Widok
Po pierwsze-zalezy jak jestes wytrnowana:) jezeli sa to Twoje poczatki jedz na tetnie 60%-65%Vomax na poczatek wystarczy 30min,a najlepiej 60min.ale to jak juz nabierzesz formy.Osoby bardziej wytrenowane powinny sie miescic na tetnie 75-80%Vomax:)
Po drugie dieta to-regularne posilki-unikaj slodyczy-nie jest to trudne-jak bedziesz pilnowala regularnosci posilkow twoj cukier bedzie sie utrzymywal na stalym pozomie co za tym idzie ,zenie bedziesz miala skokow insulinowych i ochote na slodycze. Jedz wegle zlozonei bialko oraz tluszcze,kazdy skladnik jest niezbedny do prawidlowego metabolizmu.
Warto zainwestowac w pulsometr-obecnie fajne oferty -tanie maja w Decathlonie.
Dobra muza,nastawienie i ogien:))
Treningi urozmaicaj.Twoj tydzien treningowy powinnien byc wzbogacony tez zajeciami silowymi-praca wlasnym cialem,pompki,sklady,stretching. Aby byly efekty 4dni powinnas zagospodarowac dla siebie.Powodzenia. Mozna by duzonapisac co dokladnie powinnas robic:).
Po drugie dieta to-regularne posilki-unikaj slodyczy-nie jest to trudne-jak bedziesz pilnowala regularnosci posilkow twoj cukier bedzie sie utrzymywal na stalym pozomie co za tym idzie ,zenie bedziesz miala skokow insulinowych i ochote na slodycze. Jedz wegle zlozonei bialko oraz tluszcze,kazdy skladnik jest niezbedny do prawidlowego metabolizmu.
Warto zainwestowac w pulsometr-obecnie fajne oferty -tanie maja w Decathlonie.
Dobra muza,nastawienie i ogien:))
Treningi urozmaicaj.Twoj tydzien treningowy powinnien byc wzbogacony tez zajeciami silowymi-praca wlasnym cialem,pompki,sklady,stretching. Aby byly efekty 4dni powinnas zagospodarowac dla siebie.Powodzenia. Mozna by duzonapisac co dokladnie powinnas robic:).
kup BCAA w tabletach - 3 szt. przed treningiem - pomaga w spalaniu i w regeneracji - z innymi suplami nie szalej - na olimpiadę nie jedziesz... a co do żarcia poczytaj o odżywianiu - poczytaj forum http://www.sfd.pl/, jest gdzieś tam dział dla babek - kalkulator żywieniowy itp itd, generalnie dużo przydatnego info dot. ćwiczeń i odżywiania
Ja sprawdzałam google ale wszystko było takie ogólnikowe a twoje linki są super !!! Bardzo ci dziękuje za pomoc:))) Mam jeszcze jedno pytanie. Tam jest napisane że cyt:''Bezapelacyjnie po takim treningu należy dostarczyć organizmowi odpowiednią dawkę aminokwasów w celu naprawy włókien mięśniowych oraz węglowodanów o różnym indeksie glikemicznym, aby odbudować energię. '' to znaczy że co musimy zjeść po takim treningu? Chodzi mi o konkretne produkty. Ktos wie?Ja sie kompletnie na tym nie znam.
jak zwykle wystarczy trochę pogooglać - http://musculator.pl/index.php/trening/618-pawe-roniatowski-spinning-dla-kobiet-w-warunkach-domowych, wypadałoby też określić swoje zakresy tętna - http://www.spinning.com/erpage.asp?page=2 - albo iść kilka razy na zajęcia spina i zobaczyć ci o jak :)
Czy mógłby sie wypowiedzieć tutaj jakiś fachowiec albo osoby które chodzą na spining? Mam w domu rowerek stacjonarny, jestem na diecie dlatego pomyślałam ze to fajny sposób na zgubienie trochę kilogramów.Nie wiem tylko jak prawidłowo to wykonać żeby dawało efekty? Po ile czasu trzeba jechać wolno a ile szybko i na jakim obciążeniu? 1,2,3,4 czy 5? i w ogóle ile czasu powinien trwać cały spining? Bardzo proszę o szczegółowe wyjaśnienie. Z góry bardzo dziękuję:)))