Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Raz zrobili

Skoro dzieci za młodu mają takie pomyśły to już każdy wie co z nich wyrośnie... a gdzie nauczuciele... a wogóle jak ich rodzice wychowują to jest własnie przykład jak rodzice za przeproszeniem mają w dupie co ich dzieci robią... brak jakich kolwiek zachamowań i brak kultury... co się dzieje z tymi dziećmi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

_

twoja klasa, ludzie z którym spedzasz wiekszosc czasu, znasz ich, albo tak ci się wydaję
w całym zdarzeniu brało udział 5 osób, co robiłą reszta klasy, czy ok. 20 osób nie mogło nic zrobić, napewno mogło
wystarczyłoby chocby krzyknąc pare razy
a nauczyciel?gdzie był? klasy zdaje sie bez opieki zostawiac nie mozna

jestem nauczycielką

ja i moja klasa jestesmy wstrząśnięci tym, co się stało. Rozmawiałam już dziś z moimi o tym tragicznym zdarzeniu. W piątek porozmawiamy jeszcze na wychowawczej. Nie możemy pojąć:
1. Dlaczego nikt z uczniów nie zareagoał, wylatując na korytarz i wołając kogoś?
2. Dlaczego nikt im nie wyrwał telefonu?
Dlaczego?????????????????????

Brak słów!!!!!!!!!

No jak moglo dojsc do takiego czegos ???? Reszta klasy sobie poprostu patrzyla jakby to byla jakas rozrywka????? Rozumiem ze to sa dzieci ale czy zadna z kolezanek nie byla na tyle przytomna i rozsadna aby zawolac jakiegos nauczyciela????? poprosyu straszne co sie teraz dzieje :/:/:/:/

!!!

czytam to i nie wierze ! jak mozna zrobic takie cos? banda zwyrodnialcow !!!

Przestańmy w końcu się krzywdzić...

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=20979&strona=66#opinie

do robót cięzkich skur...!!!

co z tego że wsadzą gnojów do poprawczaka?!?!beda tam grac na playstation i zbijac bąki...beda mieli tam pewnie lepiej niż we własnych domach..do roboty z gnojami po 14 godz. dziennie powinni z********ac fizycznie i jeszcze po nocach starsi koledzy powinni wieszac ich za jaja.mam nadzieje że sie spala w piekle gównojady.jakby to był mój sym sam bym go k...wykastrował...

jest rekord bo to smutne co się stało. Ale to może coś zmienić .To nas zmienia, uwrażliwia, otwiera oczy. To może powstrzymać w przyszłości wielu złych ludzi

"takie beda Rzeczpospolite jakie ich mlodziezy chowanie"

- ZAMIAST WARTOSCIOWEJ KSIAZKI - GRA KOMPUTEROWA W KTOREJ KREW I AGRESJA LEJE SIE HEKTOLITRAMI
- ZAMIAST JAKIEGOKOLWIEK SPORTU - BROWAR W REKE, FAJA W ZęBY I JAZDA NA ULICE SIE LANSOWAC,
- ZAMIAST SENSOWNEGO KINA I WARTOSCIOWEGO FILMU - DEBILNE MTV W KTORYM PSEUDOARTYSTKI KRECA GOLYMI TYLKAMI,
- ZAMIAST WCIAGAJACEGO HOBBY - TOTALNA OLEWKA NA WSZYSTKO I WSZYSTKICH...
.. TAKICH PRZYKLADOW MOZNA JESZCZE WIELE PODAWAC...

Nie oczekujcie, ze szkola wychowa dzieci za Was! Uswiadomcie sobie, ze od WAS zalezy to jak beda sie ksztaltowac kolejne pokolenia. Jesli liczycie na to, to znaczy, ze jestescie conajmniej naiwni. To Wasza OBOJETNOSC w wielu przypadkach dotyczaca mlodziezy jest niemym PRZYZWOLENIEM i AKCEPTACJA na to wszystko co robia dzieciaki i mlodziez. Bezkarne palenie papierochow przez malolatow, ktore jeszcze dobrze mleka spod nosa nie wytraly, popijanie browarka na podworku... juz nie wspomne o przyzwoleniu gdy dochodzi do sprzedazy tych rzeczy w sklepie na oczach ludzi stojacych w kolejce.. ZERO REAKCJI... Pytam sie Was w tym momencie: czego oczekujecie od tych dzieciakow, ktorym na WSZYSTKO pozwalacie?? BRAK JAKIEJKOLWIEK REAKCJI TO TEZ REAKCJA!!! Tego sie nauczyli od Was - ludzi mniej lub bardziej doroslych - i to pokazali w tej klasie - dopadli tą biedną dziewczyne przy niemej akceptacji calej klasy!!!!!!

Ci zwyrodnialcy powinni oczywiscie poniesc surowa kare... podobnie jak nauczycielka - bo co to za pracownik, ktorego nie ma na miejscu pracy!?!? Ale uderzcie sie w piers i przypomijcie sobie ile razy w ogole nie zareagowaliscie na zachowanie dzieciakow/mlodziezy gdy naprawde trzeba bylo to zrobic? Gdziekolwiek, niewazne czy na ulicy czy pod szkola. Nie wierze , ze nikt z Was nie slyszal jakim jezykiem rozmawia ze sobą mlodziez. Oni plują jadem i nienawiscia jeden przez drugiego. Co drugie slowo w zdaniu to przeklenstwo. Czy kiedykolwiek zwrociles im uwage?!?!?! Jezeli sam boisz sie cokolwiek zrobic to zadzwon po straz miejska czy policje. Zglos to! ZROB COKOLWIEK ale NIE POZOSTAWAJ OBOJETNY. ta TOTALNA ZNIECZULICA JEST NASZA NAJWIEKSZA CHOROBA!!!!! WSZYSCY WSZYSTKO MAJA W DUPIE a pozniej dochodzi do takich tragedii jak ta, a z nia płacz, rozpacz, dramat, ludzka krzywda...

mamy rekord, nigdy nie było az tylu wypowiedzi na jeden temat

Byly uczen

dajcie juz spokuj z tymi poszukwaniami,gonieniem,sprawiedliwoscia.To obrzydliwe.Nimi i tak ktos sie zajmie a wy zachowujecie sie jak oni.Jak chcecie cos zmienic t macie na to kazdy dzien reszty swojego zycia.Nie tolerujcie glupoty,debilizmu,znieczulicy,braku moralnosci(sprawcow tragedii)Przede wszystkim SZACUNEK DLA DRUGIEGO CZLOWIEKA!A wy mowiac o lapaniu ich sami sie jego pozbawiacie..

dla takich zwyrodnialcow..w kazdym wieku..powinna byc kara smierci..co prawda nikt nam nie dał prawa do odbierania zycia..ale jakim prawem oni odbieraja radosc zycia innym..i swiat jest do dupy??ludzie sa do bani...nasze prawo bedzie ich jeszcze chronic..tylko nie wiem po co..chyba juz dawno powinni wiedziec co jest dobre a co złe...bynajmiej w sprawach tak oczywistych..do zabicia..

gdzie sa nauczyciele on powinni zostac oskrzeni o smierc tej bezbronnej dziewczyny,nie uczniowie przeciez to jeszcze dzieci nie zdjace sobie sprawy z czynow,a profesorkow nigdy nie ma jak sie cos dzieje sa zawsze tam gdzie sa najmniej potrzebni!!

dlaczego reszta klasy nie zareagowała?! przecież takie cos sie w głowie nie mieści...
im łby rozwalić to za mało... mam nadzieje, że sie beda w piekle smazyc.. jednak to nie zwróci zycia tej dziewczynce.. przezyła koszmar...

do GDA

owszem masz racje
takie gnoje jak on powinny nie byc wogole brane pod uwage
scierwa

a hwd i czysciciel

nie ma sie co brzydzic trzeba znalezc i pokazac swiatu gnojkow

akcja = reakcja

psycholodzy

Wlasnie dowiedzialam sie z tv, ze psycholodzy pracuja z klasa Ani. Biedne dziecinki strasznie cierpia, wczesniej palcem w bucie nikt nie kiwnal. Teraz na natomiast, panie pedagog i psycholog postanowily niesc pomosc malym szubrawcom. Wg nich trzeba byc z "dziecmi" w trakcie policyjnych przesluchan, a i nigdy sie nie dowiemy jak bylo na prawde. Ciekawe. I podobno szkola chce sie udac na pogrzeb, na miejscu rodzicow nie zgodzilabym sie. Szkola chce cos zamanifestowac, tylko co? Najbardziej wzruszyla mnie dyrekcja, ktora twierdzi, ze Ania nie sprawiala klopotow. Ci "biedni chlopcy" tez pewno nie sprawiali klopotow, ich rodzice porownuja to co sie wydarzylo do niewinnych poszturchiwan. Gdzie my zyjemy, to jest totalne zdziczenie. Zadnej pomocy psychologicznej dla tak nieludzkiej klasy, niech cierpia. Moze wtedy zapamietaja, ze biernosc tez zabija.

porażka...

GDYBY TO BYŁA MOJA PRZYJACIÓŁKA !! JA BYM TYCH GÓWNIARZY ZABIŁA !! do Nauczycieli !! - OGARNIJCIE SIĘ W KOŃCU ! bo nie długo to będą gwałty w szkołach :/

Byly uczen

Tam zawsze byla patologia.Juz kilkanascie lat temu BARDZO zle sie dzialo w tej szkole.Nienawidzilm tam chodzic.czy nauczyciele nie widzieli tego co se dzialo?Jasne ze widzieli!ZAWSZE to widzieli.Tam juz na poczatku la 90' jak ja uczeszczalem do tej szkoly dochodzilo do pobic NA PRZERWACH W SAMYM SRODKU DNIA!!Patologia.Szczerze mowiac to bardzo sie dziwie ze do tego doszlo dopiero teraz.Winy szukalbym raczej nie w gronie pedagogicznym tylko rodzicach.Ktos te bachory wychowuje i nie interesuje sie nimi.Znam klimat tej szkolki.Fajna sala gimnastyczna...na ktorej lokalni dresi fajnie sie popisuja.Lechia Gdansk,dobre wzorce z ul Kartuskiej(koksy,skini,drechy-wspolna wesola rodzinka).
KTO TO BYDLO WYCHOWAL??
KONDOLENCJE DLA RODZINY ANI,TO NAPRAWDE STRASZNE,BARDZO MI PRZKRO...

http://www.gimnr2forum.fora.pl/

Chodzilem do podstawowki kiedy ten gosciu byl dyrektorem

Nigdy nie lubilem typa a jak jegp morde zobaczylem na billboardzie to krew mnie zalala. Taki frajer na burmistrza:/ No i wiadomo z listy PiSu.
Co on sie zna na polityce? Do koryta swinia chce sie dorwac
do góry