Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ. XLV :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie ze zwyczajem zakładam nowy wątek. U mnie potwierdzony 5 tydzień ciaży:)
Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania i nowego wątku.
Powodzenia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marti no ja ważę 64 kg przy wzroście 167... a jeszcze przed ślubem ważyłam 57 kg.. trochę się przytyło przez zimę:(
To dobrze że już gardełko nie boli, ja też tydzień się męczyłam a później przeszło...
założyłam nowy wątek mamusie styczniowe 2012 ale coś mały odzew na razie...
Hej dziewczęta. Ja w pierwszej ciazy prztyłam 8 kg i po 3 mcach po porodzie miałam wagę 54 kg. Potem dobrnęłam jakoś do 57. We wrześniu 2010 w drugiej ciazy w 1 trym. przytyłam aż 3 kg . Ciażę poroniłam , ale 2 kg zostały. Teraz mam 61-62 kg i tak się waham przy wzroscie 164 ijest to dla mnie za dużo kg... :( Brzuch mi wybiło od tego jedzenia, bo bardzo dużo jem niestety i póki co sobie z tym nie radzę:( Postaram sie jeść więcej warzyw i owoców. Gardło mnie juz nie boli, ale za to mam katar....

Tekla - u ciebie z bety wychodzi 5 tydz- gratuluję:)
ja w pierwszej ciąży to frytki i zupki chińskie mogłabym pochłaniać kilogramami :) jednak mąż mi ograniczył :)
hihi no ja też już nie mogę brzucha za bardzo wciągnąć... mam wrażenie że mój brzuszek jest trochę większy ale to sam tłuszczyk na razie bo jeszcze trochę za szybko żeby było już coś widać... ja właśnie za słodkim nie za bardzo przed ciążą a teraz z kolei i mam bardziej ochotę;(
Ja do chudziuutkich nie naleze,ale tez juz boje sie jak ja bede wygladac,jak slon pewnie:),stracilam apetyyt na słodkie,mam wrazenie ,ze nie moge juz brzucha wciagnac:),ze chyba powiekszyl sie-jakas opuchnieta czuje sie,jeszcze dobrze nic a ja czuje sie megggggggaaaaaaaaaaaaaaa wielka
Dziekuje,ja nadal w szoku,mysle ze leci mi juz z 4 tydz,nie wiecej.
tekla nie znam się na tych wynikach ale jak Cocolinka mówi że to 5/6 tydzień to moje gratulacje!!!:)

Marti ja też trochę wzdęta jestem, jem troszkę więcej a najbardziej głodna jestem w środku nocy hihih ale wtedy nie jem oczywiście bo zarazem jest mi bardzo nie dobrze... ja przytyłam sporo przed zajściem w ciążę i aż się boję co będzie niedługo...
Dzisiaj czuję się ciutkę lepiej, właśnie wstałam bo musiałam sobie zrobić dwu godzinną drzemkę po pracy...:)
10 maja,bo widze ze 1 nie weszla
!0 maja bylam u gin-pecherzyk mialam wtedy 25mm,i miala nastapic owu.Wiec licze ,ze zaszłam wtedy.I bylam ostatniego maja na wizycie,nie bylo nic widac.Kazala bete zrobic i 9 mam wizyte.
Basen na kręgosłup i właśnie na mięśnie dobrze robi, no ale właśnie łatwo coś złapać, ja tam pływać nie umiem więc nie chodziłam :) ale nad jeziorkiem na ostatnich nogach byłam, tyle że tylko nóżki moczyłam bo opuchnięte miałam :))

tekla jak dla mnie pokazuje 5/6 tydzień, nie wiem co tu jest do rozgryzania :)))

A może byśmy zrobiły listę staraczek i z datą od kiedy się starają, później będziemy się wykreślać albo dopisywać że zafasolkowane i fajnie będzie tak patrzeć, co Wy na to?? :)

Ja mogę być pierwsza :))

Cocolinka od maja 2011
Melduje sie z wynikami beta-teraz musicie mi pomoc w rozgryzieniu tego,a wiec mam 2836mlU/ml wart.ref ponizej 5.00mlu/ml ciaza1-3 tydz:6-71 ciaza 4 tydz 10-750 ciaza 5-6 tydz 158-31795 >Dalej nie pdaje bo nie moge byc w tygodniach mega, pisac mi tu szybko co to znaczy :) najlepiej na gg 5721369
Ja to nawet w ub roku będąc na ostatnich nogach kąpałam się w jeziorze co za ulga od upału i dla kręgosłupa. Ja niestety nie chodziłam na basen ale moje przyjaciółki owszem i żadna nic nie załapała. Ryzyko jest, no ale jak mówią jest ryzyko jest przyjemność :D
basen i w ciazy i bez ciazy jest zdrowy :) sama bym sie zapisała, zeby wzmocnic miesnie... :) tylko właśnie głównie chodzi o to, ze w ciązy łatwiej mozna coś złapać :/
moja koleżanka to miała nawet zalecenie lekarza żeby chodzić na basen, ale to było tak w połowie ciąży - nie wiem jak to jest na początku
Dziewczyny czy basen jest zabroniony w ciaży? Chce pojechac, ale sie waham ze względu na ryzyko infekcji. Chociaż jeżdzimy tam często i jest czysto- Auqa sopot...
kurcze... ani tak ani siak nie będzie komfortowo;)

ale i tak chcę! i mąż mój też (jakby to on później "cierpieć" miał...)
AgaB lepsza jest senność w ciąży niż bezsenność, która już od paru tygodni mnie męczy, zasypianie dla mnie to koszmar :( ale każda ciąża jest inna więc to zagadka jak ją przejedziesz ;)
tekla nie wiem gdzie robiłaś betę ale powinnaś obok wyniku mieć podane normy i który to mniej więcej tydzień. Przynajmniej ja tak miałam :)
kurcze, przerażacie mnie tą sennością w ciąży (moze tylko na początku?)
ja i bez ciąży mogłabym spać przez pół doby...

my dopiero co (w pn/wt była) po owulacji, a już mnie PMS wziął - niestety ten cykl dłuższy, a przy dłuższych to PMS potrafił się już po owulacji pokazać a potem tylko nasilać... gdyby zaczęło się później - w ten weekend, to bym pomyślała, że może sukces, że się zagnieżdza maleństwo...
choć na sukces marne szanse, bo w ndz fochnęłam się i pytanie czy sobotnie przytulanie wystarczyło? okaże się za półtora tygodnia;)

fajnie, ze nowe zasilają nasze szeregi... a te długodystansowe "odchodzą" od nas;)
Tekla 28 to trzymam kciuki za nowy wątek:) Upadek nie powinien zaszkodzić.

Madziankin- wczoraj czułam sie dobrze , nawet bardzo. Gardło wyleczyłam mnóstwem herbat z cytryną i miodem. Cały słoik miodu poszedł:) Jestem tylko tak jakby wzdęta i brzuch mi wybiło, ale to chyba z tego , że duzo jem . Głodna jestem często. W pracy koło 14 spiąca jestem jak smok....
do góry