Widok

STARAJĄCE SIĘ LX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy potwierdzone w środe;) Jest maleństwo 6 tydzień ale się cieszymy;)))

życzę wszystkim również Wesołych Świąt i "małych" prezentów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam szukac takiego lekarza,ktory nie odesle z kwitkiem.... by uslyszec,ze nalezy sie tylko "bzykac".Ja poszlam na fundusz,tam wkoncu ta ginekolog zainteresowala sie.Na fundusz usg zrobila pecherzyka.I nie wiem czy to dzieki niej zaszlam?Czy te testy??Czy chec posiadania dziecka zrobila swoje.... Tez robilam hormony wszystkie,nasienie badane.Priv wizyta w invikcie u Skrzypek(tam nic nie pomogla ona)..Warto warto pukac wszedzie,czas leci.Ja 30 w marcu...zdarzyłam do tej magicznej cyfry :).Wam tez zycze tego.
Już niedługo półmetek- teraz 18 tydz. :) Tak samo jak Wy się martwiłam, robiłam masę badań itp. Lekarz kazał zrobić jeszcze badania genetyczne (odnośnie wrodzonego przerostu nadnerczy-długa historia) i nakazał zaprzestać starania, niby zaprzestaliśmy no i niechcący wyszły 2 krechy ;)
tekila powodzenia !
Witam, jestem juz kilka dni po wizycie u mojej lek...dostalam dostinex 0,5 tabsy na tydzien na zbicie prolaktyne..zapisala mi 4 tabletki..powiedziala,ze mozemy sie starac bo tsh spadlo mialam prawie 14 mam niecale 2..
chyba chcialabym jeszcze poczekac az porlaktyna spadnie a potem zaczac starania..-czy wysoka prolaktyna, mimo,ze obnizana poprzez zapisane tabletki ma jakis wplyw na ciaze?

a przeciwciala tarczycowe maja jakis wplyw na ciaze?

dobrej nocki
prolaktyna nie ma, tylko moze powodowac ze nie ma owulacju, jak juz zajdziesz to nie o to nie martw. za to bardzo wazna jest tarczyca, jak tylko zajdziesz to od razu do endo bo niedoczynnosc moze spowodowac poronienie ale po prostu sie bierze wiecej euthyrexu i jest ok. przeciwciala nie sa wazne
Walerka pisałaś że prolaktyna może powodować, że nie ma owulacji, bo zastanawiam się czy przypadkiem nie mam podwyższonej.
Jakiś czas temu widziałam, że mam dni płodne na podstawie obserwacji śluzu, teraz taki śluz (taki jak poprzednio) się nie pojawia, czy przy podwyższonej prolaktynie można zaobserwować takie zmiany?
w pazdzierniku bodajze podczas usg okazalo sie,ze mam cykl bezowulacyjny...teraz doszla wysoka prolaktyna po bociazeniu (bez obciazenia jest idealna-tak bynajmniej mowi lek) probowalam obserwowac swoj organizm - sluz w dni plodne itd ale nie udawalo mi sie..bralam wiesioelk ale po nim cykl mi sie wydluzyl..choc musze przyznac,ze czulam zmiane - w wiglotnosci...

teraz kiedy wszystko sie wyjasnilo w moim przypadku wiem ,ze wina jest wysoka prolaktyna..
kiedy prolaktyna sie obnizy powinno sie nam udac...mam brac pol tabl dostniexu na tydzien wiec licze,ze i my zaowocujemy w fasolke:-)

moze w twoim przypadku niemozliwosc sprawdzania sluzu jest spowodowana za wysoka prolaktyna po obciazeniu?
Stokrotka dziękuję za odpowiedź, tylko czy to możliwe że wcześniej nie miałam problemu z rozpoznaniem dni płodnych a teraz tego śluzu nie ma? Czytałam, że jedną z przyczyn podwyższonej prolaktyny jest stres, a tego w ostatnim czasie mi nie brakowało :(
Witam kobietki i zapraszam do nowego watku
http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-LXI-t306535,1,16.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry