Widok

SKRADZIONO rower :(

Miedzy wieczorem 26stego a popoludniem 28smego lutego br skradziono mi rower z piwnicy w Gdyni Centrum. Jesli ktokolwiek zauważy rower, albo chociaz czesci pochodzace z niego prosze o wpis na forum.

Rower górski.

Rama : Schauff Cr-Mo ciemno-szara NUMER 1115388 oznakowana numerem PESEL na rurze dolnej.

Amortyzator: RST CAPA T4 czarny z rurą gwintowaną na 1 cal

Hamulce przód i tył: Czarne Shimano LX V-break

Przerzutka przód: Czarne Shimano XT

Przerzutka tył: Czarne Shimano Acera

Manetki: Czarne Shimano Alivio

Klamki: Złote Shimano LX

Korba: Srebrna Shimano Alivio

Kaseta: s**** 5.0

Łańcuch: s**** PC-38

Koło tył: Piasta Czarna Shimano ALIVIO RM60, Obręcz czarna Vuelta Airline1, srebrne szprychy, opona Continental Explorer

Koło przód: Piasta czarna Alivio, obręcz czarna Vuelta, szprychy czarne, opona Continental Explorer Pro

Siodełko: Bassano żelowe

Pedały: Shimano SPD 520 czarne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wniosek chyba prosty, najlepiej rowerem jeżdzić i nie zostawiać go w piwnicy gdy idzie się np. do pracy tylko do pracy na nim jezdzić.
Jakie jest prawdopodobieństwo że po rower ktoś się włamie do domu?
Najlepiej jeżdzić na "no name" wtedy taki oszczany dres nie wie co to za sprzęt i daje na luz.
A jakie to ma znaczenie czy jest name czy "no name", dresy są takie tempe że lecą na kolorowe i że coś napisane jest?
Jak Wigry 3 pomaluje na czarno i białymi technicznymi napisze COLNAGO to polecą na to?
apropo ataków ze strony dresów to ja zawsze woże siekiera taką 1,5 pod siodełkiem podczepiam i ruszam na szlak :)
"Jakie jest prawdopodobieństwo że po rower ktoś się włamie do domu?"

Myślę że mała w porównaniu z piwnicą, pomijając fakt że jak już się włamią do domu to sam rower nie będzie wielką stratą...
telewizornie na plecy, wideło do kieszeni i rura z chaty na rowerze !
dbig napisał(a):

> Wniosek chyba prosty, najlepiej rowerem jeżdzić i nie zostawiać
> go w piwnicy gdy idzie się np. do pracy tylko do pracy na nim
> jezdzić.
> Jakie jest prawdopodobieństwo że po rower ktoś się włamie do
> domu?

Najlepiej to z roweru nigdy nie siadać ;)
mi zeszlej jesieni wynieśli rower z piwnicy....miałam 2 , a zabrali ten lepszy..akurat mój:(...szkoda bo byłam do niego bardzo przywiązana........nie sądze żeby zrobił to ktoś z daleka...musiał być to ktoś z osiedla ktoś kto zna nawet system piwnic w bloku...jakiś nieznany mi sąsiad..bo wielu dresów u mnie mieszka, koło ktorych strach przejść......no nic pozostaje mi tylko współczuć...wiem co czujesz..ehhhhhh
do góry