Widok

Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja polecam salon Aleksandra w Rumi, w moim i mamy przekonaniu wypadł najlepiej z salonów które odwiedziłam. Obsługa bardzo miła i pomocna, sukienki inne niż wszędzie, ceny naprawdę dobre. Szczerze dziewczyny polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
No to teraz ja się wypowiem:
Agnes- bardzo miła obsługa, dużo sukien, pani poświęciła mi godzinę i była bardzo pomocna:) Polecam
Marietta- niestety zgadzam się zamieszczonymi tu opiniami. Panie owszem bardzo miłe na początku, duży wybór, znalazłam nawet taką która by mi odpowiadała. Ale pod koniec te kobiety zrobiły się tak namolne... :/ A tu można poprawić, a tamto można zrobić, a pani jest naszą pierwszą klientką więc rabat ale tylko przy zamówieniu w tej chwili, bo później już nie... Nie wiem jak inni, ale ja muszę się jednak trochę zastanowić zanim wydam trzy tysiące na suknię...
Christine- raczej mały salonik, ale to w nim znalazłam suknię która póki co najbardziej mi odpowiada, no i bardzo miła pani, również polecam:)
Ladies- też raczej mały salonik, bardzo miła obsługa, przyszłam prawie godzinę wcześniej niż byłam umówiona bo akurat byłam w pobliżu ale i tak mnie obsłużono:) Ceny trochę wyższe niż gdzie indziej ale i tak polecam;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja byłam tam już 3 razy i mierzyłam te co wybrałam + za każdym razem inna:) i ani razu nie słyszałam takiego absurdu o którym piszesz:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem totalnie zdegustowana Madonną!

Szukając sukni ślubnej zaczęłam od niej jakoś nie bardzo podpasowały mi te suknie... ale po miesiącu szukania diametralnie zmianiłam zdanie i zaczęłam szukać zupełnie czegoś innego...

zadzwoniłam więc do Madonny, bo chciałam przymierzyc inne suknie niż za pierwszym razem i co usłyszałam?????? że jeśli chce umowic sie na drugie mierzenie, innych sukien to muszę zapłacić 400zł!!!!!! bo ekspedientki już wybrały dla mnie najlepszy fason!

Wracam do Langorii i bez wątpliwości kupuję tam sukienkę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie wiem jaka projektantka tam będzie i kto od kogo pomysł zgapił.....
Ale zawsze warto pojśc i dowiediec się czegoś.....

Nie wiem jak wy, ale ja z ciekaeości idę, najwyżej później zdam relacje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jaka projektantka tam będize? takie cos juz bylo w arttrendzie pare razy, także aspena chyba zgapila :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ma sensu omijać żadnego salonu! każda z każdego salonu wychodzi z innym wrażeniem;)
Cześc dziewczyny...... ja akurat ślub biore w przyszłym roku, ale śledze wątek i dzieki waszym wskazówką będę wiedziała, które salony omijac :)

Dostałam od przyjaciółki namiary na salon sukien ślubnych w Wejherowie "Aspena".
I w tym salonie 03.04.2011 jest dzień otwart, w którym można spotkac sie z projektanką, wizażystką, fotografem i fryzjerką.
Może, któraś z was jeszcze chciałaby przyjśc i zobaczyc?
Może za jednym zamachem uda się kilka rzeczy naraz załatwic? :D

Więcej szczegółów dla zainteresowanych znajdziecie na : http://aspena.com.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
http://gruper.pl/x.php/1,2510/Memolia-suknie-slubne-Trojmiasto.html

moze sie przyda
a właściwie to dlaczego wszystko odnosicie do salonu Madonny?
a wy myslicie gdzie sa szyte suknie z Madonny napewno nie w Hiszpani, ja nie bede porównywac sukien z Madonny do sukien z pracowni w której szyje sie moja suknia ale nie zauwazyłam róznicy w wykonaniu sukien sprzedawanych w Agnes czy Langori do tych które szyja w salonie w Wejherowie materiały maja takie same, jak rozmawiałam z pania i ogladałam suknie które sa przez nich uszyte uwazam ze sa dobrze wykonane , i nie widze sensu przeplacania w salonie w Gdyni w pełni ufam tym pania bo widac ze maja doswiadczenie w tym co robia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja znam. będę u niej szyła. szyła mojej koleżance, swojej córce, widziałam też fotki tu na forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam tylko ze widzialam tez sporo niewypalow sukien szytych ze zdjecia, niektore firmy lokalne sa naprawde wiodace w papraniu kroju i szycia. DLatego zgodze sie ze kupowanie sukni w salonie jest bezpieczniejsze - bo widzisz od razu mniej wiecej co kupujesz.

Niemnije jednak doswiadczona krawcowa potrafi stworzyc naprawde cudenka. Niestety nie znam zadnej w 3 city :)
co za bzdura, uszycie sukni kazdej zamyka sie sporo ponizej tysiaca, wiec cena zalezy glownie od MARKI, a markowe suknie najczesciej tarfiaja od firmy przez przedstawiciela na Polske (pobiera on juz swoja niezla marze) oraz marze salonu, ktora tez jest niemala, ale zwazywszy na koszty utrzymania sklepu i to ze zarabiaja glownie 6 mcy w roku, musi byc spora.

Pani ktora szyje ma tylko swoja marze, a materialy gwarantuje- przyjezdzaja do hurtowni slubnych z tych samych chinskich fabryk :)
Jesli krawcowa jest doswiadczona odszyje suknie lepiej niz gotowiec z salonu, nie ma tutaj reguly. Widzialam wiele roznych sukien i wierz mi, wiekszosc tych super salonowych jest odszyta gorzej niz zakiet z ARYTONU. Ale biel ma to do siebie, ze jest rozswietlajaca i najwiekszy badziew wyglada odswietnie.

Naprawde ladnie odszyte sukienki widzialam chyba tylko w Cymbeline, Madonnowe koronki odszyte srednio na jeza plus treny podpinane w systemie "wiszaca szmata".

Sorry, ze obalam mit ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
ewcia23 nie obraź się ale opowiadasz głupoty, nigdy sukienka firmowa nie dorówna sukience uszytej przez krawcową z jakiegoś tam salonu gdzie szyją. Znam się na sukniach ślubnych,wieczorowych i na profesjonalnych odszyciach i uwierz mi, że nigdy nie uszyją Ci tak żeby było idealnie. Jeżeli ta Pani powiedziała Ci, że uszyje Ci sukienkę, która w innym salonie kosztowała np 3000zł a ona uszyje Ci za 1800zł to zastanów się jak ona to zrobi? Z jakich materiałów z włoskich czy chińskich, z jakich koronek sprowadzonych z Hiszpanii czy z Chin ? Jakie będzie usztywnienie w staniku? jakie fiszbiny? jakie tiule w halce? Jeżeli Pani uszyłaby Ci sukienkę 500zł taniej niż w salonie z oryginalnymi sukienkami to ok bo każdy ma inne koszty ale jeżeli ta cena jest dużo dużo niższa to zastanów się dlaczego. Nikomu nie polecam salonów gdzie szyją sukienkę z projektów bo nigdy nie wiesz jaki będzie efekt końcowy. pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja w zaeszłym tygodniu tez zrobiłam objazdówke po salonach w trójmiescie suknie sa piekne ale te ceny!!!!! znalazłam piekna suknie w langori ale jak dla mnie to za drogo i za namowa mojej kolezanki wybrałam sie do Wejherowa tam jest kilka salonów , przeszłam wszystkie i znalazłam taki nie duzy salon na sienkiewicza i wiem ze tam uszyje sobie suknie maja troche sukien w salonie i jak dla mnie to te suknie niczym nie odbiegaja w wykonaniu do tych w gdymi czy w gdansku. obsługa bardzo miła i profesjonalna moge sobie z kilku sukien złozyc własna i wymazoną suknie panie sa wstanie wszystko uszyc i razem z pania wybrałam projekt i zaczynamy juz w przyszłym miesiacu szyc jestem ciekawa jak wyjdzie moja suknie bardzo polecam wejherowo ceny sa noralne za suknie i razem z suknia otrzymam welon oraz bolerko polecam salon BJ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja sie nie dziwie ekspedientkom ze maja takie parcie na szklo, w koncu od umowy jest prowizja a bez niej, gola podstawa najnizsza krajowa.

Klientki sa rozne przyznaje, ale to poziom uslugodawcy znacznie okresla calosc relacji, ja mialam do czynienia z klientkami przez pare lat i nie zdarzyla mi sie ani jedna nieprzyjemna sytuacja. Nie traktowalam tego jako kary czy musu, wiec moze dlatego bylo mi latwiej podchodzic do tego z sercem i checia rozwiazywania problemow czy fachowej pomocy. W koncu powodowalo to we mnie jakies zadowolenie ze robie cos, co sie podoba.

Daje glowe sciac ze jak sie ma parcie glownie na kase, wieksza sprzedaz to prawdopodobnie jednak podchodzi sie mocno tasmowo i stad frustracje, spietrzenie problemow i brak checi zeby je rozwiazywac kulturalnie.

Najwieksza wina za to obarczalabym jednak wlascicieli salonow, ktorzy placac malo za prace ekspedienytek sami sobie ukrecaja glowe, bo zarobek salonu opiera sie na sprzedazy-czyli pracy tychze babeczek.

Marze sa wystarczajace zeby placic godziwie, wychodzi na to ze obsluga barow popularnego baru wegetarianskiego ma 2 x lepsza kase niz babki w salonach.
klientki polskie też uważam, za "100 lat za murzynami".

Zgadza się, że nie ma 'ekskluzywnych salonów" ale nie ma też "ekskluzywnej klienteli";)

a po opisach widać, że wszystko zależy od podejścia i "dnia". Koleżanka powyżej napisała, że w Agnes ją zmuszali do umowy, gdzie wcześniejsze forumki o tym nie wspominaly
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ŚWIĘTE SŁOWA CHABEREK-DODATKI-ŚLUBNE!!!! Polska w obsłudze klienta jest ,,100 lat za murzynami,, :)))
do inez polecam wrócic, moze trafilas n przerwe obiadowa:).Ja tam, po dlugim zwiedzaniu, znalazłam moja Sukienkę:)
do góry