Widok

SKM startujący 7:00 z Rumi nie przyjechał

A jak o jeden pociąg mniej, to spodziewajcie się tłumów w SKM.
Skoro z początkiem roku szkolnego zaczynają się problemy to co będzie w październiku jak wrócą studenci?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka ostatnich tygodni spędziłem w dwóch obcych wioskach - Berlin i Singapur. Transport zbiorowy tam to jakiś żart. Żadnej ekscytacji, że coś nie dojedzie czy się spóźni. Nudne życie tam mają pod tym względem. Doceńcie co macie, czujecie że serduszko pyka i że jest ciśnienie w żyłach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kup se auto

I przestań w końcu pisać tyle o SKM
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 23

wybrałem auto

ja przesiadlem sie na auto i nie narzekam, nie siedze z facetami kitrającymi piwo za pazuchą, z elementami puszczającymi muzykę, kaszlącymi chorymi, płacę trochę więcej za paliwo, ale jestem szybciej i wygodniej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

ludzie nie jeżdżą tylko od przystanku do przystanku...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

I nadajesz teraz siedząc w korku.

No zazdro wielkie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

i antycovidowo!

czyli modnie i zdrowo :)
pozdrawiam uśmiechniętych kolegów i koleżanki kierowców z porannych korków :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niedługo witamy cię i lekarza z problemami zdrowotnymi

Ciekawe czy będziesz miał najpierw otyłość cukrzycę żylaki...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

po pracy sobie biegam

i przynajmniej nie wzdłuż Al. Grunwaldzkiej, ale dziękuję za troskę

Ale dalej większość osób będzie nakłaniała zeby przesiąść się na transport publiczny. Wolę jechać samochodem do pracy i się nie spóźnić.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 12

Oczywiście że stoję w korku. Ale nauczyłem się jednej rzeczy, że jak wyjdę z domu chwilę wcześniej to mnie to nie zbawi i jakoś problemów nie mam(oczywiście nie zawsze jest możliwość wyjścia wcześniej z domu).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cieszę się że ktoś wie lepiej ode mnie ile czasu przed wychodzę żeby się nie spóźnić. Miłego dnia! :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki za powolna jazdę wygodnisiu

Przez ciebie są te korki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bardziej bym powiedział że korki są przez ameby co nie potrafią ruszyć normalnie z pod świateł tylko szukają 1 biegu jak zapali się zielone, no i przez tych co mają wiecznie na wszystko czas. A tak ogólnie to skąd wiesz czy jeżdżę szybko czy wolno? Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od kilku dni mamy nowy rizklad

Więc jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hm. Ale przecież eskaem jest w permanentnym rozkładzie, tak od pińćdziesięciu lat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tor 502 nieczynny na peronach chaos

Szkoda że nie było informacji
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 27

Na każdym peronie w gablocie są wywieszone informacje

Czasem warto zerknąć, a nie tylko w smartfona.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Megafon caly czas informuje.

Jest tez info na wyswietlaczach. Trzeba tylko zdjąć słuchawki i oderwać nos od telefonu.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzisiaj

informuje. Na kilka dni przed ta akcją milczał. Tak samo głośniki w pociagach. A można było tak jak w przypadku remontu stacji Politechnika informować wcześniej. Tylko po co, skoro mamy trolli ktorlzy na głos oburzenia pasażerów piszą o piwnicach. Tyle zrozumieli z problemów setek ludzi dojeżdżających do pracy SKM.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

no jak...

Nie jeżdżę SKM, a wiem od piątku, że będą utrudnienia. A to info w radio, a to w necie. Wystarczy poczytać i posłuchać. a nie tylko Facebook i inne pierdoły. Pozdro.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak nie bylo, SKM nie jeżdżę, a o tym słyszałem.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Informacja o utrudnieniach w kursowaniu pociągów:

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Remont-torow-w-Gdansku-Glownym-Od-poniedzialku-utrudnienia-dla-pasazerow-SKM-n193146.html
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 7

No właśnie nie,

W informacji o utrudnieniach nie ma slowa o odwoływaniu i skracaniu trasy. Informacja głosowa w pociągu nie informuje o niczym. Słowa nie usłyszałem że można na bilecie SKM podróżować w ZTM. Rażąca niekompetencja w zarządzaniu i rozumieniu tego po co jest transport zbiorowy . On nie jest dla czyjegoś stołka tylko dla przewozu pasazera z punktu A do punktu B zgodnie z zawartą umową przewozu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Gdybyś choć przez chwilę stał na peronie to byś to wszystko wiedział.

a z piwnicy nie słychać ogłoszeń...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

A jednak ma rację

Czekałem 10 minut na przesiadke z PKM we Wrzeszczu i nic nie gadali w głośnikach czemu SKM na torze 502 stoi. Ludzie zdezorientowani czy w ogóle pojedzie i w którą stronę, bo może skończyła bieg i wróci do Wejherowa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Właśnie

chodzi o to żebym nie stał na peronie tylko jechał. Zarządzanie bez rozumienia celów istnienia przedsiębiorstwa musi być trudne, prawda ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skm nie ma szacunku do swoich podroznych

Rano, przed pracą szkoła pociąg ktory i tak jest jednym z dwóch które miały przyjechać ale jest remont jest odwołany. stójcie sobie ludzie jak pajace 40 min na peronie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

I przy tak "zorganizowanym" transporcie zbiorowym nadal walczą z samochodami...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic nie będzie.

To jest rozkład na ten tydzień, związany z remontem torów pod Błędnikiem, dlatego do Śródmieścia jedzie mniej pociągów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przesadzacie, kochani. Może nie będzie lepiej, ale na pewno będzie drożej. Zresztą zawsze można spacerkiem. Całuski!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdansk

Miasto, które działa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Totalny chaos, kolejki w Głównym odjeżdżają z innych stron peronu i zamiast w strone Sopotu jedziesz do Śródmieścia

Brak jasnej informacji o zmianie. Tragedia, ludzie, którzy zarządzają SKM mentalnie są w jakimś kosmosie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może i nie działa ale za to jest drogo XDD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Była informacja o tym od kilku dni!

Niestety, ludzie w dzisiejszych czasach to de.bile!!! XXI wiek, świat się rozwija, a polskie społeczeństwo się uwstecznia!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ważne że umie się modlić i wierzy w bajki polityków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No, a cena biletów coraz wyższa! Mój miesięczny bilet podrożał o 18zł. To jest jak dla mnie skandal, bo wszyscy widzimy co wyprawia skm.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakby nie remontowali i modernizowali

to byś jęczał, że nie remontują, XIX wiek i za co ja płacę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Płacisz za opóźnione skm i często, zaznaczam, że nie zawsze, ścisk w nich. Teraz jest już po sezonie, ale ile razy się zdarzało, że ludzi pełno na peronach, pociąg opóźniony i przyjeżdża pojedynczy skład. Mi nie chodzi o to, że remontują, ale o to, że podnoszą ceny, a poziom ich usług niestety spada.

Nie wiem czy Trojmiasto coś pisało

a powinno: jest jakiś remont na torach SKM do piątku w Gdańsku Głównym i stąd duże utrudnienia.

Utrudnienia

O tym, że co drugi pociąg jedzie do Politechniki mówią od dawna. Gdańsk Stocznia jest zamknięty, a od 28 września Gdynia Stocznia będzie zamknięta. Warto sprawdzać komunikaty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bikety

Nowe ceny biletów ! Oczywiście wyższe . A standardy zostały te same a nawet spadły

Opinia

Wczoraj już muwili piszą trzeba czytać i sluchac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaka aplikacja?

Ja używam SKM KomPas i wyraźnie są zaznaczone pociagi które dojeżdżają tylko do Politechniki.

Tyle lat, dekad a ludzie dalej się nie nauczyli

Będzie już z 15 lat jak zrezygnowałem z ich usług i to była najlepsza decyzja. Widzę że nic się nie zmieniło, jest to samo a może nawet i gorzej. A ludzie bez zmian, narzekają ale jeżdżą dalej. Boicie się zmian?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahaha taborety

Ludzie! Były komunikaty, że przez kilka dni będzie skrócona trasa, co Wy? Wyszliście spod kamienia?

Czy Wy (bar*ny) możecie zainteresować się choć minimalnie tym co dzieje się w Trójmieście?

Ja nie jeżdżę SKM codziennie (raptem kilka razy w roku), a wiem że przez kilka dni są pewne zmiany w jej kursowaniu. Skąd wiem? np. z trójmiasto.pl i przede wszystkim dlatego, że interesuję się tym co wkoło mnie!

Przecież mówią, za każdym razem o tym przez głośniki. Dodatkowo jest informacja na stronie. Trzeba ściągnąć słuchawki i być to by się wiedziało co się dzieje

Prawidłowo

Przecież lepiej komunikacją miejską, to teraz czekaj. Narzekasz na osobówki dalej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaśka

Była informacja o zmianie, trzeba umieć czytać

ech

Może i skm to żart i jest wiecznie spóźniona, ale za to ceny biletów wzrosły.

Czy płacić za bilety?

Jesli SKM nie wywiazuje się z umowy, nie należy się zapłata.
Obecnie na A1 sa utrudnienia w postaci prac remontowych i opłaty nie pobierają od podróżnych.

Miasto które działa

Jeździjcie SkM i komunikacją, zielona no i zawsze na czas

Następny roszczeniowy z rąb.nie,tego pokolenia

Po pierwsze aplikacje nie mówi. Ale zasadniczo to trzeba być deb.i.lem żeby nie sprawdzić na przystanku dokąd jedzie SKM zanim się wsiądzie. Swoje lenistwo i nie rozumienie tego jak świat działa przerzucasz na SKM???
Ojjjjjj coraz gorzej z ludźmi

Dramat z tymi skm

Wczoraj po godz 16:00 nie dało się wsiąść tak było ludźmi zapchane

Trzeba czytac

W ubiegłym tygodniu pisali ze od pon bodajże do piątku lub soboty co druga skm jadące z Chyloni ,Wejherowa lub Leborka będzie dojeżdżać do Gdańsk Politehnika za utrudnienia przepraszaja

Irek

Wejherowo -Gdansk skm niestety kiepsko to działa, wolno i częste awarie to przypadłość SKM fajnie byłoby dodać polregio ze Słupska do Gdańska nie Gdyni tak koło 8 rano i nie zabierać tych pociągów w.okresie wakacyjnym, nie zabierać polaczen MZK z.jednego miejsca dodając w innym Wejherowo to stan umysłu tam rządzących lol

Są remonty i tory są wymieniane

Tory są wymieniane na stacji Gdańsk Główny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak to nie było informacji?

Widziałem wielokrotnie że będą utrudnienia. Na portalu Trójmiasto.pl, Facebook i innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry