Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

poprostu straszne... hmm skoro zdarzenie trwało 20 min to co nikt nie pomyślał o tym, zeby pójśc po nauczyciela.. sama nie wiem co bym zrobiła po takim zajsciu... moim zdaniem powinni ty chłopakow ukarac i to bardzo srogo.. hmm moze wypuścić na szkolny korytarz bez spodni:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

macias

zadna roznica, inne sa metody na uczniów 14letnich a inne na 30 latków,

macias - masz rację...

niestety tylko nieliczne opinie są rzeczowe... sporo to krzyk na ludzi, i rzucanie kamieni...

Zabawne....uczęszczałem do gimnazjum pracującego ze znacznie gorszą młodzieżą niż rejon gim. 2 i nawet namiastka podobnych wydarzeń nigdy nie miały miejsca. Jako obywatel Gdańska pragnę wyrazić ogromną dezaprobatę dla grona pedagogicznego 2 gimnazjum w Gdańsku. Uważam, iż osoby nie potrafiące utrzymać jako takiego porządku w plecówce nie określanej mianem szkoły dla trudnej młodzieży nie powinny nigdy pracować jako nauczyciele gdyż na takie zachowanie nawet najbardziej zwyrodniałych uczniów nie wpływa brak opieki na pojedynczej lekcji lecz ogólne podejście grona pedagogicznego na przestrzeni dłuższego okresu.

DAreck

otóż właśnie!

Michał - jesteś sędzią?

możesz się nie zgadzać z tym co napisałem, ale obrażając mnie na forum, jesteś jak jeden z nich...
nie znasz mnie a takie głupoty piszesz...
ot nasza moralność

do Michała

jasne, ze tak, bo wszyscy 'kolesie' poki jeszcze siedza w szkole sa w centrum zainteresowania pedagożek i psycholożek z bożej łaski. na rozmowach są oczywiście aniołkami, zaś tępa kadra strzela potem tekstami, że sytuacja jest pod kontrolą, problemy 'wyjaśnia się na bieżąco' itp. z własnego doświadczenia (chodziłem do gimnazjum, gdzie element działał ostro, aczkolwiek nie trząsł szkołą) wiem że nauczyciele w 90% w ogóle nie mają kontaktu z rzeczywistością, jeśli chodzi o kwestie zachowania swoich 'podopiecznych' (jak to brzmi)

ciekawe ilu z was chcialoby nazwiska tych ludzi, gdyby to byly 30-letnie napakowane coxy, a nie 14-letni zwyrodniali gowniarze?

pewnie dwoch! banda krzykaczy, chcecie sie wyzyc, tylko w nieco bardziej "cywilizowany" sposob niz te zwierzeta, ktore jej to zrobily!

Zniesmaczony

Daj sobie na luz - przynajmniej teraz. Opowiadać głodne kawałki o szukaniu winy w nas samych, wychowaniu, itd. to możesz sobie zachować na spotkanie z kumplami przy piwie.

Tu nie chodzi o analizowanie, szukanie przyczyn i winnych. To każdy potrafi. Napisz może lepiej, co KONKRETNIE można zrobić. Co Ty byś zrobił, gdyby to TWOJE dziecko było w szkole ofiarą chamstwa i przemocy ze strony swoich kolegów i koleżanek?

Poczytaj sobie posty Gagi i innych, którzy dozwolonymi metodami (interwencje u nauczycieli, dyrekcji szkoły, Policji) próbują coś zmienić, a w rezultacie muszą przenosić swoje dzieciaki do innych szkół - czyli uciekać.. i Ty się dziwisz, że w obliczu takiej tragedii padają tu propozycje samosądów?

Wymądrzać się z bezpiecznej odległości na temat wychowywania, sprawiedliwości, upadku obyczajów to każdy potrafi. Raz jeszcze pytam - co TY byś zrobił, gdyby problem dotyczyłby właśnie Ciebie? Strzeliłbyś umoralniająco-tonizującą pogadankę na szkolnym apelu? Komendzie? A może na pogrzebie?

a gdzie teraz

jest ta 4 i reszta klasy?
mam nadieje ze wiedzą co ich czeka ze strony kolesi
obojetnie kto da im łomot to popieram

do Asi

Asiu! Apel? po tych degeneratach to spłynie jak po kaczce... napiętnować trzeba nie tylko ich ale ich rodziny przez sąsiadów znajomych.. społeczeństwo.. To jedyna obrona przed tego typu porąbańcami. a nauczyciele nie mają moralnego prawa wytykać ich palcami bo to na ich podwórku do tego doszło i powinni także za to odpowiedzieć !

morituri - poparcie!

szok!

ale tez calkowite poparcie dla morituri ze strony 8 tych komentarzy! gdzie jestescie, wy wszyscy piewcy zemsty, na co dzien, ze was nie widze na ulicy jak przeciwstawiacie sie przemocy i zlu? gdzie?

MICHAŁ

zgadzam się z Toba absolutnie. policja w szkole to problemy dla dyrektora, nauczycieli, pedagogów,a więc nie wzywają , chociaż powinni, lepiej częściej niż rzadziej.robia tym samym krzywdę nie tylko tej porządnej młodzieży, ale również tej "złej", trzeba ich trzymac krótko, czasy parszywe, ale to my dorośli powinniśmy mysleć i mieć wyobraźnię, bo nie o reputację szkoły czy tez grona tu chodzi ale o spokój i bezpieczeństwo uczniów.

podajcie nazwiska i adresy załatwimy ich

W ciagu tygodnia w Trójmieście zgineło 2 młodych ludzi!!

Ludzie,trzeba to nagłosnic,nawet w tym TVN-nie albo Fakcie.Niech piszą o tych zboczeńcach i dyrektorze szkoły michalskim-czuje ze juz niedlugo bedzie dyrektorem
a co do lasu-racja!!!!wywiezc i torturowac a potem kamieniołomy albo w przyszlosci cela ze zboczencami

Poprawczak dla sprawców? żadna kara!

Poprawczak dla sprawców? żadna kara! juz są tak zdemoralizowani że po poprawczaku to... strach myśleć... Poza sprawcami i ich rodzicami odpowiedzialność za tę tragedię powinni ponieść nauczyciele... nikt z nas, którzy czegoś podobnego nie doświadczyli, nawet nie wyobraża sobie jaką tragedię przeżywają teraz rodzice dziewczynki. Mam córkę i serce mi płacze na samą myśl. Jaka potworna musi być ich rozpacz... To byłby pewnie dla nich dzień jak codzień ... Wysłali swoją córkę do szkoły mając nadzieję że tam będzie chociaż w minimalnym stopniu bezpieczna, że nauczyciele będą mieli baczenie w końcu nie tylko na nią - to ich obowiązek! A tu nie dość że brak dostatecznego dozoru to jeszcze nieobecność nauczyciela na lekcji!! SKANDAL. A Girtych to powinien za nauczycieli się wziąć a nie separować niesfornych w szkołach dla "trudnych dzieci" - bo za chwile to będą TYLKO szkoły dla "trudnych dzieci"! Ten system "produkuje" takich "degeneratów". Nikt mi nie wmówi że chłopcy "byli dobrymi uczniami i mało pili....". Po prostu żadnemu nauczycielowi nigdy się nie chciało zareagować, zwrócić uwagi, zaobserwować. Dzieci ich widać gówno obchodzą. Wywiadówki teraz to rzadko kiedy sprowadzają się do rozmowy o uczniu - gada się tylko o jego ocenach... to wiele mówi nie?

myślami jestem z rodzicami... współczuję im z głębi serca bo... nawet sie z nimi nie pożegnała ...

AFGAN- trafiasz w sedno

Dodam jeszcze jedno: w większości dyrekcja woli mieć szkole ćpunów / dresiarzy /bandytów - niż wizytę policji.
Gdyby ta dziewczyna się nie zabiła- nacisk dyrekcji żeby nie wnosić sprawy na policję do prokuratury byłby OGROMNY. Rozmowy, przekonywania, obietnice...

Ale to policja psuje opinię szkole a nie element.
do góry