Widok
byłam u dr Żółtowskiego (super facet), zrobił usg, okazało się, że jestem w 13 dc a pęcherzyk ma 18mm, pow, że troszkę mało i że mam przyjść jeszcze raz w poniedziałek, zobaczymy czy urośnie...
póki co jednak pow, że owulacja jeśli będzie to w przyszłym tygodniu...ech...a mój już we wtorek wyjeżdza...
aha, za wizytę nie wziął nic, pow, że pogadamy o kasie w poniedziałek.
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
póki co jednak pow, że owulacja jeśli będzie to w przyszłym tygodniu...ech...a mój już we wtorek wyjeżdza...
aha, za wizytę nie wziął nic, pow, że pogadamy o kasie w poniedziałek.
olenka daj prosze znac, ile kosztuje monitoring u dr Zoltowskiego- bede w pl na poczatku maja i jessli sie teraz nie udalo, to wtedy moze bedzie cos wiadomo, to bym sie wybrala- chce sie tylko nastawic cenowo.
u nas dalej nic- od kilku dni kreski wychodza bardzo podobne, wczoraj maz stwierdzil ze nawet takie same- ale ja juz im nie wierze. Chociaz ciagle powtarzam, ze przy Mikolaju testy zadzaialy jak trzeba.
oj zaraz 2 lata mina jak sie straramy o drugiego maluszka- strasznie mi zle jest z tym. a jeszcze w zeszlym tygodniu 2 kobitki z mojego bloku, ba, z tego samego pietra urodzily dzieciaczki :) chyba sie musze przejsc do nich, zapytac o rade :P
u nas dalej nic- od kilku dni kreski wychodza bardzo podobne, wczoraj maz stwierdzil ze nawet takie same- ale ja juz im nie wierze. Chociaz ciagle powtarzam, ze przy Mikolaju testy zadzaialy jak trzeba.
oj zaraz 2 lata mina jak sie straramy o drugiego maluszka- strasznie mi zle jest z tym. a jeszcze w zeszlym tygodniu 2 kobitki z mojego bloku, ba, z tego samego pietra urodzily dzieciaczki :) chyba sie musze przejsc do nich, zapytac o rade :P
hej dziewczyny, dzis 14dc i według testów owulacyjnych nadal brak owulacji..w ogole poziom LH nie wzrasta bo ciągle wyniki negatywne..udalo mi sie dzis umowic do Żółtowskiego.Zrobi monitoring i zobaczymy co powie..a powiedzcie mi, czy jest jeszcze szansa, że on da tę tabletkę wzmagającą jajeczkowanie (nie pamiętam nazwy, a nie chcę przekręcać)
stokrotka ja nie z tematu,ale moja gin naprzyklad nigdy nie kazala mi robic po mam hiperprolaktymie czy jak to sie pisze :P i tylko wynik pierwszy sie liczy jej zdaniemten bez tabletki,ja bym z tak niskim poziomem prolaktyny poszła do lekarza jak najszybciej,bo to moim zdaniem dobrze nie wyglada,ale nie jestem lekarzem :)
no i powodenia dziwczyny
no i powodenia dziwczyny
czesc Dziewczyny, czy ktoas moze mi pomoc?
wczoraj odebralam wyniki prolaktyny po obciazeniu i mam wynik poniej 1 n g a norma jest od 5...a po obiaczeniu mam taki sam wynik jak i przed..pani w lab powiedziala,ze 3 razy badala i sprawdzala ale widocznie moj organizm nie zareagowal na te tabletke,ktora dostalam...czy to moze byc spowodowane tym,ze biore raz w tyg (w pt) pol tabys dostinexu?? (badania mialam we wt rano)
wczoraj odebralam wyniki prolaktyny po obciazeniu i mam wynik poniej 1 n g a norma jest od 5...a po obiaczeniu mam taki sam wynik jak i przed..pani w lab powiedziala,ze 3 razy badala i sprawdzala ale widocznie moj organizm nie zareagowal na te tabletke,ktora dostalam...czy to moze byc spowodowane tym,ze biore raz w tyg (w pt) pol tabys dostinexu?? (badania mialam we wt rano)
ja w cyklu 28dniowym mam owu (potwierdzone przez 3krotne monitorowanie) 15dc :) i podobno to jest książkowy termin, dlatego się nie przejmuj że jeszcze testy nie pokazują :)
Nulka dobrze że jesteś mam do Ciebie pytanie :) czy zanim zbadałaś prolaktynę miałaś monitoring? bo u mnie żaden lekarz nie przejmuje się tym wynikiem prolaktyny "po" bo mam owu i pęcherzyk idealnie pęka :/ dlatego nie chcą mi zbijać prolaktyny - że ona nie jest powodem braku ciąży :/
Nulka dobrze że jesteś mam do Ciebie pytanie :) czy zanim zbadałaś prolaktynę miałaś monitoring? bo u mnie żaden lekarz nie przejmuje się tym wynikiem prolaktyny "po" bo mam owu i pęcherzyk idealnie pęka :/ dlatego nie chcą mi zbijać prolaktyny - że ona nie jest powodem braku ciąży :/
Ja nie mialam zadnych objawów owu, kompletnie... i pewnie gdyby nie gin, to bym nie uwierzyla ;)
Może np ten cykl bedzie dłuższy i owu bedziesz miala kilka dni poźniej ? Może sprobu zadzwon tu czy tam, moze gdzies bedzie wolne miejsce.. w koncu wystarczy usg, zeby spr czy są i jakiej wielkosci są pecherzyki...
Może np ten cykl bedzie dłuższy i owu bedziesz miala kilka dni poźniej ? Może sprobu zadzwon tu czy tam, moze gdzies bedzie wolne miejsce.. w koncu wystarczy usg, zeby spr czy są i jakiej wielkosci są pecherzyki...