Widok

SZTYCA

Witam, mam jedno pytanie i moze rozwiejecie moja ciekawosc. Czy jest cos takiego jak teleskopowa sztyca? Mam 4 zawiasowego fulla, rura podsiodlowa jest w kształcie litery S, wiec mam do wyboru sztyce albo długą albo krótką. Jezeli gdzies jezdze i mam akurat zalozoną dlugą to czasem chcialbym mięc przy sobie krótką i na odwrót, ale nie bede przeciez jezdzil z druga sztycą w środku. Jest wiec cos takiego? Taka sztyca ktora mogła by sie składać i rozkładać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
eee :\ z taką sztycą to trzeba sie namachać żeby ją wydłużyć...zsiadasz z roweru wyciągasz i dopiero wsiadasz.... a tak jak był jakis cfancyk na kierownicy to se jedziesz, tylko wciskasz dzwigienke i sztyca sama sie chowa, coś na zasadzie krzesła obrotowego (chyba dobrze trafiłem). Pneumatyczne cacko :P kazde pieniądze dał bym za to :)
Maciass napisał(a):

> Pneumatyczne cacko
> kazde pieniądze dał bym za to :)

Każde ??? Jak tak, to się załatwi coś takiego :P
nie no...bez przesady:) ja sie moge poswiecic i schodzic z roweru...a co do tej sztycy to az sie boje pytac gdzie o cene:/ ale popytam, moze ktorys sklep w 3miescie bedzie mial takie cudo na patyku
wielce wątpię.....popytam, poszukam, a jak nie bedzie, to sam skonstruuję :P
witam

może zainteresuje cie takie rozwiazanie jakie opisali w bikeboard 4/2004 z czerwca 2004 str 74, 75.....koszt paredziesiąt pln !!! :)

pozdrawiam
ps. w razie czego moge zrobić scan
maciass@chello.pl poproszę o scana :)
ja rownież: bajker19@wp KROPKA pl
dzieki za foty, ja chyba bede probowal zrobic cos takiego, chyba zadna truda sprawa:) kupie jakies dwie sztyce na poczatek, zaciski, mam dobrego slusarza,bede kombinowal...
Możesz zrobić tak:

1. Zmierzyć średnicę wewnętrzną ramy
2. dobrać sztycę (rurę) o średnicy równej średnicy ramy i długości "krótszej" sztycy, przy czym górną część naciąć wzdłuż , tak jak w klasycznej ramie.
3. Dobrać zacisk podsiodłowy o średnicy tej saamej co sztyca
4. Dobrać drugą sztycę o średnicy dopasowanej do średnicy wewnętrznej pierwszej sztycy i długości 1,5 raza większej
5. wkładasz jedno w drugie i gra muzyka

Sprawdzone

Powodzenia
hej ja tez chce tego scana czy zdjęcie :)
podeślijcie mi na adres : kosz_@op.pl
wielkie dzieki :)
do góry