Re: SYLWESTER-menu
ja robię na śniadanie lub kolację parówki w cieście ;)
wtedy biorę parówki w całości :) ciasto smaruję keczupem, docinam paski takiej wielkości, aby zawinąć dokładnie całą...
rozwiń
ja robię na śniadanie lub kolację parówki w cieście ;)
wtedy biorę parówki w całości :) ciasto smaruję keczupem, docinam paski takiej wielkości, aby zawinąć dokładnie całą parówkę :) sklejam i do piekarnika :) najlepiej z termoobiegiem na jakieś 200-220'C :)
ale ładnie też wyglądają takie luźniej owinięte paskami ciasta :)
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/parowki_w_ciescie_francuskim3
tutaj fotka takich małych parówek :) typowo przekąskowych ;)
przed upieczeniem http://www.mojeprzepisy.pl/pliki/przepisy/przepisy/parowki_w_ciescie_francuskim_0611250046.jpg
i po upieczeniu http://www.mojeprzepisy.pl/pliki/przepisy/przepisy/parowki_w_ciescie_francuskim.jpg
http://danianaprzyjecia.blogspot.com/2010/08/mini-parowki-w-ciescie-francuskim.html
a tu takie fajne w plasterkach :) http://www.mamagotuje.pl/2011/01/05/parowki-we-francuskim-ciescie/
albo w formie koreczków

http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-2716_parowki-z-indyka-w-ciescie-francuskim.html
właśnie - ostatnio był wątek z koreczkami ;) http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-nietypowe-koreczki-na-imprezke-t283665,1,16.html
zobacz wątek