Widok

SPINNING

Gdzie najlepiej wybrac sie na spinning?Do jakiego klubu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
travis nie fatyguj sie. nie ma miejsc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiedziałem, że tak będzie ;/
Ale dryndnąłem tam właśnie i miła pani powiedziała, że jeśli w ostatniej chwili by się coś jakimś cudem zwolniło, to nie omieszka powiadomić mnie o tym telefonicznie :) Więc jest cień szansy, ha!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ha... i zalapales sie?
Nie ;/
Ale podobnież będzie maraton noworoczny i na tenże już zamiaruję się za wczasu zapisać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kuba , a ty już normalnie zacząłeś prowadzić spinningi w impulsie ??
W energy-club też będziesz ??
w impulsie bede mial zajecia we wtorki. w energy poki co nie, ale moze bede mieli dla mnie miejsce.
Teraz ma byc jakis maraton w Gymnasionie na Witawie-10grudnia. Sobota start o godz 10.30 chyba.
Na czym polega taki maraton? Czy jest jakaś forma rywalizacji, czy tylko wspólne kręcenie w rytm muzyki?
Wspolne krecenie na miare swoich mozliwosci i wskazuwek instruktora.
Podaję do ogólnej wiadomośći cynka o treści następującej: 10 grudnia w gdyńskim Gymnasionie będzie maraton spinningowy od 10:30-13:00. Są jeszcze miejsca, ale trzeba się śpieszyć. Numer tel znajdziecie w necie ;-) Ja już się zapisałem. Aha ... dla 'ludzi z zewnątrz' (bez karty jakiejśtam) opłata 15 orzełków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam
Mam nieco inne pytanie.

Jak się zabrać za pierwszy raz na rowerze spinningowym?
Ide do klubu (chyba Energy club) mówię, że przyszedłem cycling i tyle?
Czy osoba prowadząca pomorze ustawić mi rower?

Wiem, że mam głupie pytania ale od kilku lat nie byłem w klubach fitness (może coś się zmieniło :D )
No i jestem zwolennikiem jazdy w ternie (2,5 tys. km po TPK w tym nieudanym sezonie) :)

Jak się dobiera obciążenia? Prosiłbym o jakaś instrukcje dla laika jeśli chodzi o zajęcia z indoor cycling w klubach ::)
Instruktor w klubie wszystko Ci wyjasni. W Energy jest KRIS ktory jest specem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ta kris jest specem , jak będzie ci za lekko to dokręci obciążenia, nie pozwoli na to żebyś sie nie zmęczył ;)
Ogólnie to instruktor na początku pomoże dobrać pozycje i wszystko wyjaśni, w czasie zajęć nadaje tempo a ty się dostosowujesz sobie obciążenie w-g swoich możliwości.
Jeśli chcesz jechać treningowo to warto wziąć pulsometr ze sobą, na spinningu łatwiej jest pilnować pulsu niż na treningu w terenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jesli chodzi o dobranie bciazenia(jak masz poczucie rytmu)to warto jezdzic w rytm muzyki.
Dzięki za odpowiedzi.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy wszystkie zajęcia są połączone z jakaś "gimnastyką". Takie filmiki można znaleźc na YT. Czy też są zajęcia gdzie jest tylko kręcenie bez machania rękoma czy bez innych wygibasów.
jedyna "gimnastyka" to stretching po zajeciach. Jesli instruktor w trakcie jazdy wymysla jakies akrobacje to zmien go. Spinning to jazda na rowerze i niech tak zostanie! :) na yt widzialem filmy ze ludzi jedna noga na stojaca pedaluja albo robia pompki...dramat
Własnie o tym mówię, jakies wykręcanie tułowia czy inne pierdoły :)
Okej, to teraz się zebrać w sobie i ich na zajęcia :)
A orientujesz się może, albo ktoś inny, jak wygląda sprawa za płciami na zajęciach? Poszedłbym może dzisiaj do Małgosi ale nie chce trafić na same Panie :)
a co zlego w tym, ze beda same Panie? wrecz przeciwnie! :)
Tam gdzie same PanieJest czesto mocna rywalizacja:)))W szczegolnosci jak tu zaraz Sylwester to kobiety cisna ile wlezie:D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry