Widok

STARAJĄCE SIĘ - LXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie!Jesteśmy bardzo szczęśliwi, widzieliśmy bąbelka, serducho bije!:)
Trzymam kciuki za wszystkie starające się!!!Życzę powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja się zdziwiłam jak lekarz powiedział, że powinien mieć ok 35mm żeby pękł..szkoda, bo do wtorku rana nie zdąży tyle urosnąć :( a mój mąż we wtorek rano znów wyjezdza. no,ale nie poddajemy się i będziemy próbować.

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
mój miał 18 mm, dwa dni poźniej 22 a 3 dni poźniej juz go nie było i teraz w brzuchu siedzi Oleńka ;)

No podobno przed owu to na dziewczynke a w owu na chłopca- u mnie sie sprawdziło ;)
zrobię co w mojej mocy :) oby tylko do tego wtorku pękł...w poniedziałek pójdę to zobaczę co i jak. bo naczytałam się, że pęchęrzyk musi mieć ponad 22mm, więc mi jeszcze brakuje...

a jak to działa, że na dziewczynkę teraz :)?

No to jeszcze do wtorku działajcie - na dziewczynke ;)
byłam u dr Żółtowskiego (super facet), zrobił usg, okazało się, że jestem w 13 dc a pęcherzyk ma 18mm, pow, że troszkę mało i że mam przyjść jeszcze raz w poniedziałek, zobaczymy czy urośnie...
póki co jednak pow, że owulacja jeśli będzie to w przyszłym tygodniu...ech...a mój już we wtorek wyjeżdza...

aha, za wizytę nie wziął nic, pow, że pogadamy o kasie w poniedziałek.

adziula dam Ci znać co i jak. poza tym to nie nastawiam się pozytywnie..14dc a ja mam"sucho" a testy nadal negatywne :(

olenka daj prosze znac, ile kosztuje monitoring u dr Zoltowskiego- bede w pl na poczatku maja i jessli sie teraz nie udalo, to wtedy moze bedzie cos wiadomo, to bym sie wybrala- chce sie tylko nastawic cenowo.

u nas dalej nic- od kilku dni kreski wychodza bardzo podobne, wczoraj maz stwierdzil ze nawet takie same- ale ja juz im nie wierze. Chociaz ciagle powtarzam, ze przy Mikolaju testy zadzaialy jak trzeba.

oj zaraz 2 lata mina jak sie straramy o drugiego maluszka- strasznie mi zle jest z tym. a jeszcze w zeszlym tygodniu 2 kobitki z mojego bloku, ba, z tego samego pietra urodzily dzieciaczki :) chyba sie musze przejsc do nich, zapytac o rade :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jeśli chodzi co o clostilbegyt to bierze sie go na początku cyklu więć raczej go nie dostaniesz, ewentualnie jak pecherzyk bedzie odpowiedniej wielkości moze ci dac zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka
hej dziewczyny, dzis 14dc i według testów owulacyjnych nadal brak owulacji..w ogole poziom LH nie wzrasta bo ciągle wyniki negatywne..udalo mi sie dzis umowic do Żółtowskiego.Zrobi monitoring i zobaczymy co powie..a powiedzcie mi, czy jest jeszcze szansa, że on da tę tabletkę wzmagającą jajeczkowanie (nie pamiętam nazwy, a nie chcę przekręcać)

Zanim zbadałam prl nie mialam typowego monitoringu, ale mialam torbiel na jajniku i mialam co miesiac-dwa usg mniej wiecej w połowie cyklu i nigdy nie bylo urośnietych jajeczek stad wiem, ze nie bylo owu...
A badanie krwi tylko potwierdziło i wtedy brałam dostinex 1/4tabl na tydzien.
za pierwszym razem jak badalam prl 2 m-ce temu mialam pierwsza prl w normie a druga powiekszona o 13 razy..a teraz mamy obie grubo ponizej normy bo norma od 5do26 a ja mam mniej niz 1:((
ale ty wyniki chyba mialas w normie tej zwyklej prolaktyny nie...?
a z tego co mi moja ginka mowila jest ona najwazniejsza,u mnie normy zwyklej byly mocno przekroczne cos kolo 30 x :/ w kazdym badz razie zycze powodzenia mi sie udalo po roku :)
ja tez mam to hiperprolaktymie i biore dostinex 0,5 tabsa na tydzien..no i dzisiaj mam wizyte u endo-gin...ale myslalam,ze moze jakos sie uspokoje ,ze ktoras z dziewczyn miala taki przypadek albo zna taka sytuacje...prawie oka nie zmruzylam w nocy.
stokrotka ja nie z tematu,ale moja gin naprzyklad nigdy nie kazala mi robic po mam hiperprolaktymie czy jak to sie pisze :P i tylko wynik pierwszy sie liczy jej zdaniemten bez tabletki,ja bym z tak niskim poziomem prolaktyny poszła do lekarza jak najszybciej,bo to moim zdaniem dobrze nie wyglada,ale nie jestem lekarzem :)
no i powodenia dziwczyny
czesc Dziewczyny, czy ktoas moze mi pomoc?
wczoraj odebralam wyniki prolaktyny po obciazeniu i mam wynik poniej 1 n g a norma jest od 5...a po obiaczeniu mam taki sam wynik jak i przed..pani w lab powiedziala,ze 3 razy badala i sprawdzala ale widocznie moj organizm nie zareagowal na te tabletke,ktora dostalam...czy to moze byc spowodowane tym,ze biore raz w tyg (w pt) pol tabys dostinexu?? (badania mialam we wt rano)
ja w cyklu 28dniowym mam owu (potwierdzone przez 3krotne monitorowanie) 15dc :) i podobno to jest książkowy termin, dlatego się nie przejmuj że jeszcze testy nie pokazują :)

Nulka dobrze że jesteś mam do Ciebie pytanie :) czy zanim zbadałaś prolaktynę miałaś monitoring? bo u mnie żaden lekarz nie przejmuje się tym wynikiem prolaktyny "po" bo mam owu i pęcherzyk idealnie pęka :/ dlatego nie chcą mi zbijać prolaktyny - że ona nie jest powodem braku ciąży :/
testy mam jeszcze na 13, 14 i 15dc, więc zobaczymy co pokażą...mój T twierdzi, że nie powinnam się tak sugerować tymi testami..ale to same wiecie, że tylko łatwo się mówi :)

Ja nie mialam zadnych objawów owu, kompletnie... i pewnie gdyby nie gin, to bym nie uwierzyla ;)
Może np ten cykl bedzie dłuższy i owu bedziesz miala kilka dni poźniej ? Może sprobu zadzwon tu czy tam, moze gdzies bedzie wolne miejsce.. w koncu wystarczy usg, zeby spr czy są i jakiej wielkosci są pecherzyki...
no zobaczymy, poki co negatywne, śluzu w ogóle brak...

oleńka spróbuj z tymi testami, może u Ciebie akurat się sprawdzą ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry