz panowała sroga zima . I moim oczom ukazał się grzejnik który ma aż czerwone pręty . Moje pytanie brzmi skoro mam długa podróż to czy w składzie SKM jest gaśnica w razie czego . Bo jak zacznie się palić . A gaśnicy nie będzie to lipa trochę . A tak na ...
więcej
Wsiadłem do pociągu SKM na stacji Gdańsk-Przymorze o godz. 14:15 i odrazu fala ciepła uderzyła jak by na zewnątrz panowała sroga zima . I moim oczom ukazał się grzejnik który ma aż czerwone pręty . Moje pytanie brzmi skoro mam długa podróż to czy w składzie SKM jest gaśnica w razie czego . Bo jak zacznie się palić . A gaśnicy nie będzie to lipa trochę . A tak na ...
więcej
Ogrzewaniem na starych EN57 i EN71 steruje się manualnie z pulpitu.
W EN57AKM są termostaty - nastawia się powiedzmy 20 stopni i gdy żądana temperatura zostanie osiągnięta to się wyłączy. Podróżnym nie dogodzisz. Jednym jest za zimno,a innym za ciepło. Zawsze można zwrócić uwagę obsłudze ,a nie wrzucać wszystko na raport. Spokojna głowa gaśnica nie będzie potrzebna te grzejniki są w stanie dużo znieść.
Ciepło
Ciekawe w naszej komunikacji jest to, że jak na zewnątrz jest mróz , to w komunikacji jest zimno jak w psiej budzie, a jak robi się coraz cieplej , to komunikacja tak przygrzewa, że pasażer czuje się jak w saunie, okna zaparowane a trzymanie nóg w okolicach nawiewu grozi poparzeniem. Ktoś umie to wyjaśnić?
Ale czy aby to było zdrowe dla osob np chorych i starszych? Niejednokrotnie widzialam, jak pani w wieku słusznie emerytalnym siedzi w rozgrzanej SKM w czapce, a po skroni tej pani płynie pot. Nie oceniam, moze lubi, boi sie przeciagu itp. Pytanie tylko, co zrobi będąc tak spoconą po wyjsciu z SKM na chłod...ale coz, 'hajcujmy' ile sie da...