Widok

ŚLUB W MAJU ?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Widzę, że jesteś bardzo odważna lub bardzo zakochana - ślub w maju!!!!!
Wszyscy wiedzą, że w maju nie bierze się ślubu.
Klapa totalna, rozwód murowany. Trzeba było wybrać miesiąc, który w nazwie ma literę"R". chyba, że jesteś w ciąży i dlatego się spieszysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobrze, że przynajmniej już ludzi na stosie nie palą.. boże - że ktoś jeszcze wierzy w te zabobony!!
ps. ja też wybrałam maj.. :)
magdalenko jakaś mieciutka jesteś
tylko słodzić potrafisz?????
Jeśli tylko 13-go jesteś szczęśliwa to muszę przyznać ,żę nie zaczęsto.
Współczuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
I tak trzymać.
Pozdrawiam
Jak nie możesz czytać to nie czytaj nikt Cię nie trzyma na siłę przy kompie.
skror piszesz na forum to watek jest ogulnodostepny
a ja nikomu nie słodze jakbyś nie zauwazyła
szkoda słów

Może prowokatorki natomiast wy AMATORKI
Tradycje to tradycje.. z tego co wiem to tylko w Polsce jest taka tradycja, ze miesiac musi miec litere "R"...

W Dani na przyklad malzenstwo jest skazane jezeli twoj malrzonek zobaczy suknie przed spodkaniem w kosciele.. jezeli ty zobaczysz twoj bukiet przed msza itd.. kazdy kraj inna tradycja, i tradycje sa fajne no ale bez przesady.. swiat sie nie zawali jak je sie nie przestrzega.

Powiem wam wogule ze wlasnie wyczytalam ze w dawnych czasach slub w piatek lub sobote to bylo wielkie nieszczescie.. ale skoro to "nie wygodna" tradycja to jakos ta tradycja zginela..

Najwazniejsze to to zeby ten dzien byl jak z naszych marzen... i jezeli sie wierzy w te wszystkie przesady to ok.. ale ja to probuje sie trzymac niektorych tradycji tylko dlatego ze dodaja magi..

A tak wogule to biore slub w maju :-)

image
tak dla ściskłości - najwięcej rozwodów jest w wśród par biorących ślub w miesiącach z literką R - a dlaczego??? bo wtedy najwięcej par bierze śluby :) procentowo natomiast rozkłada się mniej więcej po równo na każdy miesiąc!!!
a nawiasem mówiąc kiedyś słyszałam, że nie można brać ślubu w miesiącach maryjnych (maj, październik), bo Matka Boska jest mściwa :)
pozdrawiam - majowa mężatka ;)

to kiedy i dlaczego ktoś bierze ślub jest tylko i wyłącznie jego sprawą. Można być przesądnym lub nie, a rozwód to na pewno nie sprawa literki R hehehe. No rozbawiło mnie to do łez:)))) a nawet jak ktoś jest w ciąży, albo jest zakochany to co Ci do tego??:)) weź slub kiedy chcesz czy z r czy bez i bądź szczęśliwa!!:) Ja biorę ślub w lipcu, kurde nie ma R!!!!! i co ja teraz zrobię??:)))))
znajomy franciszkanin powiedzial mi kiedys, ze on nie rozumie dlaczego ludzie nie biora slubow w maju skoro to taki piekny miesiac! Przesady, przesady...
powiedzcie szczerze... czy to w jakim miesiącu sie bierze ślub ma jakiekolwiek znaczenie dla przyszłości tego związku?? przecież to jakieś wymysły!!

image
image
Wiem, co czujesz.... Ja też słyszałam takie opowieści, zwłaszcza od osób starszych, ale wzięłam ich na sposób- zawsze odpowiadałam, że to precież miesiąc maryjny, Królowej Polski i tym zabijałam klina:) A tak serio to nie przejmuję się tym, ślub wzięliśmy 6 maja ( czyli całkiem niedawno) i było pięknie... przyroda budzi się do życia, zaczyna żyć na nowo... tak, jak nasze małżeństwo
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lola, miałysmy niesamowite szczescie z pogoda, prawda?? :-)
A jesli chodzi o miesiąc maj...dla mnie to strasznie dziecinne wierzyc w takie bajeczki...albo się kocha, albo nie...

image
A ja wychodzę za mąż za 11 dni i wcale nie myślę o rozwodzie, gdybym miała taki zamiar to raczej nie podjeliyśmy takiej decyzji...

I z resztą nie wierzę w przesądy...
Nawet ksiądz nam powiedział, że to paranoja....
do góry