Widok
Szczerze mówiąc, to nie polecam za bardzo trójmiejskich salonów z dwóch powodów: ceny i terminy. Większość salonów od razu po wejściu sugeruje, że już trzeba zamawiać, bo w 5 miesięcy będzie ciężko cokolwiek zrobić... Do tego trudności z umawianiem się (dużo dziewczyn może mierzyć tylko w sobotę, a salony w soboty nie są zbyt długo otwarte). Ja osobiście skorzystałam z salonu w Kartuzach i jestem super zadowolona. Polecam mniejsze miejscowości. Kartuzy, Wejherowo, Sierakowice, Żukowo itp.
Ja polecam salon Elizabeth Passion w Gdyni na Świętojańskiej. W trakcie poszukiwań mojej sukni odwiedziłam 4 salony (dwa w Gdańsku i dwa w Gdyni) i w 3 z nich zawsze coś było nie tak (wysoka cena, za którą nie zawsze szła wysoka jakość materiałów, długi czas szycia lub mało kompetentne ekspedientki). Nad moją suknią jeszcze się decyduję, ale skłaniam się ku sukni z Elizabeth Passion, ponieważ według mnie przystępna cena idzie razem z bardzo dobrą jakością materiałów (ceny od 1800 do ok. 3400), czas oczekiwania na suknię to ok. 3-4 miesiące, a z pań ekspedientek polecam panią w ciemnych włosach i okularach - na nią trafiłam i wydała mi się najbardziej kompetentna.
Powodzenia w poszukiwaniach :)
Powodzenia w poszukiwaniach :)
Witam, to wszystko zależy kiedy masz ślub. Ja np mój dzień jest w czerwcu, w salonie usłyszałam, że to jest odpowiedni czas na zamówienie / kupno sukni. Ja odwiedziłam chyba z 3 salony. ale z całym sercem polecam salon Livia w Oliwie, oraz salon Beauty w którym zamówiłam wypożyczenie sukni mieści się on na ul. Grunwaldzkiej vis a vis galerii bałtyckiej. nawet mają przystępne ceny. Życzę powodzenia
ja swoje poszukiwania zaczęłam w styczniu, w salonach w Gdyni powiedzieli mi że zamawiam sukienkę na ostatnią minutę.Wiec zaczęłam szukać gdzie indziej. Byłam w Starogardzie przymierzyłam chyba z 40 sukienek ale nic nie wybrałam. Jednak polecam obsługę bo Panie są tam bardzo sympatyczne. Ja zdecydowałam się na salon Claudia w Żukowie. Może nie mieli sukienki taką jaką chciałam, ale połączyłam kilka sukienek w jedną i teraz czekam na tą wymarzoną. Ceny i obsługa rewelacja. Szczerze polecam.
Tez polecam Elisabeth Passion: pani w ciemnych wlosach i okularach super, mila i kompetentna, od razu pokazuje sukienke w calosci, czyli dobiera welon itp ale swoja wymarzona znalazlam w Pruszczu w salonie Beatis (duzy plus za to ze wiekszosc sukienek jest na manekinach). Chociaz jedna sukienka w EP tez mnie urzekla i mialam dylemat.
Ja bardzo polecam Salon LANGORIA Z gdańska
Suknie przepiękne, nietypowe, każda ma swój niepowtarzalny urok. Panie doskonale doradzają, nie ściemniają, że coś jest super gdy wygląda sie masakrycznie. Pomagaja dobrać cos właściewgo do figury. Do tego mają wszystkie dodatki, które cierpliwie dobierają do sukni. Polecam też buty, które tam kupiła. Juz po ślubie wiem że wygodne buty to gwarancja udanej zabawy:)
Ja był by ktoś zainteresowany odkupieniem sukni, to zapraszam.
Suknia KATE z kolekcji 2012
http://allegro.pl/suknia-slubna-angel-kolekcja-2012-kate-polecam-i2085960422.html
Suknie przepiękne, nietypowe, każda ma swój niepowtarzalny urok. Panie doskonale doradzają, nie ściemniają, że coś jest super gdy wygląda sie masakrycznie. Pomagaja dobrać cos właściewgo do figury. Do tego mają wszystkie dodatki, które cierpliwie dobierają do sukni. Polecam też buty, które tam kupiła. Juz po ślubie wiem że wygodne buty to gwarancja udanej zabawy:)
Ja był by ktoś zainteresowany odkupieniem sukni, to zapraszam.
Suknia KATE z kolekcji 2012
http://allegro.pl/suknia-slubna-angel-kolekcja-2012-kate-polecam-i2085960422.html
Bardzo polecam Elisabeth Passion z Gdyni. Pani- ciemne włosy i okulary, rewelacyjna, sympatyczna- zna się na rzeczy i nic nie wciska na siłę. Sukienki świetne, skłaniam się ku jednej, chociaż w Agnes też kilka mnie urzekło. Jeżeli chodzi o obsługę to niebo, a ziemia- oczywiście niebem jest Elisabeth.. Na pewno warto przejść się trochę :) Pozdrawiam
Po buzliwych poszukiwaniach zdecydowałam się na salon Firsy Lady w pruszczu :) Przeszłam jednak sporo salonów i:
- Beauty - Pani miłe, wybór sukni niezbyt szeroki. Jakość materiałów odbiegała od moich oczekiwań, przymierzalnia mała, ale obsługa na plus
- Madonna - suknie piękne, ale obsługa fatalna. Pani niby doradza, ale ma w sobie cos co zniecheca- mierzyłam suknie w styczniu na poczatku, ale to już "ostatni dzownek" żeby suknie zamówić - ślub na konieć sierpnia. przymierzalnie piękne. problemy z jakimikolwiek zmianami suknie (dodatkowe oplaty jak 350 za halkę, ok 500 za dorobienie koronkowego ramiączka), dodatkowe koszta spowodowaly moja rezygnacje z tego salono, jak rowniez, a moze przede wszytskim to, ze glupio mi bylo jechac tam po raz kolejny, żeby sie upewnic - przy 4 wizycie Pani stweirdzila, ze jestem tu JUZ 4 raz i moze czas podpisac umowe, bo "nad czym sie Pani zastanawia jeszcze"
- Agnes- Panie przemile, w porownaniu do madonny stwierdzily, ze moge wracaac do nich codziennie, bo wybor suknie to cos waznego w zyciu kazdej panny mlodej i to ze jestem tu 4 raz, to na prawde "malo":) bardzo duzy wybor sukienek, takze do wypozyczenia, w roznych stylach, ceny przystepne. (do 3tys za uszycie) przymierzalnie przestronne, jednak nie było tam sukienkie, ktora w pelni spelnialaby moje oczekiwania, owszem przerobki jakiekolwiek bez problemu i ... W CENIE! jednak wyobraznia a raczej jej brak troche mnie ograniczaly ;)
- ferage - masakra - szkoda tam zachodzic, 3 sukienki na krzyż, przymiezalnia tragiczna, pani bez wow
- marietta - panie nie dopasowaly na mnei za duzej sukienki, modele wsyztskie takie napstrzone, bez rewelacji
- cymbeline - przymierzalnia spora, panie mile, wybor suknie dosyc spory, jednak wsyztskie byly na mnie za male :) wiec nie chcialam kupowac w ciemno
- no i first lady - Pani patrycja przemila, zmierzyla mi wsyztskie sukienki, ktory chcialam, przymierzalnia calkiem spoko, tylko miejce dla gosci jest w przymeirzalni wiec nie ma efektu "pokazania", chyba, ze czeka sie na stojaco przed przymierzalnia (jedyny minus) wybor sukienek sredni - mniejszy niz w agnes zdecydowanie, ale mniej wiecej taki jak w madonnie. suknie swietnej jakosci, glownie francuskie, Pani patrycja dokladnie je dopasowuje obciaga, duzo mowi, doradza, ale nie wciska nic na sile.
Zamowilam tam takze buty :) moglam wybrac:
kolor
rodzaj materialu
ksztalt czubka
wysokosc obcasa
ozdoby
jednym slowem wszytsko :)
wiec polecam na prawde.
Cenowo... coz - to chyba zalezy jaki sie wybierze rodzaj sukienki :)
no i co wazne - mozna ja oddac pozniej do czyszczenia w salonie (siostra miala suknei z madonny san patrica i nigdzie jej nei chcieli jej wyczyscic :( )
ah bylam jeszcze w ferage w gdyni - ale tego nie polecam, wybod kiecek bardzo maly, panie niezaangazowane, przymiezalnia to klitka a ceny jak na takie "cos" wysokie.
