Widok

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal.
SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal

UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!

Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!

Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomość z pierwszej ręki

Wspomniany "pan z widowni" był prawdziwym widzem, który był na tym przedstawieniu pierwszy raz i nie miał pojęcia o tym, że przewidziane są dodatkowe atrakcje:) Na wskazanym miejscu oczywiście znalazł się zupełnie przypadkowo. Myślę, że długo nie zapomni tej chwili...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zazwyczaj osoba "wybierana" z widowni jest przypadkowa i całkowicie zaskoczona wyborem, wiec w obsadzie jej nie znajdziesz, ale może tym razem trafił się ktoś, kto celowo kupił bilet na widome miejsce, w końcu Spam grają już od jakiegoś czasu, a wieści się rozchodzą, stąd jego "przygotowanie".

Super!

Ludzie, świetna sztuka na odprężenie. Polecam gorąco jak ktoś chce się pośmiać i odstresować. Byłam w sobotę i zgadzam się z tym, że pan Kaliszuk i pani jeziora byli odlotowi. Zresztą nie tylko oni - super zabawa! Czy ktoś wie coś o tym panu z widowni, który się przedstawił jako Piotr Niepamiętam, bo nie ma o nim słowa w obsadzie? To był widz czy aktor? Myślę,że był zbyt swobodny jak na widza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

M. Kaliszuk był niesamowity :))) Gratulacje!!!!!!!!!

brawo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

TAK!!!!

To ona. Jest najlepsza!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani D.Gapicz?

?????

PANI JEZIORA

A kto grał wczoraj panią jeziora, bo w obsadzie jest kilka pań? Była faktycznie świetna!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super!

Zgadzam się z przedmówcą w zupełności, chociaż mam wrażenie, że ten gość z widowni (swoją drogą NIEZŁE CIACHO:)))))!) był podstawiony. Zachowywał się bardzo naturalnie, widać, że jest obyty ze sceną. A dyplom pokazywał z taką swobodą, że było widać, iż robi to nie pierwszy raz - pewnie to jakiś aktor, który wystąpił gościnnie. Pani z jeziora bosko oszałamiająca. No i jeszcze ten boski Marek Kaliszuk - REWELACJA, był po prostu obłędny. Brawo!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Było wesoło :)))

Pani z jeziora rewelacyjny głos! Ogromnie podobał mi się cudny koń z kokosem :) Warto się raz wybrać. Nie żałuję wydanych pieniędzy. No i podobał mi się gość wybrany z publiczności - Piotr Niepamiętam :))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo to był Monthy Python i to jest typowy angielski dowcip. Niektórych to nie bawi wcale, innych bawi do łez:)

Polecam dawno się tak nie śmiałam, Pani z Jeziora rewelacja!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

REWELACJA! ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetne!

Znakomity pan Tomasz Więcek(Dennis Galahad). Szkoda, że tylko w części spektakli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To znaczy...

nie dla takich jak Ty

Pani Anno

Czego się pani spodziewała po czymś co skażone jest Monthy Pythonem.
Wydaje mi się, że nie jest to dla Pani propozycja. Moim zdaniem to bardzo zabawny musical, ale nie doszukujmy się w tym wielkiej sztuki.
Każdy,nawet ten wyrafinowany widz, musi od czasu do czasu zaryczeć głupawym śmiechem. KATHARsIS jeśli Pani coś to mówi.
Może te obnażone niewiasty Panią tak poruszyły? Proszę im nie zazdrościć. Uroda przemija:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

odradzam!!!!!

Zachęcona opiniami pełnymi zachwytu obejrzałam spektakl i ... odradzam!!! To widowisko polecam jedynie tym, którym sztuka kojarzy się z niezbyt wyrafinowanym dowcipem ( wykpić wszystko co się da na zasadzie a może trafimy w gusty przynajmniej części widzów?!), dużą ilością niekoniecznie spójnych scen typu "fajerwerki" i ogólnie chaosem. A włączone dodatkowo dwa striptizy sprowadzają spektakl do poziomu właściwego dla widzów chrupiących popcorn na seansach filmowych . I choć nie da się odmówić profesjonalizmu większości odtwórców to jest to zdecydowanie za mało ... przynajmniej dla tych, którzy oczekują prawdziwej sztuki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dobra zabawa

Czytałam wcześniej komentarze i nie wiedziałam czy mi się spodoba.
Było super - przeżycia artystyczne ,muzyka, gra aktorska-wspaniały relaks i zabawa. Polecam !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeden czyta Martina Heideggera a drugi...

Jeden czyta Martina Heideggera a drugi Przegląd sportowy i jest dobrze. Jak chcesz czegoś wymagającego to nie choc do teatru tylko do kopalni, tam jest wymagająco.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

lepsze od kanapy

Lepsze od siedzenia na kanapie przed TV - i nic więcej. Dowcipy albo prosto z filmu, albo mierne. Ciekawie zobaczyć live, ale drugi raz w życiu bym nie poszedł.

A facet czytający instrukcję świętego granatu - masakra. Próbował jak ksiądz, dało się poznać konwencję, ale w teatrze muzycznym - fuj. I nikt nie próbował sprzedawać albatrosów na widowni (hollywood bowl).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

gamoniu

"Nie ma dziedzica!" to cytat z filmu :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

co z tym teatrem

Ano właśnie. Gdzie się podziały fantastyczne przedstawienia; typu Chigaco, Nędznicy, West Side Story, Hair, Skrzypek (przepraszam - Skrzypek jest grany i chyba jedynie on ratuje honor gdyńskiego teatru). Kiss me Kate - nudnawe, Lalka- groteskowa, Spamlot jedynie dla wielbicieli angielskiego humoru. Teatr powinien mieć bardzie uniwersalny repertuar, który zadowoli widownię o zróżniicowanych gustach, nie tylko młodzież (spektaklami typu Fame) czy koneserów (Lalka, Spamlot). Nie mówię, że ma ulegać niskim gustom i szokowć golizną i wulgaryzmami jak to czyni Teatr Wybrzeże, ale ... Widzę jednak, że wizja teatru muzycznego wg jej obecnego dyrektora jest zupełnie odmienna od mojej, a zatem pozostają mi inne Teatry (zwłąszcza Roma). Szkoda, bo ten Teatr ma dużu potencjał; poza nowoczesnym, pięknym budynkiem, tradycjami (Baduszkowa, Gruza i nawet wczesny Korwin), także dobrych artystów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Kultura

Producenci (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Producenci . Sprzedaż biletów na wrześniową premierę ruszy już w lutym....

Zmień się! (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmień się! . Zmień się! na podstawie sztuki Agnieszki Kochanowskiej...

do góry