Widok

SKRADZIONO rower :(

Miedzy wieczorem 26stego a popoludniem 28smego lutego br skradziono mi rower z piwnicy w Gdyni Centrum. Jesli ktokolwiek zauważy rower, albo chociaz czesci pochodzace z niego prosze o wpis na forum.

Rower górski.

Rama : Schauff Cr-Mo ciemno-szara NUMER 1115388 oznakowana numerem PESEL na rurze dolnej.

Amortyzator: RST CAPA T4 czarny z rurą gwintowaną na 1 cal

Hamulce przód i tył: Czarne Shimano LX V-break

Przerzutka przód: Czarne Shimano XT

Przerzutka tył: Czarne Shimano Acera

Manetki: Czarne Shimano Alivio

Klamki: Złote Shimano LX

Korba: Srebrna Shimano Alivio

Kaseta: s**** 5.0

Łańcuch: s**** PC-38

Koło tył: Piasta Czarna Shimano ALIVIO RM60, Obręcz czarna Vuelta Airline1, srebrne szprychy, opona Continental Explorer

Koło przód: Piasta czarna Alivio, obręcz czarna Vuelta, szprychy czarne, opona Continental Explorer Pro

Siodełko: Bassano żelowe

Pedały: Shimano SPD 520 czarne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedyne co wydedukowałem to, że był śledzony.
Jest to dość prawdopodobne biorąc pod uwagę fakt, że rower ukradziono dzień lub dwa po tym jak ktoś "pokazywał" go w terenie.
Jest to któraś z rzędu analogiczna kradzierz o której czytałem, nie liczyłbym więc na przypadek.
hmmm... a zdradziłbyś mi jak to wydedukowałes z powyższych przesłanek?
Czyli byłeś śledzony.

Jeżeli złodziej lub co bardziej prawdopodone złodzieje są dobrze zorganizowani to numer presel na ramie zosztanie zaszpachlowany, a rower będzie przemalowany, numer ramy zeszlifowany i wybity nowy, będą również wydrukowane lewe papiery, ewentualnie pójdzie na części.
na przyklad w niedziele w sopocie przez klifa i dalej lasem i wzdluz ulicy. pesel jest wygrawerowany przez policje w niebieskiej naklejce jest widoczny
Kiedy ostatni raz na nim jeździleś i gdzie.
Czy numer pesel jest widoczny?
a rower sie rozni tym ze oczywiscie kolo przednie ma takie jak w opisie.. nie zdazylem sfotografowac zanim mi ukradli :(
http://www.gdynia.mm.pl/~olek/IMG_1067.jpg

tu jest zdjecie...
do góry