Odpowiadasz na:

Re: SYLWESTER-menu

ja robię na śniadanie lub kolację parówki w cieście ;)


wtedy biorę parówki w całości :) ciasto smaruję keczupem, docinam paski takiej wielkości, aby zawinąć dokładnie całą... rozwiń

ja robię na śniadanie lub kolację parówki w cieście ;)


wtedy biorę parówki w całości :) ciasto smaruję keczupem, docinam paski takiej wielkości, aby zawinąć dokładnie całą parówkę :) sklejam i do piekarnika :) najlepiej z termoobiegiem na jakieś 200-220'C :)




ale ładnie też wyglądają takie luźniej owinięte paskami ciasta :)

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/parowki_w_ciescie_francuskim3


tutaj fotka takich małych parówek :) typowo przekąskowych ;)

przed upieczeniem http://www.mojeprzepisy.pl/pliki/przepisy/przepisy/parowki_w_ciescie_francuskim_0611250046.jpg
i po upieczeniu http://www.mojeprzepisy.pl/pliki/przepisy/przepisy/parowki_w_ciescie_francuskim.jpg


http://danianaprzyjecia.blogspot.com/2010/08/mini-parowki-w-ciescie-francuskim.html

a tu takie fajne w plasterkach :) http://www.mamagotuje.pl/2011/01/05/parowki-we-francuskim-ciescie/



albo w formie koreczków
image
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-2716_parowki-z-indyka-w-ciescie-francuskim.html





właśnie - ostatnio był wątek z koreczkami ;) http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-nietypowe-koreczki-na-imprezke-t283665,1,16.html

zobacz wątek
13 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry