Widok
SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal
Opinie do spektaklu: SPAMALOT, czyli Monty Python i święty Graal.
UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!
Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!
Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
UWAGA! Spektakl dla WIDZÓW DOJRZAŁYCH!
Najbardziej zakręcona komedia Broadwayu po raz pierwszy w Polsce, wyłącznie na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni!
Eric Idle, komik z grupy Monty Pytona, stworzył musical na podstawie filmu "Monty Python i Święty Graal", którego scenariusz napisali wspólnie wszyscy członkowie legendarnej grupy: Graham ...
Przejdź do spektaklu.
To znaczy:
że jeśli masz dystans do swojej osoby, widzisz absurdy codziennego życia, wiesz, że "i śmiech niekiedy może być nauka, jeśli się z rzeczy, nie osób natrząsa", to możesz iść.
Jeśli jesteś zatwardziałym fanatykiem religijnym, osobą multipoprawną politycznie, traktujesz siebie śmiertelnie poważnie, to daruj sobie.
Jeśli jesteś zatwardziałym fanatykiem religijnym, osobą multipoprawną politycznie, traktujesz siebie śmiertelnie poważnie, to daruj sobie.
takich, którzy myślą podobnie, jak my jest mnóstwo : ).
w ogóle nie będzie teraz Footloose'a, potem Fame i Francesca, więc Dziedzica będzie można zobaczyc tylko w My Fair Lady, Skrzypku i Pięknej i Bestii : )))). Cudownie! Mam nadzieję, że Roma go tam weźmie sobie na stałe i nie będzie do Gdyni przyjeżdżał w ogóle!
w ogóle nie będzie teraz Footloose'a, potem Fame i Francesca, więc Dziedzica będzie można zobaczyc tylko w My Fair Lady, Skrzypku i Pięknej i Bestii : )))). Cudownie! Mam nadzieję, że Roma go tam weźmie sobie na stałe i nie będzie do Gdyni przyjeżdżał w ogóle!
Owacja na stojąco
Zabawnie, z rozmachem i świetną wokalnie rolą Panny z Jeziora. Spektakl zakończyła owacja na stojąco. Mnie rozbawiła do łez scena czytania instrukcji użycia Świętego granatu z Antiochii zawarta w Piśmie. Jest też prawdziwy "striptiz" rycerski, animacje i nawiązania (na szczęście nie "grube") do polityki, estrady i regionu (Kaszuby, Arka i Gdynia)