Widok

STARAJĄCE SIĘ LX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy potwierdzone w środe;) Jest maleństwo 6 tydzień ale się cieszymy;)))

życzę wszystkim również Wesołych Świąt i "małych" prezentów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
olenka_21 nie mów,że nic z tego.Ja tydzień przed miesiączką odczuwam silne bóle brzucha,mam obrzmiałe piersi.Dwa lata temu,trzy dni przed spodziewaną miesiączką kochałam się z mężem bez zabezpieczenia i jakie było nasze zdziwienie kiedy miesiączki nie dostałam.Okazało się,że zaszłam w ciąże w dniu,kiedy to nie powinno być możliwe.Niestety poroniłam w 9 tygodniu ciąży.Za parę dni rozpoczynamy starania o dzidziusia,mamy nadzieję że się uda.Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny,abyśmy spotkały się w wątku dwupaków.
u nas jednak nic z tego...jestem na 13 dni przed okresem..19dc...biust już mi nabrzmiewa i dostałam pryszczy, a więc okres przyjdzie...szkoda :( następna próba dopiero w kwietniu :(

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
olenka nie przejmuj sie tylko idz do lekarza jak ci powiedzial, jak widzisz to "normalna" rzecz po poronieniu takze jestes na dobrej drodze i trzymam kciuki:)
ja po poronieniu byłam tylko raz u gin... moj powiedzial, ze mam przyjsc dopiero jak będę się starała o dziecko a nie będę mogła zajść w ciążę....
no to teraz mnie nastraszyłyście tymi bezowulacyjnymi cyklami :(

Karolinko ja wierze, ze czas Wam pomoze i ze w koncu Wam sie uda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olenka to moze umow sie na wizyte, a nuz wyjdzie cos ladnego na usg i bedziesz miala zielone swiatlo a jak nie to zobaczysz co dalej
ja chodzilam do ginki regularnie po zabiegu i caly czas nie bylo owu, w zeszlym miesiacu dostalam recepte na clo z info, ze jak sie zdecyduje wziasc to mam przyjsc na monitoring ale poki co sie nie zdecydowalam jeszcze - i tu odpowiedz na pytanie Olenki, nie staramy sie teraz, mysle, ze poczekam do wiosny, nadal sie boje..
w tej chwili mam @ i po raz 1szy od poronienia znow przed @ mnie strasznie bolaly piersi, to chyba znak, ze progesteron jednak podskoczyl, wiec moze cos ruszylo z owu?

caly czas sie zastanawiam czemu tak sie dzieje, ze po tym poronieniu tak dlugo tej owu nie ma, organizm to glupia 'maszyna'...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Roli u mnie też minęło 7 miesięcy...po tym co napisałaś boję się, że może u mnie też nie ma pęcherzyka... :( kurcze,nie badałam tego :(

Jeszcze raz dziekuje kobitki:)
Tripigirl a chodzisz do lekarza? ja od poronienia regularnie co miesiac i lekarz dal mi czas na naturalny powrot do owulacji i dokladnie 7 miesiecy od lyzeczkowania ciagle bylo pecherzykow brak, takze ostatni miesiac wlaczyl clo i sie udalo:) takze moze warto ruszyc po clo:) Natomiast lekarz zawsze mnie pocieszal ze skoro w pierwsza ciaze zaszlam to w druga tez zajde tylko organizm musi wrocic do normy, trzymalam sie tego jak zaklecia, takze wyjdzie dziewczyny zobaczycie tylko musi nadejsc moment:) Od dzisiaj na d*phastonie juz jade i moze w sobote bede u mojego gina:)
Witam dziewczyny!

Wątek jest mi bardzo bliski dlatego też mimo iż w chwili obecnej się nie staram to podczytuję Was. Mam nadzieję ze nie macie mi tego za złe... Trzymam za wszystkie starające sie i zafasolkowane kciuki :-)
Jak widać i mi w końcu się udało - trzeba wierzyć
roli ja również gratuluję...

my działamy dzielnie od 4 dni.... dziś 18 dc...znów będziemy próbowali... oby się udało...przewidywana miesiączka ma nadejść między 24 a 26 stycznia...zobaczymy czy przyjdzie,...oby nie...to nasza pierwsza proba po poronieniu...

tripgirl a Ty jak,próbujecie (jeśli mogę zadać takie niedyskretne pytanie)?

gratuluje dziewczyny; ja po poronieniu także mam okropne miesiączki, bardzo bardzo bolesne, teraz mam jeszcze jakieś dziwne bóle i za tydzień idę do lekarza zobaczyć co tam słychać bo od poronienia nie byłam; my się już nie staramy mam za dużą traumę
roli gratulacje :)
czyli biorac pod uwage Twoj scenariusz moge wierzyc, ze jesli wlacze Clo to odzyskam moje pecherzyki ;))bo ja tez bez owu od czasu poronienia...
no właśnie... chyba przeniosę się do Dziewczyn z wątku Clostilbegytowego...
tylko ,że ja go nie biorę. chociaż nie wiem, czy mam co miesiąc owu. wydaje mi się , że co 2, ale nie jestem pewna. bo stwierdzam to na podstawie bólu w dole brzucha w okolicy owu.
roli super!!!
Dziekuje Basieniak:)
Roli gratulacje :)))))
No dziewczyny wstepnie moge powiedziec ze sie udalo:)
Dzis 2 kreski ujrzalam:) Asiuniu jak dla mnie szczesliwy byl watek z clostibegyt, dziewczyny chyba maja mocne fluidki ciazowe:) Od poronienia mialam bezowulacyjne cykle i dopiero w grudniu przy clo llekarz ujrzal piekny pecherzyk, ktory okazal sie tym szczesliwym, takze wszystkim zycze powodzenia w staraniu bo uda sie napewno i mam nadzieje ze u mnie wszystko zakonczy sie pomyslnie takze dalej trzymam kciuki za kolezanki w boju i za siebie:)
Olenko powodzenia :)
Gratulacje wszystkim :)
Ja tak jak Bimka nie udzielam się już w wątku Starających się.
przez 2 lata udzielałam się dzielnie, ale bez rezultatów.
nie mogę powiedzieć, ze przynosi mi pecha, ale szczęścia też nie.
Dlatego tylko podczytuję.
Moze przeniosę się do innego wątku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry