Widok

SKM żyje chyba jeszcze w PRL.

To nie komuna gdzie ludzie pracowali od poniedziałku do piątku po 8h. W sobotę rano SKM powinno jeździć częściej niż co 30 minut.
A jak nie ma pieniędzy na sobotnie poranne rozkłady to zabrać zniżki dla emerytów i dzieci.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pociągi że Szczecina do Wejherowa czy Kopydłowa to nie nasza SKM. Ja bardzo dobrze wspominam lata z dojazdem do szkoły a potem do pracy SKM, kolejka była zawsze na czas. Wiem to z własnej praktyki a nie z literatury pięknej.

Co znaczy ma kupić sobie auto? Każdego chcesz

posadzić do samochodu, gdy wielu się do tego nie nadaje?

To może wg ciebie również ludziom mającym problemy z alkoholem powinno dać się spokój i tolerować to, aby z nich korzystali?

Rewia w szkołach średnich była gościu, czy tobie

to się podoba czy nie. Może jeszcze nie za Gomułki, ale później tak. I przynajmniej w dużych miastach.

Te całe niebieskie fartuszki znam jedynie ze zdjęć klasowych z podstawówek. Ja w podstawówce od VII klasy miałem granatowy fajny sweter a nie fartuszek, który na szydełkach zrobiła mi moja matka.

Nie jeździły jak pociągi dalekobieżne z kierunku

Szczecina przyjeżdżały opóźnione na stację w Wejherowie (co było bardzo częste, dlatego też nie było ich wtedy wiele) w porze odjazdu kolejki SKM uniemożliwiając im punktualny wyjazd. Wtedy sytuację na SKM ratowały pociągi krótszej relacji - od Gdyni Chyloni do Gdańska Gł.

W PRL na sieci PKP w ogóle był dramat z punktualnością bowiem wolniejsze od pasażerskich pociągi towarowe jeździły bez rozkładu jazdy - wjeżdżały na tory między pociągi pasażerskie.

Widać, że nie czytałeś w latach 90 branżowego tygodnika kolejowego "Sygnały" i "Nowe Sygnały" - wszystko tam było omówione jak działały PKP w PRL.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

8 godzinny dzień pracy komuną? Nie ośmieszaj się

Uważaj abyś nie podpadł właścicielom biznesów czasu wolnego jak telewizje i ogólnie związane np. z przemysłem filmowym czy muzycznym oraz sportowym.

Jakbyśmy mieli XIX wiek i wszyscy zapiep**ać od 6:00 do 22:00 to kto wtedy inwestował w te biznesy? Aby mogły działać tylko w niedziele? Nawet w ten dzień mało kto by z nich skorzystał, bo zdecydowana większość leżała w łóżkach odpocząć.

Kto wtedy chodziłby na koncerty czy zawody sportowe? Na piłkarską Ligę Mistrzów? A tej nie przenoszą na weekendy, bowiem zamiana z ligami doprowadziłaby te drugie do bankructwa - bo po robocie dużo mniej kibiców szłoby w środku tygodnia na mniej atrakcyjne mecze lig krajowych. Nie bez powodu zatem LM i pozostałe klubowe ligi międzynarodowe i również w innych dyscyplinach są rozgrywane w środku tygodnia. Gdyby kibice z powodu braku 8 h dnia pracy nie mogli chodzić na mecze to nie myśl że nie byłoby kontr reakcji światowego biznesu sportowego.

Telewizja - to typowy biznes czasu wolnego, bowiem oglądasz różne programy w pracy? Szefowie dadzą na to pozwolenie?

Zatem nie kompromituj się tym, że obecny podział dnia na 3 części po mniej równe 8 h, a
mianowicie sen, pracę i czas wolny to wymysł jakiegoś mitycznego lewactwa.

Pojawienie się po XIX wieku czasu wolnego spowodował u wielu ludzi pomysły na biznesy obsługujące ten okres dnia czy też również na pojawienie się u pracowników prawa do urlopów, gdzie na skutek tego powstał biznes turystyczny.

Powrót do wieku XIX to ekonomiczna śmierć biznesów czasu wolnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakim prawem

Mają zabierać mi zniżki, bo ty tak chcesz??? Póknij się w czoło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeciez w wekendy

Zawsze skm jezdza rzadziej. Z choinki spadłeś że jesteś taki zdziwiony ? Marudzić w internecie potrafisz a rozkładu jazdy już nie ?Naprawdę?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczyło sprawdzić

Rozkład jazdy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

skoro nastepna jest za 25 min

to znaczy ze 5 min wczesniej jedna odjechala a ty sie na nia spozniles i musiales swoje emocje wyladowac tutaj. Skoro zatrudniles sie na etat w sobote to powinienes wiedziec z czym to sie wiaze. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bierz auto!

To miasto robi wszystko, żeby zniechęcić ludzi do zbiorkomu. A przy okazji sparaliżować ruch drogowy.
Niedługo zostaną tylko piesi i obcisłe galoty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie jęcz

Kup sobie auto.
I problem z głowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Yarkowe

Pokonane
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przypominam nieukom iż w Polsce nie było tzw ,,komuny,,.To skrót myślowy.Tak w Polsce Ludowej nauka i praca odbywała się od poniedziałku do piątku po 8 godzin a sobota była 6godzinnym dniem pracy,zaś szkoły w sobotę było mniej lekcji,nauczyciele i uczniowie bez rewii mody a osoby w podartych spodniach nie chodziły bo było stać na całe.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za komunę kolejki SKM jeździły punktualne jak w zegarku szwajcarskim
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzeba było wczoraj sprawdzić,
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko ratafia

Smaczna jest śliwka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry