Widok

Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
duoamor
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja równiez polecam salon sukni ślubnych First Lady w Pruszczu Gdańskim http://www.salonfirstlady.pl/index2.html. Byl to moj pierwszy salon jaki odwiedzilam bylam jeszcze w 3 ale wrocilam do pierwszego i podpisalam juz umowe na wypozyczenie sukni. Pani bardzo mila i znajaca sie na rzeczy swietnie doradza i daje kazda suknie zeby sie przekonac ze dany fason jest np nieodpowiedni do naszej urody. Rowniez mam zamiar zamowic tu buty podobno firma ktora je produkuje jest firma produkujaca buty dla tancerzy a bizuterie okaze sie czy tez tam.
Bym się nie zdziwiła ,że panie z Madonny zaczynają się troszkę wybielać na tym forum.No cóż żałosne!!!!
Nazywasz mnie "Panią z Madonny"? - proszę Cię nie pogrązaj się:) jestem zwykłą forumką:)
Słuchaj ten wątek nie jest poświęcony temu aby kogoś wybielać lub oczerniać, tylko przedstawieniu realnej sytuacji jaka panuje w każdym z salonów.Więc zejdź na ziemie i przestań bawić się w przedszkolaka!!!!Przy wydawaniu wysokiej kwoty za sukienkę obsługa powinna być na wysokim poziomie, jak nie bardzo wysokim.Moim skromnym zdaniem w Madonnie maja to gdzieś, chodzi im przede wszystkim o szybkie podpisanie umowy.I to nie jest tylko moja opinia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Widocznie musiała Ci jawnie wychodzić "słoma z butów" bo ja byłam obsłużona na bardzo wysokim poziomie i nikt ze mna nie rozmawiał o jak najszybszym podpisaniu umowy, sama dopytywałam sie o szczegóły. panie wzięły nacisk na dobór sukni, nie będąc nachalne.

Śmieszna jesteś i widocznie nie nadajesz się na standardy Madonny- polecam wiochę w stylu Marietty lub Agnes :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
EHHHH Moja ,, droga,, żal d... ściska czytając Twoje wypociny.Nie ma co zniżać się do ,,twojego,, poziomu i kontynuować wątek bo jeszcze zarazisz inne forumki swoją głupotą p.s kup sobie słownik ortograficzny zanim zasiądziesz do kompa...
widać brakowało Ci riposty :D i nic konkretnego nie umiałaś odpowiedzieć:)

Panie z salonu z górnej półki źle Cię potraktowały i teraz wylewasz swoje frustracje :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
:DDDDDD
kobity kazda ma inne odczucia podczas odwiedzania salonów, mozna tez trafic na zly dzien danej ekspedientki.
buahahaha, panie z salonu z gornej polki????

mowisz o ekspedientkach ktore tyraja za najnizsza krajowa ? :D DOBRE

w Trojmiescie tak sie sklada nie ma salonow z "gornej polki", sa tylko salony, ktore maja troche firmowe suknie, ale to nie swiadczy o tym ze salon jest exclusiv, zaryzywkowalabym nawet twierdzenie ze malo ktory salon w 3city jest chociaz polprofesjonalny.

Jak dla mnie wiekszosc spelnia standardy sklepu z ciuchami, drozszymi, bialymi, ale to wszystko w zasadzie.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a to moje odczucia co do obchodu po Trójmieście i okolicy ;)

GDYNIA:
Agnes - duży wybór ładnych sukienek, wygodna przymierzalnia, pani z obsługi całkiem miła, ale moim zdaniem za bardzo naciskała na podpisanie umowy (chociaż wiedziała, że to pierwszy salon w którym jestem).

Marietta - niewielki wybór, sukienki jak dla mnie nieciekawe. Panie z obsługi zachwycały się jak pięknie wyglądam w sukience w którą się nie zmieściłam i opowiadały jak dużo mogę w niej zmienić.

Farage - wybór spory, ale nie na mój gust.

Ladies - kilka sukienek na manekinach i to tyle. Znalazłam może ze 2 ładne, przymierzalnia duża, obsługa ok.

Natalia - bardzo mały wybór, nieciekawe sukienki.

Lisa Ferrera - ładne sukienki, wybór całkiem spory a ceny wyprzedażowych sukienek bardzo atrakcyjne. Panie z obsługi niestety nie mają własnego zdania.

Madonna - sukienki na wieszakach bardzo ładne. Pani z obsługi wydawała się nawet sympatyczna, ale ceny zdecydowanie mnie wystraszyły, nic nie mierzyłam.

SOPOT:
Vip Suknie - nic mnie nie zainteresowało, ale obsługa ok.

GDAŃSK:
Chantilly - sukienki takie sobie, pani z obsługi trochę za mocno "zachwycająca się" mną. Uparcie przekonywała mnie, że promocja na daną sukienkę jest tylko dziś i koniecznie muszę ją zamówić.

Memolia - duży wybór, sukienki ładne, pani z obsługi bardzo miła.

Red Rose - nic mi się nie spodobało.

Arttrend - bardzo ładne oryginalne sukienki, czas oczekiwania na jedną długi, ok 5 miesięcy. Przymierzalnia wygodna. Panie sympatyczne i szczere - jak w czymś wyglądałam źle to mi to mówiły.

Livia - duży wybór, sukienki ładne, przymierzalnia wygodna. Panie z obsługi bardzo cierpliwe i pomocne. Mierzyłam tam chyba z 10 sukienek, panie szczerze mówiły w czym mi dobrze a w czym źle.

Tyszkiewicz - weszłam, nie było nikogo z obsługi, więc wyszłam.

Langoria - wybór sukienek chyba całkiem spory. Panie z obsługi jak dowiedziały się, że nie jestem umówiona wyprosiły mnie z salonu wręczając ulotkę z numerem telefonu. Przymierzalni mają dwie, jak byłam to jedna z nich była wolna. Nie było to zbyt sympatyczne, więc już tam nie wróciłam.

Beauty - ładne sukienki, duży wybór. Pani z obsługi sympatyczna, cierpliwie mi doradzała w czym lepiej a w czym gorzej.

Elja - rozejrzałam się, nic mnie nie zainteresowało.

Lilea - nie miałam okazji żeby się rozejrzeć, pani z obsługi jak dowiedziała się, że chcę białą sukienkę kupić/uszyć stwierdziła, że "raczej nie może pomóc" i dalej już tylko dawała mi do zrozumienia żebym sobie poszła.

RUMIA:
MB - nic mi nie pasowało, nieciekawe sukienki.

Żaneta Miler - maleńki salonik, sukienki na wieszakach nieciekawe, ale cena uszycia całkiem atrakcyjna.

Aleksandra - spory wybór całkiem ładnych sukienek. Pani z obsługi bardzo pomocna, szczera - mówiła mi jak w czymś wyglądałam źle.

WEJHEROWO:
Lady Inez - było zamknięte (a byłam ok 14 w dzień powszedni).

BJ - na wieszakach nic ciekawego, ale cena uszycia atrakcyjna i wydaje się, że wykonanie dobre.

Aspena - nic mnie nie zainteresowało.

Mardan - nic mnie nie zainteresowało, wybór niewielki.

Joanna - sukienki niezbyt ciekawe, za dużo ozdób jak dla mnie. Panie bardzo sympatyczne i chętne do pomocy.

Magda - bardzo mały salon z niewygodną przymierzalnią, ale wybór sukni całkiem spory.

ufff, to by było na tyle mojego zwiedzania. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do inez polecam wrócic, moze trafilas n przerwe obiadowa:).Ja tam, po dlugim zwiedzaniu, znalazłam moja Sukienkę:)
ŚWIĘTE SŁOWA CHABEREK-DODATKI-ŚLUBNE!!!! Polska w obsłudze klienta jest ,,100 lat za murzynami,, :)))
klientki polskie też uważam, za "100 lat za murzynami".

Zgadza się, że nie ma 'ekskluzywnych salonów" ale nie ma też "ekskluzywnej klienteli";)

a po opisach widać, że wszystko zależy od podejścia i "dnia". Koleżanka powyżej napisała, że w Agnes ją zmuszali do umowy, gdzie wcześniejsze forumki o tym nie wspominaly
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja sie nie dziwie ekspedientkom ze maja takie parcie na szklo, w koncu od umowy jest prowizja a bez niej, gola podstawa najnizsza krajowa.

Klientki sa rozne przyznaje, ale to poziom uslugodawcy znacznie okresla calosc relacji, ja mialam do czynienia z klientkami przez pare lat i nie zdarzyla mi sie ani jedna nieprzyjemna sytuacja. Nie traktowalam tego jako kary czy musu, wiec moze dlatego bylo mi latwiej podchodzic do tego z sercem i checia rozwiazywania problemow czy fachowej pomocy. W koncu powodowalo to we mnie jakies zadowolenie ze robie cos, co sie podoba.

Daje glowe sciac ze jak sie ma parcie glownie na kase, wieksza sprzedaz to prawdopodobnie jednak podchodzi sie mocno tasmowo i stad frustracje, spietrzenie problemow i brak checi zeby je rozwiazywac kulturalnie.

Najwieksza wina za to obarczalabym jednak wlascicieli salonow, ktorzy placac malo za prace ekspedienytek sami sobie ukrecaja glowe, bo zarobek salonu opiera sie na sprzedazy-czyli pracy tychze babeczek.

Marze sa wystarczajace zeby placic godziwie, wychodzi na to ze obsluga barow popularnego baru wegetarianskiego ma 2 x lepsza kase niz babki w salonach.
a ja w zaeszłym tygodniu tez zrobiłam objazdówke po salonach w trójmiescie suknie sa piekne ale te ceny!!!!! znalazłam piekna suknie w langori ale jak dla mnie to za drogo i za namowa mojej kolezanki wybrałam sie do Wejherowa tam jest kilka salonów , przeszłam wszystkie i znalazłam taki nie duzy salon na sienkiewicza i wiem ze tam uszyje sobie suknie maja troche sukien w salonie i jak dla mnie to te suknie niczym nie odbiegaja w wykonaniu do tych w gdymi czy w gdansku. obsługa bardzo miła i profesjonalna moge sobie z kilku sukien złozyc własna i wymazoną suknie panie sa wstanie wszystko uszyc i razem z pania wybrałam projekt i zaczynamy juz w przyszłym miesiacu szyc jestem ciekawa jak wyjdzie moja suknie bardzo polecam wejherowo ceny sa noralne za suknie i razem z suknia otrzymam welon oraz bolerko polecam salon BJ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ewcia23 nie obraź się ale opowiadasz głupoty, nigdy sukienka firmowa nie dorówna sukience uszytej przez krawcową z jakiegoś tam salonu gdzie szyją. Znam się na sukniach ślubnych,wieczorowych i na profesjonalnych odszyciach i uwierz mi, że nigdy nie uszyją Ci tak żeby było idealnie. Jeżeli ta Pani powiedziała Ci, że uszyje Ci sukienkę, która w innym salonie kosztowała np 3000zł a ona uszyje Ci za 1800zł to zastanów się jak ona to zrobi? Z jakich materiałów z włoskich czy chińskich, z jakich koronek sprowadzonych z Hiszpanii czy z Chin ? Jakie będzie usztywnienie w staniku? jakie fiszbiny? jakie tiule w halce? Jeżeli Pani uszyłaby Ci sukienkę 500zł taniej niż w salonie z oryginalnymi sukienkami to ok bo każdy ma inne koszty ale jeżeli ta cena jest dużo dużo niższa to zastanów się dlaczego. Nikomu nie polecam salonów gdzie szyją sukienkę z projektów bo nigdy nie wiesz jaki będzie efekt końcowy. pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
co za bzdura, uszycie sukni kazdej zamyka sie sporo ponizej tysiaca, wiec cena zalezy glownie od MARKI, a markowe suknie najczesciej tarfiaja od firmy przez przedstawiciela na Polske (pobiera on juz swoja niezla marze) oraz marze salonu, ktora tez jest niemala, ale zwazywszy na koszty utrzymania sklepu i to ze zarabiaja glownie 6 mcy w roku, musi byc spora.

Pani ktora szyje ma tylko swoja marze, a materialy gwarantuje- przyjezdzaja do hurtowni slubnych z tych samych chinskich fabryk :)
Jesli krawcowa jest doswiadczona odszyje suknie lepiej niz gotowiec z salonu, nie ma tutaj reguly. Widzialam wiele roznych sukien i wierz mi, wiekszosc tych super salonowych jest odszyta gorzej niz zakiet z ARYTONU. Ale biel ma to do siebie, ze jest rozswietlajaca i najwiekszy badziew wyglada odswietnie.

Naprawde ladnie odszyte sukienki widzialam chyba tylko w Cymbeline, Madonnowe koronki odszyte srednio na jeza plus treny podpinane w systemie "wiszaca szmata".

Sorry, ze obalam mit ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dodam tylko ze widzialam tez sporo niewypalow sukien szytych ze zdjecia, niektore firmy lokalne sa naprawde wiodace w papraniu kroju i szycia. DLatego zgodze sie ze kupowanie sukni w salonie jest bezpieczniejsze - bo widzisz od razu mniej wiecej co kupujesz.

Niemnije jednak doswiadczona krawcowa potrafi stworzyc naprawde cudenka. Niestety nie znam zadnej w 3 city :)

Inne tematy z forum Opinie i oceny

Dawid - opinia (4 odpowiedzi)

Bogata oferta plus dobre ceny i miła obsługa.

Dawid - opinia (3 odpowiedzi)

Jeśli chodzi o drzwi i podłogi to nie mają sobie równych. Super jakość, szeroki wybór i korzystne...

Marc Ela - opinia (8 odpowiedzi)

Jestem bardzo zadowolona! Łatwa w montażu, solidne wykonanie, bardzo dziękuję za pomoc w wyborze!...

do góry