Widok
A jaka odległość od centrum wchodzi w grę?
Jeśli ma to być Gdańsk, to w grę wchodzą hotele, a poza Gdańskiem nocleg na tyle osób powinien być w Hotelu Otomin. Chyba że rozważasz też bardziej odległe lokalizacje. Możesz wtedy sprawdzić np. Ren w Iwicznie (przepiękna okolica - o mały włos sami nie zorganizowaliśmy tam wesela!) albo O.W. Largo w Borsku (widziałam kiedyś reportaż ślubny z wesela tam i gdyby nie to, że potrzebowaliśmy większej sali, to na bank bym się zdecydowała - poszukaj "natrawie.com - reportaż ślubny: Paula & Bartek").
Jeśli ma to być Gdańsk, to w grę wchodzą hotele, a poza Gdańskiem nocleg na tyle osób powinien być w Hotelu Otomin. Chyba że rozważasz też bardziej odległe lokalizacje. Możesz wtedy sprawdzić np. Ren w Iwicznie (przepiękna okolica - o mały włos sami nie zorganizowaliśmy tam wesela!) albo O.W. Largo w Borsku (widziałam kiedyś reportaż ślubny z wesela tam i gdyby nie to, że potrzebowaliśmy większej sali, to na bank bym się zdecydowała - poszukaj "natrawie.com - reportaż ślubny: Paula & Bartek").
Tak blisko to nie wiem, czy istnieje coś innego niż hotele. My zorganizowaliśmy wesele w Tabunie w Otominie, wykupując tam wszystkie możliwe noclegi (nie ma ich zbyt wiele), a resztę gości zakwaterowaliśmy w samym centrum, w Hostelu Zappio, z którym udało nam się ustalić bardzo dobrą cenę za noc (tutaj również wynajęliśmy prawie cały hostel). Ślub braliśmy w kościele w samym centrum, więc goście z hostelu podeszli do kościoła pieszo, reszta zjechała taksówkami. Następnie z centrum wynajęliśmy autobus do Otomina (chyba najlepsza część naszego wesela, bo zadbaliśmy o kubeczki i nalewkę z pigwy ;)). W trakcie imprezy 3 znajomych rozwoziło gości samochodami. A jak ktoś wolał, to zamawiał taksówkę. Także tak było u nas i myślę, że sprawdziło się dość dobrze :)
https://politowiczfoto.pl/sala-weselna-w-trojmiescie-i-okolicach-warta-polecenia/
w artykule lista sal weselnych. Każda dysponuje zapleczem noclegowym.
w artykule lista sal weselnych. Każda dysponuje zapleczem noclegowym.