Widok

STARAJĄCE SIĘ - LXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie!Jesteśmy bardzo szczęśliwi, widzieliśmy bąbelka, serducho bije!:)
Trzymam kciuki za wszystkie starające się!!!Życzę powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zaczelam mierzyc pod koneic cyklu ale np. tak w pt 36,73, w sb 36,86 a w nd 36,39..czyli spadla prawie o 0,5 stopnia a to chyba duzo..i w nd dostalam @...w pn mialam 36,44, dzisiaj 36,54...
ja tez dopiero zaczelam mierzyc tempke. dzisiaj jest 42dc, okresu dalej brak, dzisaj temp spadla dosc mocno- rano bylo 35,89 a poprzednia to 36,17 wiec juz mialam nadzieje na @ ale chyba nic z tego :/
adziula,z własnego doświadczenia i tego,co mnie uczono,to Twój spadek nie był wcale duży.u mnie to np. z 37,1 na 36,4. (niestety mój temp. z dwoma miejscami po przecinku się zepsuł i mierzę zwykłym elektronicznym)u stokrotki to też już duży spadek. np. ja wahania w granicach 0,2-0,3 st. mam i przed skokiem i po.
Ja nigdy nie mierzyłam, nie mam do tego zacięcia, generalnie polegam na obserwacji organizmu. W pierwszej ciąży miała podwyższoną temp tuż przed datą spodziewanej miesiączki i utrzymywała się tak do 6 tygodnia a w drugiej nic takiego nie miało miejsca, nawet piersi mnie nie bolały, choć objawy powinnam mieć intensywniejsze, bo była to ciąża bliźniacza.
Ja cały cykl mierzyłam tylko raz( bo sie udało ) i ogolnie polecam... albo mój cykl był naprawde wyjątkowy, bo wszystko slicznie na nim widać co gdzie i jak... ;)
Tylko to niestety wymaga troche cierpliwosci i samozaparcia, głównie w weekendy jak człowiek chce sie wyspać a temp powinno sie mierzyć codziennie o tej samej porze...
heh skad ja to znam..najgorzej mi w weekend mierzyc..bo normalnie wstaje o 5.30-5.40 to tak mierze temp..a w sb i w nd chcialoby sie pospac..ale w sb po meirzeniu juz nie moglam zasnac..w nd jednak bez problemu:-))
na wykresie fajnie widac skoki:-)

a w @ tez mierzycie?(gdzie?)
bo czytalam artykul,ze meirzy sie od pierwszego dnia po skonczonej @..
ja też mam problem z mierzeniem w weekend, czasami sobie odpuszczam, w zależności od dnia cyklu;-) w trakcie @ nie mierzę,zaczynam zawsze od 6 dc.
Ja tez zaczynałam mierzyć jakos po @, od 4 dc, ale ja mierzyłam w buzi, pod językiem... jakos nie mogłam sie przekonać do innych miejsc ;)
No i potem jak zobaczylam na tescie II to przestałam ( w sumie troche załuje bo bym wiedziala, czy zostaje wysoko czy rośnie jeszcze)
ja mierzę tam na dole:-)na początku ciężko było mi się przemóc,ale teraz mi to nie przeszkadza:-)
dziewczyny, ja to dopiero zaczynam mierzenie tempki i jakas zielona w tym jestem.
czy przytulanko powoduje / moze powodowac skok temp?

jestescie moze na 28dni.pl? fajnie by bylo podgladac siebie nawzajem, komentowac i porownywac wykresy, bo tak jak mowie, jestem zielona i nawet nie mam do kogo tego porownac i przeanalizowac.
Ja mam wykres ( teraz karte ciąży) na skarbmamy.pl ... zresztą dziewczyny z tego forum mnie namówiły :) to jest to samo, tylko bezpłatne :)

A przytulanko nie powinno zaburzac temp, ale krótszy sen, leki, kilka pobudek do wc itp jak najbardziej może...
Taaaaaak!! Zapraszamy na skarbmamy.pl :)
Ja kiedyś mierzyłam temp i się obserwowałam, teraz temp nie mierze, ale po obserwacji wiem kiedy mam owu - czuje ten moment :)
Warto dla samej siebie obserwować jak pracuje organizm :)
ja mam tak,że po wieczornym przytulanku rano mam zawsze wyższą temp.o mniej więcej 0,1 st.czyli np. kilka temp. mam 36,3, a ta poprzytulankowa jest 36,4.w sumie wahania lekkie mam przez cały cykl,ale zawsze po wzrasta mi o kreseczkę.
a obserwacja to swoją drogą, wczoraj zaczęły mi się dni płodne,ale i tak nic z tego...
ja sie kiedys zalogowalam na skarbmamy.pl ale nie bywalam tam..dzisiaj weszlam, wpisalam moje temp...msuze sie tam ogarnac..moze ktos z czasem jak juz bedzie dluzszy wykres pomoze zinterpretowac go..
może ja też założe sobie tam konto,jak narazie korzystam z kartki i długopisu;-) a w sumie tak wirtualnie to chyba wygodniej.
ja prowadze w kompie, dostalam taka karte na kompa i tam sobie notuje..ale w necie jest lepiej bo dziewczyny mzoe pomoga;-))

ktos mnie zaprosil tam..moze to ktoras z Was?;-)
slonczeko tez widzialam,ale nie wiem jak moge zaprosic do znajomych...
to ja zakładam wieczorkiem:-) chociaż w sumie nie wiem, bo i tak w tym cyklu nie mierzę temp. chyba że można dodawać wstecz? orientujecie się?
Można dodawać wstecz. Jak ktoś prowadzi wcześniej na zasadzie kartka i długo[is to może sobie "x" takich wykresów wprowadzić :)
zaproszenie żeby wysłać to wchodzisz na daną osobę i tam jest taki znaczek 2osoby się trzymają za ręce - klikasz na to i zostało wysłane zaproszenie do tej osoby :)
stokrotka, to ja wysłałam ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry