Widok
SZTYCA
Witam, mam jedno pytanie i moze rozwiejecie moja ciekawosc. Czy jest cos takiego jak teleskopowa sztyca? Mam 4 zawiasowego fulla, rura podsiodlowa jest w kształcie litery S, wiec mam do wyboru sztyce albo długą albo krótką. Jezeli gdzies jezdze i mam akurat zalozoną dlugą to czasem chcialbym mięc przy sobie krótką i na odwrót, ale nie bede przeciez jezdzil z druga sztycą w środku. Jest wiec cos takiego? Taka sztyca ktora mogła by sie składać i rozkładać?
Kto powiedział że nie ma? Oczywiście że jest. Zerknijcie do Magazynu Rowerowego z kwietnia 2004 (kto ma oczywiście...). Jest tam sztyca G-Control Vorace. Mozna zmieniać jej geometrię za pomocą manetki na kieronicy. Waga też nie jest wielka (450g.). No ale cena.... kupcie już lepiej drugą ramę;]
Cena: 1430zł!!!
P.S. To co chłopaki, druga rama? ;)
Cena: 1430zł!!!
P.S. To co chłopaki, druga rama? ;)
pozdrawiam
Żywy
Żywy
Uwaga wielka promocja!!! Znalazłem na stronie producenta wersje za "jedyne" 720zł!!!
Tutaj daje Wam linka, gdzie znajdziecie też pozostałe wersje:
http://www.poreba.made.pl/index.php?i=of&id=dst4-60
Tutaj daje Wam linka, gdzie znajdziecie też pozostałe wersje:
http://www.poreba.made.pl/index.php?i=of&id=dst4-60
pozdrawiam
Żywy
Żywy
żywy, chodzi nam o taką sztyce ktora chowała by sie sama w sobie i w rurze podsiodłowej. Najprostsze tłumaczenie to musiała by wygladąc jak składana antena radiowa, chyba kumasz o co chodzi:) Czyli np. sztyce mocuje w w rurze podsiodłowej na stałe, jezeli sie chce podnieść/obniżyć siodło to sie rozkłada bądź składa taką sztyce bez ruszania zacisku.
Karlos napisał(a):
> żywy, chodzi nam o taką sztyce ktora chowała by sie sama w
> sobie i w rurze podsiodłowej. Najprostsze tłumaczenie to
> musiała by wygladąc jak składana antena radiowa, chyba kumasz o
> co chodzi:) Czyli np. sztyce mocuje w w rurze podsiodłowej na
> stałe, jezeli sie chce podnieść/obniżyć siodło to sie rozkłada
> bądź składa taką sztyce bez ruszania zacisku.
Qmam, tylko nie wiem za bardzo jak by to miało działać, skoro musiało by być sztywne w ustawionej pozycji i oprócz tego dać się składać/rozkładać jednym ruchem ręki. Jak miało by to wyglądać jak antena radiowa, to nie za fajnie by się jechalo bo były by luzy na łączeniach, bo przy takiej konstrukcji po prostu są nieuniknione. Lepszy wariant to może jakaś komora powtrzna i konstrukcja podobna do komory amortyzatora? Nie wiem, nie wiem. Napisałem co widziałem - that's all.
> żywy, chodzi nam o taką sztyce ktora chowała by sie sama w
> sobie i w rurze podsiodłowej. Najprostsze tłumaczenie to
> musiała by wygladąc jak składana antena radiowa, chyba kumasz o
> co chodzi:) Czyli np. sztyce mocuje w w rurze podsiodłowej na
> stałe, jezeli sie chce podnieść/obniżyć siodło to sie rozkłada
> bądź składa taką sztyce bez ruszania zacisku.
Qmam, tylko nie wiem za bardzo jak by to miało działać, skoro musiało by być sztywne w ustawionej pozycji i oprócz tego dać się składać/rozkładać jednym ruchem ręki. Jak miało by to wyglądać jak antena radiowa, to nie za fajnie by się jechalo bo były by luzy na łączeniach, bo przy takiej konstrukcji po prostu są nieuniknione. Lepszy wariant to może jakaś komora powtrzna i konstrukcja podobna do komory amortyzatora? Nie wiem, nie wiem. Napisałem co widziałem - that's all.
pozdrawiam
Żywy
Żywy