- Beauty - Pani miłe, wybór sukni niezbyt szeroki. Jakość materiałów odbiegała od moich oczekiwań, przymierzalnia mała, ale obsługa na plus
- Madonna - suknie piękne, ale obsługa fatalna. Pani niby doradza, ale ma w sobie cos co zniecheca- mierzyłam suknie w styczniu na poczatku, ale to już "ostatni dzownek" żeby suknie zamówić - ślub na konieć sierpnia. przymierzalnie piękne. problemy z jakimikolwiek zmianami suknie (dodatkowe oplaty jak 350 za halkę, ok 500 za dorobienie koronkowego ramiączka), dodatkowe koszta spowodowaly moja rezygnacje z tego salono, jak rowniez, a moze przede wszytskim to, ze glupio mi bylo jechac tam po raz kolejny, żeby sie upewnic - przy 4 wizycie Pani stweirdzila, ze jestem tu JUZ 4 raz i moze czas podpisac umowe, bo "nad czym sie Pani zastanawia jeszcze"
- Agnes- Panie przemile, w porownaniu do madonny stwierdzily, ze moge wracaac do nich codziennie, bo wybor suknie to cos waznego w zyciu kazdej panny mlodej i to ze jestem tu 4 raz, to na prawde "malo":) bardzo duzy wybor sukienek, takze do wypozyczenia, w roznych stylach, ceny przystepne. (do 3tys za uszycie) przymierzalnie przestronne, jednak nie było tam sukienkie, ktora w pelni spelnialaby moje oczekiwania, owszem przerobki jakiekolwiek bez problemu i ... W CENIE! jednak wyobraznia a raczej jej brak troche mnie ograniczaly ;)
- ferage - masakra - szkoda tam zachodzic, 3 sukienki na krzyż, przymiezalnia tragiczna, pani bez wow
- marietta - panie nie dopasowaly na mnei za duzej sukienki, modele wsyztskie takie napstrzone, bez rewelacji
- cymbeline - przymierzalnia spora, panie mile, wybor suknie dosyc spory, jednak wsyztskie byly na mnie za male :) wiec nie chcialam kupowac w ciemno
- no i first lady - Pani patrycja przemila, zmierzyla mi wsyztskie sukienki, ktory chcialam, przymierzalnia calkiem spoko, tylko miejce dla gosci jest w przymeirzalni wiec nie ma efektu "pokazania", chyba, ze czeka sie na stojaco przed przymierzalnia (jedyny minus) wybor sukienek sredni - mniejszy niz w agnes zdecydowanie, ale mniej wiecej taki jak w madonnie. suknie swietnej jakosci, glownie francuskie, Pani patrycja dokladnie je dopasowuje obciaga, duzo mowi, doradza, ale nie wciska nic na sile.
Zamowilam tam takze buty :) moglam wybrac:
kolor
rodzaj materialu
ksztalt czubka
wysokosc obcasa
ozdoby
jednym slowem wszytsko :)
wiec polecam na prawde.
Cenowo... coz - to chyba zalezy jaki sie wybierze rodzaj sukienki :)
no i co wazne - mozna ja oddac pozniej do czyszczenia w salonie (siostra miala suknei z madonny san patrica i nigdzie jej nei chcieli jej wyczyscic :( )
ah bylam jeszcze w ferage w gdyni - ale tego nie polecam, wybod kiecek bardzo maly, panie niezaangazowane, przymiezalnia to klitka a ceny jak na takie "cos" wysokie.
ja kupuję w salonie memolia w Gdańsku, róg straganiarskiej i jakiejśtam.
bardzo miła kobieta, pomaga przymierzać sukienki do upadłego i je dowolnie ze sobą miksować. Szyją je na indywidualne zamówienie, wiec można sobie je dowolnie modyfikować. Ceny też niezbyt wygórowane.
Dla osób towarzyszących wygodna kanapa, z przymierzalni wychodzi się przed duże oświetlone lustro wprost ma malutki podest - sukienkę można obejrzeć na wszystkie strony.
bardzo miła kobieta, pomaga przymierzać sukienki do upadłego i je dowolnie ze sobą miksować. Szyją je na indywidualne zamówienie, wiec można sobie je dowolnie modyfikować. Ceny też niezbyt wygórowane.
Dla osób towarzyszących wygodna kanapa, z przymierzalni wychodzi się przed duże oświetlone lustro wprost ma malutki podest - sukienkę można obejrzeć na wszystkie strony.