Widok

STARAJĄCE SIĘ LX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy potwierdzone w środe;) Jest maleństwo 6 tydzień ale się cieszymy;)))

życzę wszystkim również Wesołych Świąt i "małych" prezentów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok dzięki za odpowiedź :) pewnie na wiosnę ruszę do boju bo do najmłodszych już niestety nie należę a czas ucieka
Ewa, kosztu Ci nie podam, bo robię w luxmedzie albo evimedzie. Mam abonament w luxmedzie, wiec nie płacę.

Jak wygląda?
Lekarz na podstawie Twojego kalendarzyka określa mniejwięcej długość Twoich cykli i zapisujesz się na usg. Jest to usg transvaginalne. Badanie nie jest bolesne, lekko nieprzyjemne conajwyżej :)
Na monitorze usg ocenia się wielkość jajników, endometrium i pęcherzyków. Badanie powtarzasz co 2 dni, aby wychwycić najlepszy moment, kiedy pęcherzyk ma 19-20 mm, wtedy lekarz daje zielone światło i można ucelować w Dominatora :D
Ja też dołączam się do starających.
Mam za sobą wizytę w Invimedzie, moje badania i męża są ok. Robiłam test ciążowy w dniu, w którym miałam dostać okres i wyszła jedna kreska, a okresu nadal nie mam. pewni jak zwykle jakieś przesunięcie. Na luty planuję zakup testów owulacyjnych i jak nic nie wyjdzie to monitoring. mozecie mi napisać jak to wygląda? i jaki jest tego koszt?
Choroba Hasimoto i prolaktyna jest wynikiem własnie niedoczynności..
To nie kończący się sznurek.. niestety..
Też mam za wysoką prolaktynę, no ale zobaczymy jak to będzie w tym msc :)
dziękuje bardzo za pomoc:-)
za kilka godzin bede juz po wizycie u mojej lek to sie dowiem co i jak...ehh..zawsze cos..myslalam,ze bede miala tylko problemy z niedoczynnoscia i choroba hashimoto a tu jeszcze prolaktyna..:(
Stokrotko Twoj wynik prl jest 10x wyzszy po obciazeniu, granice normy to max 5x - oznacza to, ze masz ja za wysoka.
Lekarz przepisze Ci cos na jej zbicie, bromergon lub dostinex - bromergon to ten tanszy, ktory moze ale nie musi wywolywac skutki uboczne, wolniej dzialajacy.
Dostinex to lek drozszy, lekarz dobiera dawkowanie, z reguly 1/2 na 2 tyg lub 1/4 na tydzien, raczej nie ma po nim zadnych skutkow ubocznych i jest uwazany za ten szybciej dzialajacy, efekty sa szybciej.

Wszystko bedzie dobrze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I tak, bierzesz je codziennie na wieczór żeby przespać ich 'działanie'.
Są, ale ponoć sporo droższe..
dziekuje za pomoc, a jakie sa inne leki na to po ktorych nie ma takich skutkow ubocznych? czy bierze sie te tabl codziennie? bo ja niestety musze wczesnie wstawac..i boje sie,ze nie bede w stanie..
Marta-B a ja właśnie miałam dolegliwości uboczne..
Bralam na noc i przesypiałam 8h, po czym wstawałam rano i 2h musiałam jeszcze leżeć, bo spadałam z nóg..
Lekarz przepisał mi go ponownie, zacznę brać w piątek (sobota wolna), bo jak się powtórzy sytuacja to nie będe mogła do pracy dojść.
Dziewczyny przepraszam że się wtrącę, ale mogę Was pocieszyć, że ja też brałam Bromergon (miałam PCO i podwyższoną prolaktynę), skutków ubocznych nie miałam (tylko drobne niedogodności żołądkowe przez kilka dni), i po 2 miesiącach kuracji zaszłam w ciążę:) Tego życzę też Wam, w końcu się uda!
Stokrotko tu masz stronkę która dużo wyjaśnia : http://www.nieplodnosc.pl/artyku-y-i-wywiady/normy-bada-cz-2-prolaktyna

Dostaniesz leki (prawdopodobnie bromergon lub jego pochodne). Istnieje prawdopodobieństwo skutków ubocznych po nim, bardzo dużo kobiet je niestety ma..
Stokrotko tu masz stronkę która dużo wyjaśnia : http://www.nieplodnosc.pl/artyku-y-i-wywiady/normy-bada-cz-2-prolaktyna

Dostaniesz leki (prawdopodobnie bromergon lub jego pochodne). Istnieje prawdopodobieństwo skutków ubocznych po nim, bardzo dużo kobiet je niestety ma..
hey, potrzebuje Waszej porady..odebralam wynik prolaktyny 173,7 mlU/l a po obciazeniu 1864..czy ktos sie zna na tym? co lekarz robi w tej kwestii?
3mam kciuki ;-)
agusia ja też przez 3 dni miałam w obrotach męża :p

Może trójeczka szczęśliwa i dla mnie będzie ;)
ja robiłam codziennie- tak w razie czego aby nie przegapić :) A jak były dwie kreski to brałam od razu męża w obroty i tak przez 3 dni dla pewności :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok dzieki, ja robilam wczoraj, to jedna byla normalna a druga ledwo widoczna, czyli negatywny. Robic test dzis, czy wstrzymac sie do jutra. Wedlug moich obliczen owulacje mam jutro;) ale kto to wie...
loversweekend no właśnie ja na początku też tak to zrozumiałam a potem się zastanawiałam kiedy w końcu była owu skoro 4 dni pod rząd wychodziły mi dwie kreski. Testowa kreska musi być taka sama jak ta kontrolna lub nawet ciemniejsza- tylko wtedy odczyt jest prawidłowy :)
Agusia85, ja wlasnie zakupilam w superpharmie testy owu, jest ich promocja. Wlasnie zaczelam sie testowac;) Mozesz wyjasnic mi co rozumiesz poprzez poprawna interpretacje? bo na ulotce jak jest jedna kreska to dni nieplodne a dwie to mozna sie spodziewac plodnosci w ciagu 24/48h. Ja tak to rozumiem. Jak cos wiesz wiecej prosze napisz:) ps gratulacje!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry