Widok

STARAJĄCE SIĘ LX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy potwierdzone w środe;) Jest maleństwo 6 tydzień ale się cieszymy;)))

życzę wszystkim również Wesołych Świąt i "małych" prezentów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje za pomoc, a jakie sa inne leki na to po ktorych nie ma takich skutkow ubocznych? czy bierze sie te tabl codziennie? bo ja niestety musze wczesnie wstawac..i boje sie,ze nie bede w stanie..
Są, ale ponoć sporo droższe..
I tak, bierzesz je codziennie na wieczór żeby przespać ich 'działanie'.
Stokrotko Twoj wynik prl jest 10x wyzszy po obciazeniu, granice normy to max 5x - oznacza to, ze masz ja za wysoka.
Lekarz przepisze Ci cos na jej zbicie, bromergon lub dostinex - bromergon to ten tanszy, ktory moze ale nie musi wywolywac skutki uboczne, wolniej dzialajacy.
Dostinex to lek drozszy, lekarz dobiera dawkowanie, z reguly 1/2 na 2 tyg lub 1/4 na tydzien, raczej nie ma po nim zadnych skutkow ubocznych i jest uwazany za ten szybciej dzialajacy, efekty sa szybciej.

Wszystko bedzie dobrze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje bardzo za pomoc:-)
za kilka godzin bede juz po wizycie u mojej lek to sie dowiem co i jak...ehh..zawsze cos..myslalam,ze bede miala tylko problemy z niedoczynnoscia i choroba hashimoto a tu jeszcze prolaktyna..:(
Choroba Hasimoto i prolaktyna jest wynikiem własnie niedoczynności..
To nie kończący się sznurek.. niestety..
Też mam za wysoką prolaktynę, no ale zobaczymy jak to będzie w tym msc :)
Ja też dołączam się do starających.
Mam za sobą wizytę w Invimedzie, moje badania i męża są ok. Robiłam test ciążowy w dniu, w którym miałam dostać okres i wyszła jedna kreska, a okresu nadal nie mam. pewni jak zwykle jakieś przesunięcie. Na luty planuję zakup testów owulacyjnych i jak nic nie wyjdzie to monitoring. mozecie mi napisać jak to wygląda? i jaki jest tego koszt?
Ewa, kosztu Ci nie podam, bo robię w luxmedzie albo evimedzie. Mam abonament w luxmedzie, wiec nie płacę.

Jak wygląda?
Lekarz na podstawie Twojego kalendarzyka określa mniejwięcej długość Twoich cykli i zapisujesz się na usg. Jest to usg transvaginalne. Badanie nie jest bolesne, lekko nieprzyjemne conajwyżej :)
Na monitorze usg ocenia się wielkość jajników, endometrium i pęcherzyków. Badanie powtarzasz co 2 dni, aby wychwycić najlepszy moment, kiedy pęcherzyk ma 19-20 mm, wtedy lekarz daje zielone światło i można ucelować w Dominatora :D
ok dzięki za odpowiedź :) pewnie na wiosnę ruszę do boju bo do najmłodszych już niestety nie należę a czas ucieka
hej dziewuszki :) i ja witam bardzo serdecznie :) udzielałam sie już dawno dawno temu. wciąż jednak nie jestem w ciaży.... mija już 3 rok... i już powoli trace nadzieję, ale nie poddaje się:) w końcu i nam się musi udać. miałam taka sytuację, że 13 moich znajomych było jednocześnie w ciąży... Chodzę do ordynatora, mówi że wszystko jest ok, ale.... wysoka prolaktyna... nieciekawe TSH bo w okolicach 3,2...a koło 1 trzeba mieć. teraz zaczełam brac eutyrox, w poniedziałek rozpoczynam bromergon.. zobaczymy jak bedzie ;) mam nadzieję, ze w końcu w tym roku uda mi się, bo juz 30 lat za tydzień kończę ;) aaaaaaaa;) dajemy sobie jeszcze pół roku, a pożniej juz chyba do invicty uderzamy. nie ma co. Powodzenia dziewczyny :)
prolaktyna i tarczyca sa polaczone tzn, czesto unormowanie tarczycy powoduje unormowanie prolaktyny. ja ci powiem z mojego doswiadczenia ze mam niedoczynnosc, zrobilam prolaktyne po obciazeniu mialam chyba 9x wyzsza wiec niby zle, zakupillam dostinex, ktorego wogle nie wzielam bo za tydzien okazalo sie ze jestem w ciazy. ja tez do mlodych nie naleze.
walerka - pocieszające to co mówisz, że mimo wyników może się udać..

A jakie koszty są w invictie? Ktoś wie?
Kiedyś mnie ktoś poinformował, że za wizytę liczą sobie 120 zł.
to sporo..
to sporo..
Ewa24, radze Ci teraz kupic testy owulacyjne bo jest ich promocja w superpharmie (matarnia i galeria baltycka) opakowanie 5szt normalnie kosztowalo 34zl a teraz 8zl:) wiec niezla promocja, ktora trwa podobno do konca stycznia. Nie robie zadnej reklamy, szczerze doradzam. pozdr;)
Na allegro są tanie testy owu, ale mnie ciekawi taka rzecz jak mikroskop owulacyjny. W tej chwili musimy odłożyc starania, ale może się na to skuszę, jak będzie już w porządku.
marynia też o tym czytałam, to coś przypominające pomadkę, prawda?
Tak, na allegro jest kilka takich ok. 80 zł
o fajny ten mikroskop :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry