Widok
Stokrotko Twoj wynik prl jest 10x wyzszy po obciazeniu, granice normy to max 5x - oznacza to, ze masz ja za wysoka.
Lekarz przepisze Ci cos na jej zbicie, bromergon lub dostinex - bromergon to ten tanszy, ktory moze ale nie musi wywolywac skutki uboczne, wolniej dzialajacy.
Dostinex to lek drozszy, lekarz dobiera dawkowanie, z reguly 1/2 na 2 tyg lub 1/4 na tydzien, raczej nie ma po nim zadnych skutkow ubocznych i jest uwazany za ten szybciej dzialajacy, efekty sa szybciej.
Wszystko bedzie dobrze :)
Lekarz przepisze Ci cos na jej zbicie, bromergon lub dostinex - bromergon to ten tanszy, ktory moze ale nie musi wywolywac skutki uboczne, wolniej dzialajacy.
Dostinex to lek drozszy, lekarz dobiera dawkowanie, z reguly 1/2 na 2 tyg lub 1/4 na tydzien, raczej nie ma po nim zadnych skutkow ubocznych i jest uwazany za ten szybciej dzialajacy, efekty sa szybciej.
Wszystko bedzie dobrze :)
Ja też dołączam się do starających.
Mam za sobą wizytę w Invimedzie, moje badania i męża są ok. Robiłam test ciążowy w dniu, w którym miałam dostać okres i wyszła jedna kreska, a okresu nadal nie mam. pewni jak zwykle jakieś przesunięcie. Na luty planuję zakup testów owulacyjnych i jak nic nie wyjdzie to monitoring. mozecie mi napisać jak to wygląda? i jaki jest tego koszt?
Mam za sobą wizytę w Invimedzie, moje badania i męża są ok. Robiłam test ciążowy w dniu, w którym miałam dostać okres i wyszła jedna kreska, a okresu nadal nie mam. pewni jak zwykle jakieś przesunięcie. Na luty planuję zakup testów owulacyjnych i jak nic nie wyjdzie to monitoring. mozecie mi napisać jak to wygląda? i jaki jest tego koszt?
Ewa, kosztu Ci nie podam, bo robię w luxmedzie albo evimedzie. Mam abonament w luxmedzie, wiec nie płacę.
Jak wygląda?
Lekarz na podstawie Twojego kalendarzyka określa mniejwięcej długość Twoich cykli i zapisujesz się na usg. Jest to usg transvaginalne. Badanie nie jest bolesne, lekko nieprzyjemne conajwyżej :)
Na monitorze usg ocenia się wielkość jajników, endometrium i pęcherzyków. Badanie powtarzasz co 2 dni, aby wychwycić najlepszy moment, kiedy pęcherzyk ma 19-20 mm, wtedy lekarz daje zielone światło i można ucelować w Dominatora :D
Jak wygląda?
Lekarz na podstawie Twojego kalendarzyka określa mniejwięcej długość Twoich cykli i zapisujesz się na usg. Jest to usg transvaginalne. Badanie nie jest bolesne, lekko nieprzyjemne conajwyżej :)
Na monitorze usg ocenia się wielkość jajników, endometrium i pęcherzyków. Badanie powtarzasz co 2 dni, aby wychwycić najlepszy moment, kiedy pęcherzyk ma 19-20 mm, wtedy lekarz daje zielone światło i można ucelować w Dominatora :D
hej dziewuszki :) i ja witam bardzo serdecznie :) udzielałam sie już dawno dawno temu. wciąż jednak nie jestem w ciaży.... mija już 3 rok... i już powoli trace nadzieję, ale nie poddaje się:) w końcu i nam się musi udać. miałam taka sytuację, że 13 moich znajomych było jednocześnie w ciąży... Chodzę do ordynatora, mówi że wszystko jest ok, ale.... wysoka prolaktyna... nieciekawe TSH bo w okolicach 3,2...a koło 1 trzeba mieć. teraz zaczełam brac eutyrox, w poniedziałek rozpoczynam bromergon.. zobaczymy jak bedzie ;) mam nadzieję, ze w końcu w tym roku uda mi się, bo juz 30 lat za tydzień kończę ;) aaaaaaaa;) dajemy sobie jeszcze pół roku, a pożniej juz chyba do invicty uderzamy. nie ma co. Powodzenia dziewczyny :)
prolaktyna i tarczyca sa polaczone tzn, czesto unormowanie tarczycy powoduje unormowanie prolaktyny. ja ci powiem z mojego doswiadczenia ze mam niedoczynnosc, zrobilam prolaktyne po obciazeniu mialam chyba 9x wyzsza wiec niby zle, zakupillam dostinex, ktorego wogle nie wzielam bo za tydzien okazalo sie ze jestem w ciazy. ja tez do mlodych nie naleze.